In elke ruimte de passende uitvoering

Luchtafvoersysteem
Het luchtafvoersysteem zuigt de wasem aan en filtert met behulp van het vetfilter de vetdeeltjes uit de lucht. De gefilterde lucht wordt via een afvoerbuis vanuit de keuken naar buiten geleid. De gefilterde afvoerlucht verwijdert ook geurtjes en overtollige luchtvochtigheid uit de keuken. Om de lucht naar buiten te leiden, is voor een afzuigkap met luchtafvoersysteem een muurdoorvoer of een dakafvoer nodig. Tegelijkertijd moet er frisse lucht worden aangevoerd, bijvoorbeeld door een open raam. Een afzuigkap met luchtafvoersysteem is vooral aan te bevelen boven een gaskookplaat en bij veelvuldig gebruik van friteuse, grill of wok. Dan komt namelijk veel hitte, vet en wasem vrij, die met een afzuigkap met luchtafvoersysteem het effectiefst worden verwijderd. Bovendien wordt de gaskookplaat door de noodzakelijke aanvoer van lucht tegelijkertijd van zuurstof voor de verbranding voorzien.
Luchtafvoersysteem met externe motor
Het luchtafvoersysteem is ook mogelijk in combinatie met een externe motor die buiten de afzuigkap, bijvoorbeeld in de buitenmuur of in het dak, kan worden geïnstalleerd. Door de externe montage komt de motor op een locatie waar het minder geluidsoverlast geeft. Het geluid van de afzuigkap zelf wordt op die manier tot een minimum beperkt. Voor een duidelijke geluidsreductie is een afvoerleiding van minimaal 5-7 meter aan te bevelen. Of er bij u een externe motor kan worden geplaatst, hangt af van de situatie in uw keuken, van de uitvoering van de afvoer en van de afzuigkap.
Circulatiesysteem
Afzuigkappen met een circulatiesysteem zuigen de wasem op en filteren de vet- en geurdeeltjes uit de lucht. De gereinigde lucht komt weer in het vertrek terug. Op die manier ontstaat luchtcirculatie in een afgesloten ruimte. Voor afzuigkappen met een circulatiesysteem zijn geen afvoerleidingen, muurdoorvoeren of dakafvoeren nodig. Daardoor is de montage in vergelijking met afzuigkappen met luchtafvoersysteem eenvoudiger en vaak ook de enige mogelijkheid (bijvoorbeeld in flats). Voor gebruik boven een keramische kookplaat is een afzuigkap met circulatiesysteem prima geschikt. Boven een gaskookplaat, waar veel warmte ontstaat, kunt u beter een afzuigkap met luchtafvoersysteem installeren.
Kenmerken afhankelijk van het model, afbeelding dient als voorbeeld