Miele-nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?


Meld u aan en ontvang handige en waardevolle informatie, zoals:

- Tips voor uw apparatuur
- Exclusieve acties
- Recepten en kookworkshops

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Terug

Marcel Ostertag

Trendy en rechtlijnig
Marcel OstertagStralend rood en vloeiende zijden stoffen: op de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn presenteert model Franziska Knuppe de voorjaars-/zomercollectie van 2013.

Met zijn creaties wil hij vrouwen zelfvertrouwen geven. Dat hij zelf meer dan genoeg zelfvertrouwen heeft, bewijst de ontwerper uit München maar al te graag – bijvoorbeeld als model op hoge hakken bij zijn eigen show.

Marcel Ostertag is wat je een 'selfmade man' kunt noemen. Hij is op 33-jarige leeftijd de creatieve kracht en het gezicht van het label dat zijn naam draagt, en hij behoort tot de jonge veelbelovende designers van Duitsland. En dan te bedenken dat het label Marcel Ostertag eigenlijk niet eens zo heel jong meer is. Sinds de oprichting in 2006 presenteert hij zijn collectie regelmatig op de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn – en dat met groot succes. Met name zelfbewuste vrouwen uit de grote stad houden van het stadse karakter van zijn creaties die tegelijkertijd het gevoel van high fashion geven, zonder terug te grijpen op romantische Alpenkleding (Ostertag groeide op in Berchtesgaden). Integendeel, Ostertag oriënteert zich op de glamour van München. Hier woont hij, werkt hij en doet hij inspiratie op. Met zijn creaties wil hij vrouwen mooier maken. Hij wil dat ze zich goed voelen in zijn kleding. Dit is het uitgangspunt voor al zijn mode.

Voor zijn bliksemcarrière in de modewereld had Ostertag jarenlang een andere grote passie die ook te maken heeft met het toneel: balletdansen. Maar door een operatie aan zijn knie moest hij deze grote droom opgeven. Na enkele jaren vond hij door een modestudie aan het gerenommeerde St. Martins College in Londen weer de nodige discipline en ambitie. Met alleen maar tienen behaalde de getalenteerde ontwerper eerst zijn bachelor en later zijn master-studie cum laude en hij toonde zijn werk op de 'Lancôme Colour Award', in het Victoria and Albert Museum in Londen en op de Peking Fashion Week.Met het Masterdiploma en veel kennis van mode (al tijdens zijn studie werkte hij aan projecten voor Paul Smith, Burberry en Dunhill) in zijn zak kwam Ostertag terug in Duitsland. Hij financierde zijn eerste collectie met een lening. Het winnen van de 'Karstadt New Generation Award' in 2008 leverde hem interesse van de pers op, een speciaal voor Karstadt ontworpen lijn en een prijs van 60.000 euro die de basis vormde voor de jaren daarna en voor Ostertags eerste eigen show op de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn 2009.Ook de fashionexperts van Miele kregen oog voor de jonge designer en begonnen een veelbelovende samenwerking. In 2012 presenteerde Ostertag op de IFA al voor de derde keer exclusief zijn collectie in het kader van de 'Miele Fashion Days'. Twee jaar daarvoor maakte hij al indruk met een schitterend ontwerp voor de 'Miele-jurk', een chique jurk voor op de rode loper en het jaarlijkse hoogtepunt van de IFA-modeshow.

Zijn liefde voor het ballet is Marcel Ostertag echter altijd trouw gebleven. Veel van zijn creaties hebben een bijzondere lichtheid die doet denken aan een balletdanser op het toneel. Soepel vallende stoffen, veel chiffon, heldere lijnen en weelderig bewerkte details kenmerken de feminiene ontwerpen die ten dele zijn geïnspireerd op de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Vaak worden hightech-stoffen gecombineerd met natuurlijke vezels zoals in de succesvolle herfst-/wintercollectie van 2012: chique kostuums met een patroon in grijs- en bruintinten straalden in glanzend brokaat en lurex.Voor de voorjaars-/zomercollectie van 2013 bedacht Ostertag, die overigens al zijn kleding laat maken in Duitsland, onder andere draagbare rode droomjurken van glanzende zijden stoffen, hooggesloten met geraffineerde uitsnedes bij de schouders.Maar voor de grootste verrassing zorgde de designer zelf. In een rode jurk, op naaldhakken, met baard, rouge en bloemenkrans in het opgestoken haar opende hij onder applaus van de aanwezige modewereld zijn show. Chapeau!

www.marcelostertag.com