Rosbief met geroosterde aardappelen en remouladesaus

VleesCombi-stoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 8 personen

Ingredienten

  • 1 kg rosbief
  • olie (om de rosbief mee in te wrijven)
  • peper
  • zout met gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 kg aardappelen in de schil
  • Voor de remouladesaus:
  • 1-2 augurken
  • 2 sjalotten
  • bieslook en peterselie
  • 150 ml yoghurt
  • 5 el mayonaise
  • peper en zout
  • snufje suiker

Benodigdheden

  • Bratometer
  • Aluminiumfolie
  • Braadslee

De bereidingstijd is ca. 75 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm dik. Verdeel ze over een braadslede en strooi er zout en peper over. Schep ze om met twee eetlepels olie of gesmolten boter. Schuif de aardappelen in de bovenste richel van de combi-stoomoven.

Stap 2:
Wrijf het vlees in met olie, kruiden, peper en zout. Leg de rosbief op het rooster en schuif het in de oven op het 2e niveau van onder met daaronder de opvangschaal.

Stap 3:
Steek de bratometer in het vlees. Schakel de combi-stoomoven in. Scroll naar het automatische programma en kies: Braden > Rosbief

Je kunt dan aangeven hoe rood, medium of doorbakken de rosbief moet worden. Wil je dit handmatig instellen, dan houden we de volgende temperaturen aan:

Rood: 45-50°C
Medium: 50-55°C
Doorbakken: 60-70°C

Stap 4:
Haal het vlees uit de oven en laat deze nog even rusten in de warmhoudlade (of in aluminiumfolie).

Stap 5:
Pas de ovenstand aan naar de functie Grill en laat de aardappelen even krokant worden onder de grill.

Stap 6:
Snijd voor de remouladesaus de augurken in fijne blokjes en snipper de sjalotten. Snijd de bieslook fijn en hak de peterselie. Roer alle ingrediënten voor de remouladesaus door elkaar en breng op smaak met peper, zout, suiker en citroensap.

 

Tip: Lekker met Hollandse kropsla. Een andere recept met biefstuk proberen? Bekijk dan het recept voor rosbief met rode wijnsaus en frambozen!