Miele-nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?


Meld u aan en ontvang handige en waardevolle informatie, zoals:

- Tips voor uw apparatuur
- Exclusieve acties
- Recepten en kookworkshops

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Terug

Mart Visser

Tijdloze elegantie
Mart VisserHij hoort tot de bekendste modedesigners van Nederland, en ook de Europese fashionscene is enthousiast over zijn creaties. In 2012 vierde 'Mart Visser Haute Couture' zijn 20-jarige jubileum en presenteerde hij zijn 40e Haute Couture collectie.

Er gaat een zacht gefluister door de 1.800 gasten als het model in een artistiek vormgegeven, witte sprookjesachtige bruidsjapon met lange mouwen en lange sluier de catwalk betreedt. De stijlvolle creatie is ongetwijfeld het hoogtepunt van Mart Vissers veelgeprezen 40e Haute Couture Show. Voor de presentatie van zijn jubileumcollectie koos de designer de ideale omgeving: de 'Miele Catwalk' in Vianen is al voor de derde keer op rij hét event voor trendsetters en modejournalisten.Sinds de oprichting van zijn label 'Mart Visser Haute Couture' in 1992 brengt de creatieve ontwerper twee keer per jaar een nieuwe damescollectie uit. En telkens wordt de nieuwe collectie met lof en enthousiasme ontvangen. Met zijn Amsterdamse atelier hoort hij inmiddels tot de belangrijkste modedesigners van Europa. Dat is geenszins verwonderlijk. De tijdloze, geraffineerde ontwerpen in zeer sensuele, maar ook strakke lijnen personifiëren pure elegantie en vrouwelijkheid – modern, werelds, stoer, verfijnd. Of het nu lange, glanzende avondjurken in lila, donkerblauw of brons zijn, soepele kostuums met leren stukken of luchtige zomerjurken in zwart en wit. De creacties van Visser dragen altijd het karakteristieke handschrift van een sterke persoonlijkheid.

De bijzondere stijl van Visser viel ook de mode-experts van het gerenommeerde Saga International Design Centre in Kopenhagen al snel op. Daarom nodigden ze de jonge ontwerper na zijn studie aan de Montaigne Fashion Academy in Amsterdam uit om zijn master aan hun school te volgen. Zo gezegd, zo gedaan. En de beslissing leek niet onverstandig. Al tijdens en kort na zijn studie assisteerde Visser voor enige tijd de bekende createur Frans Molenaar in Amsterdam alsook Anne Klein en Koos van den Akker in New York. 25 jaren jong en vol zelfvertrouwen besloot hij een grote droom waar te maken en een eigen label op te richten. Dat dit een goede stap was, bleek bij een society event: een beroemde Nederlandse actrice verscheen in een van zijn eerste creaties. Daarna ging het constant bergopwaarts.

Tegenwoordig behoren veel prominente Nederlandse vrouwen uit uiteenlopende maatschappelijke kringen tot zijn trouwste clientèle. Maar niet alleen vrouwen uit de politiek, het bedrijfsleven en de showbusiness waarderen de collecties van Mart Visser. Zijn creaties spreken aan omdat ze stijlvol en toch draagbaar zijn, en volgens de hoogste kwaliteitsnormen worden vervaardigd. Want traditioneel vakmanschap en kwalitatief hoogwaardige materialen zijn voor deze designer absoluut noodzakelijk. Om die reden ziet hij Miele - producent van hoogwaardige apparaten - als perfecte partner. De zorgvuldig gemaakte en geliefde blouses, jurken, rokken en broeken moeten natuurlijk zo lang mogelijk mooi blijven. De speciale was- en droogprogramma's van Miele was- en droogautomaten bieden daarvoor de uitkomst.

www.martvisser.com