Miele-nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?


Meld u aan en ontvang handige en waardevolle informatie, zoals:

- Tips voor uw apparatuur
- Exclusieve acties
- Recepten en kookworkshops

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Terug

Guo Pei

Guo Pei © PR

Weelderige borduursels, delicate veren decoraties, schitterende zijde, luxueuze bloesems en parels – de modeontwerpen van Guo Pei zijn een lust voor het oog.

In 2012/2013 nodigde Miele topontwerpers, sterrenkoks en restaurantcritici uit in zijn showrooms in Beijing en Shanghai om zich te profileren als toonaangevende producent van innovatieve, hoogwaardige keukenapparatuur voor de Chinese markt. Gasten werd gevraagd om met behulp van Miele-apparaten gerechten te bereiden die in hun familie van generatie op generatie worden doorgegeven. Het grootschalige kookproject werd vastgelegd door fotografen, en diverse media besteedden er aandacht aan. De recepten werden later verzameld en in boekvorm uitgegeven.

Modeontwerpster Guo Pei behoorde tot de gasten die waren uitgenodigd om deel te nemen aan “Love Kitchen with Miele”. Ze heeft een eigen modelabel en ontwerpt naast haar couturecollecties filmkostuums en bijzondere jurken die in de bioscoop niet zouden misstaan. Een van haar opvallendste creaties is een witte galajurk die met de hand is voorzien van 200.000 Swarovski-kristallen. Deze werd gemaakt voor Song Zuying, die bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing in 2008 optrad met Plácido Domingo. In het voorjaar van 2013 bereidde Guo Pei als onderdeel van het “Love Kitchen with Miele”-project Taiwanese noedels met rundvlees op een Miele-inductiefornuis volgens een recept van haar Taiwanese schoonmoeder. Tijdens de fotosessie vertelde Guo Pei enthousiast over haar passie voor mode en liefde voor haar man en twee dochters. Om het succes van de campagne passend te vieren, nodigde Miele China 200 gasten uit voor een galadiner in het filmmuseum van Shanghai. Als onderdeel van de festiviteiten presenteerde Guo Pei haar collectie “Chinese Wedding Dress”, een hommage aan de Miele-keuken als een plek waar moeders hun liefde, levenservaring en culinaire vaardigheden overdragen op hun dochters. Op het menu stonden de noedels met rundvlees van de modeontwerpster, die voor de gelegenheid werden bereid door een sterrenkok.

Miele en Guo Pei hebben sinds die tijd een nauwe relatie onderhouden. Tijdens de Beijing Design Week 2014 gaf Guo Pei een goed ontvangen lezing over design en het grote belang dat zij en Miele hechten aan traditie, kwaliteit en familie. In haar studio in Beijing heeft ze een volledig automatische Miele-wasmachine en een Miele-wasdroger, “apparaten waar ik volledig op kan vertrouwen.” Miele en Guo Pei presenteerden samen ook een heel bijzonder evenement in Shanghai: de “Guo Pei VIP Salon @ Shanghai Miele House 2015”. Vertegenwoordigers van de Chinese lifestylepers en VIP's uit Shanghai waren niet alleen verrukt over de nieuwste creaties van de ontwerpster, ze kwamen ook alles te weten over duurzame wasverzorging met Miele-producten.

In haar complexe ontwerpen verwijst Guo Pei terug naar de unieke stijl van de Chinese keizertijd, waarbij ze een harmonische eenheid met hedendaags design creëert. Guo's bijzondere benadering van design en de knappe stijlelementen in haar werk zijn ook ver buiten China goed ontvangen. Popster Rihanna zorgde voor heel wat sensatie toen ze bij het Met Gala in 2015 op de rode loper verscheen in Guo's weelderig geborduurde en met dik bont afgezette kanariegele jurk. Er waren drie assistenten nodig om de enorme sleep te dragen. De jurk was afkomstig uit Guo's collectie voor 2010, “Arabian One Thousand and Two Nights”. De creatie, waar in totaal 20 maanden aan werd gewerkt, is gemaakt met echte gouddraad en weegt 25 kilo. Rihanna had online een foto van de jurk gezien en zei toen dat de opvallende creatie perfect was voor de koningin van China. In elk geval was de jurk opmerkelijk genoeg om de cover van de Vogue-editie over het Met Gala te halen.

In Europa presenteerde Guo Pei haar werk voor het eerst bij de modeweek van Parijs in het voorjaar van 2016. Ze is een gastlid van het Chambre Syndicale de la Haute Couture.

Tekst: Regine Smith-Thyme