Verantwoording voor de toekomst

Zuinig en milieuvriendelijk wassen
Ingenieurs van Miele zoeken constant naar nieuwe manieren om energie te besparen. Alle Miele wasmachines bereiken moeiteloos de hoogste energie-efficiëntieklasse A+++. De zuinigste modellen verbruiken zelfs 50% minder stroom dan de grenswaarde (46) die voor energie-efficiëntieklasse A+++ wordt vereist.Enkele Miele wasmachines hebben een tweede wateraansluiting voor warm water. Hiermee kun je nog meer besparen als je het water bij jou thuis bijzonder energie-efficiënt behandelt,
bijvoorbeeld door middel van zonne-energie.Met de nieuwe Miele wasmachines bespaar je energie en water zoals nooit tevoren. Op één punt wordt er echter niet bespaard: op perfecte wasresultaten.
Zuinig en milieuvriendelijk drogen
In de laatste 15 jaar heeft Miele, de pionier in wasbehandeling, het stroomverbruik van de drogers met meer dan 60% verlaagd. Zo zijn alle drogers van de nieuwe drogergeneratie T1 uitgerust met de energie-efficiënte warmtepomptechniek en bereiken zij nu al minstens energie-efficiëntieklasse A++.
De beste Miele drogers werken zelfs tot 10% zuiniger dan de energie-efficiëntieklasse A+++ (grenswaarde 24) voorschrijft.Met EcoSpeed droog je het wasgoed bijzonder snel, waarbij tegelijkertijd rekening wordt gehouden met het milieu in de beste energie-efficiëntieklasse A+++. Zuinigheid en kortere programma's worden zo perfect gecombineerd. Bij een volledig gevulde droger kunt u met EcoSpeed de droogtijd met 20 minuten verminderen. Als je slechts een paar stuks textiel wilt drogen, dan bespaar je ca. 10% van de droogtijd.En Miele gaat nog een stap verder: enkele van onze drogers zijn uitgerust met het natuurlijke koelmiddel R290 dat geen HFK's bevat, wat nog beter is voor het milieu. Het
aardopwarmend vermogen (GWP = Global Warming Potential) van deze Miele drogers is hierdoor met meer dan 99,7% verminderd en is bijna nul. Ze voldoen nu aan de strengste eisen op het gebied van het milieu en verminderen de ecologische voetafdruk van de gebruikers aanzienlijk.
Kenmerken afhankelijk van het model, afbeelding dient als voorbeeld