Miele bouwt leidende positie Smart Home uit

21 januari 2015

Ruim 400 apparaten zijn in netwerk te integreren

Met de introductie van de speciale Miele@mobile app voegt Miele een nieuwe toepassing toe aan haar Smart Home-pakket (Miele@home). Met deze Miele-app kunnen huishoudelijke apparaten vanaf welke plaats dan ook via een smartphone of tablet worden gecontroleerd en bediend. Inmiddels zijn al meer dan 400 Miele-apparaten geschikt voor integratie in een netwerk en te bedienen met de Miele-app. Miele-apparaten kunnen op deze manier met elkaar verbonden worden en permanent informatie met elkaar uitwisselen. Voordeel is meer wooncomfort en veiligheid in huis.

Al in 1998 introduceerde Miele onder de naam InfoControl haar eerste huishoudelijke apparaten die via een netwerk met elkaar in verbinding stonden. Een paar jaar later volgde de toepassing SuperVision, waarbij het ovendisplay dienst doet als observatiepost voor de aangesloten apparaten in de keuken. Met de integratie in zogeheten bussystemen en de comfortabele bediening van de apparatuur via een touchdisplay staan sinds 2008 oplossingen van eersteklas kwaliteit ter beschikking. Tegelijkertijd introduceerde Miele het automatische samenspel van kookplaat en afzuigkap (Con@ctivity). Door de opmars van de smartphone komt mobiele bediening nu steeds meer op de voorgrond te staan.

Miele@mobile app – altijd alles onder controle 
Met deze Miele-app kunnen huishoudelijke apparaten vanaf welke plaats dan ook via een smartphone of tablet worden gecontroleerd en bediend. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de resterende programmaduur van de wasautomaat in de badkamer of bijkeuken op te roepen, een Miele-apparaat aan te zetten op de terugweg naar huis na het werk of bepaalde programma-instellingen te veranderen. De gebruiker krijgt een melding als de werking van een apparaat stagneert of als bijvoorbeeld in de afwasautomaat naspoelmiddel moet worden bijgevuld. Noodzakelijke componenten voor deze toepassing zijn een router, de Miele-gateway en voor Miele@home geschikte huishoudelijke apparaten met communicatiemodule. De geplande introductie van de app in Nederland is begin 2015.

SuperVision – overzicht over alle apparaten
Bij SuperVision is het ovendisplay het centrale controlepunt voor alle in het netwerk opgenomen Miele-apparaten. Zo kan op het ovendisplay bijvoorbeeld de resterende programmatijd van de volledig integreerbare afwasautomaat worden afgelezen. SuperVision is wat dat betreft praktisch, omdat geen mobiel apparaat nodig is en de informatie over de apparaten centraal in de keuken beschikbaar is. Bij het installeren kan bovendien de gateway vervallen, omdat gegevens¬uitwisseling tussen de voor Miele@home geschikte apparatuur gewaarborgd is door de communicatiemodule.

Con@ctivity – afzuigkap en kookplaat op elkaar afgestemd
Extra comfort bij het koken biedt Con@ctivity 2.0, een door Miele ontwikkeld systeem dat het vermogen van de afzuigkap automatisch aanpast aan wat er werkelijk op de kookplaat gebeurt. In de praktijk werkt dat zo: door het inschakelen van de kookplaat gaat de verlichting van de afzuigkap aan. Binnen een paar seconden reageert de ventilator – exact afgestemd op het kookproces waarvoor is gekozen. Wordt een andere stand ingesteld, dan verandert ook het vermogen van de afzuigkap.

Con@ctivity 2.0 biedt meer praktische voordelen: omdat de afzuigkap automatisch zijn werk doet, kan alle aandacht uitgaan naar het kookproces. Het bedieningspaneel van de afzuigkap blijft merkbaar schoner, want bediening met wellicht vette vingers is zo goed als overbodig. En het uitschakelen na het koken vindt na een bepaalde vertragingstijd automatisch plaats. Het Miele-assortiment omvat talloze afzuigkappen en kookplaten die geschikt zijn voor Con@ctivity. Bij de afzuigkap wordt standaard een USB-stick geleverd, die simpelweg in de kookplaat wordt gestoken (plug & play). 

Het intelligente bussysteem – beproefde en op maat aan te passen integratie in een netwerk
Bij nieuwbouw en omvangrijke renovaties kiezen veel opdrachtgevers voor een bussysteem, omdat het een gebouw veiliger en comfortabeler maakt én mogelijkheden biedt voor energiebesparing. Miele en Busch-Jaeger, een toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrotechniek, bewijzen welk comfort een thuisnetwerk op basis van een KNX-bussysteem biedt. KNX heeft wereldwijd een plaats veroverd als dé norm voor bussystemen. De voordelen van deze technologie, waarbij de gegevens via de kabel worden doorgegeven: KNX-huissystemen zijn beproefd en op maat aan te passen.

In het bussysteem neemt het Busch-ComfortPanel® de taak van commandocentrale op zich: op een groot touchscreen worden alle toepassingen weergegeven, die intuïtief te bedienen zijn. De keuken is als vertrek opgenomen in dit scenario, omdat Busch-Jaeger voor huishoudelijke apparaten een eigen interface heeft gemaakt. Daardoor heeft de gebruiker overzicht over alle aangesloten apparaten: hoeveel tijd heeft de afwasautomaat nog nodig? Wanneer moet het vlees in de oven worden omgedraaid? Is de was in de bijkeuken al klaar? En uiteraard kan bij het verlaten van het huis in één oogopslag worden gecontroleerd of alle apparaten zijn uitgeschakeld. 

Vergelijkbare interfaces kunnen op het Busch-ComfortPanel® op maat worden geconfigureerd voor het regelen van verwarming, zonwering, verlichting, ventilatie en alarmsysteem. Verder behoren communicatie en ‘home entertainment’ tot de kenmerken van het Busch-ComfortPanel®: het oproepen van het laatste weerbericht of de tickertape op internet, e-mail ontvangen, favoriete muziek van de geïntegreerde MP3-speler of webradio-uitzendingen beluisteren, het bekijken van videoclips – met het Busch-ComfortPanel® is dat allemaal mogelijk. En dat alles wordt aangevuld door fascinerende functies als overzichtelijker en efficiënter energieverbruik. En met de Busch-ComfortTouch App combineert Busch-Jaeger deze functies met smartphone en tablet. Mobiele apparaten veranderen daardoor in een comfortabele afstandsbediening. 

Miele-apparaten kunnen ook worden geïntegreerd in op KNX gebaseerde bussystemen van andere fabrikanten. Wel moet dan, afhankelijk van de fabrikant van het bussysteem, nog een interface voor de huishoudelijke apparaten worden geprogrammeerd. Noodzakelijke componenten voor deze toepassing zijn een router, het Busch-Jaeger-bussysteem, de Miele-gateway en voor Miele@home geschikte huishoudelijke apparaten inclusief communicatiemodule.

Veel apparatuur geschikt voor integratie in een netwerk
Geschikt voor integratie in een netwerk zijn talloze inbouwapparaten uit de generatie 6000, bepaalde was- en droogautomaten uit de series W1 en T1 en veel koel- en diepvrieskasten, afzuigkappen en kookplaten. Consumenten die al (voor integratie in een netwerk geschikte) apparaten uit deze huidige series hebben aangeschaft, kunnen de communicatiecomponenten ook naderhand aanbrengen. 

Download incl. media (zip)
Uw contactpersoon


pers@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download
SuperVision

SuperVision – overzicht over alle apparaten
Bij SuperVision is het ovendisplay het centrale controlepunt voor alle in het netwerk opgenomen Miele-apparaten. 

High Resolution JPG
Bussysteem

Het intelligente bussysteem 
In het bussysteem neemt het Busch-ComfortPanel® de taak van commandocentrale op zich: op een groot touchscreen worden alle toepassingen weergegeven, die intuïtief te bedienen zijn. 

High Resolution JPG