Tortilla met aardappel, ui, knoflook en uitgebakken chorizo

Tortilla met aardappel, ui, knoflook en uitgebakken chorizo

AardappelKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 1 persoon

Ingredienten

  • 250 g aardappel, in julienne gesneden van 3 mm
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g ui
  • ¼ bos bladpeterselie
  • olijfolie
  • 50 g chorizo, in plakjes gesneden
  • 50 g rucola
  • manchego
  • zout en zwarte peper

Benodigdheden

  • Garde
  • Kom
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stel de inductiekookplaat met TempControl in op braadstand en fruit de ui en knoflook aan zonder te kleuren. Voeg de aardappel toe en gaar deze mee zonder te kleuren.

Stap 2:
Klop de eieren los en meng met zout, peper en peterselie. Doe het aardappelmengsel bij het eiermengsel en meng alles goed door elkaar. Schenk een heel klein beetje olie in de pan. Giet het mengsel in de pan en druk licht aan. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel gaar worden. Draai de tortilla één keer om, stel de kookplaat in op de sudderstand.

Stap 3:
Bak ondertussen de plakes chorizo uit op een laag vermogen.

Stap 4:
Leg de gare en goudbruin gekleurde tortilla op een bord. Garneer met de plakjes chorizo, rucola en wat geraspte manchego.