Kerntemperatuur van vlees

Kerntemperatuur vlees

 

Wist u dat... u de bratometer in het dikste gedeelte van het vlees moet steken? Let er wel op dat 'ie niet in het vet zit. Houd ook voldoende afstand tot het bot, omdat het bot sneller warm wordt.

Deze kerntemperaturen gelden voor het garen van vlees, wild en gevogelte op een temperatuur van 160-180 ºC. Tip: laat het vlees altijd 5-10 minuten rusten voordat u het snijdt.

 

 Soort vlees

 Rood     

 Rosé

 Gaar

 
 Biefstuk
 

 45 ºC  48-52 ºC  57-60 ºC

 
 Rosbief
 

 X

 48-52 ºC

 55-60 ºC

 
 Kalfsrollade
 

 X  52-55 ºC  65-70 ºC


 Kalfsfricandeau
 

 X  50-52 ºC  65-70 ºC

 
 Lamsrugfilet
 

 45 ºC  48-52 ºC  65-70 ºC

 
 Varkenshaas
 

 X

 68-70 ºC

75 ºC

 
 Varkensfricandeau
 

 X

 66-70 ºC

 75 ºC

 
 Beenham
 

 X  X  75 ºC

 
 Gehaktbrood
 

 X  X  80 ºC

 
 Hertenbiefstuk
 

 X

 48-50 ºC

 X

 
 Kip
 

 X

 X

 78-80 ºC

 
 Kalkoen
 

 X  X  80-84 ºC

 
 Eendenborst (tam)
 

 X  48-52 ºC  X

 

 

Vergelijkbare artikelen