Leer hoe je dit jaar met kerst écht iets bijzonders op tafel zet

Kerstkookworkshop

Hé thuiskok! Wil je met kerst een zalig en verrassend menu op tafel zetten? Haute cuisine, maar toch haalbaar? Houd je van een goede voorbereiding en nieuwe vaardigheden leren? Doe dan mee met de Kerstworkshop van Miele. 

€ 150,00

Events

In een gezellige, leerzame én smakelijke workshop leer je in één dag hoe je een hoogstaand kerstdiner op tafel zet. Klassiek met een moderne twist. Vol bijzondere bereidingen en verrassende smaken, met gebruik van moderne technieken die het je gemakkelijk maken. 

Een workshop in duidelijke stappen, simpel om te volgen en geschikt voor elke thuiskok. Kom vast in culinaire kerstsferen bij deze workshop op 17 december.


Hoe werkt de kookworkshop?

De Miele chefs hebben een prachtig viergangenmenu samengesteld vol bekende, klassieke kerst-ingrediënten maar met steeds een verrassende, moderne twist. Dat gaan we stap voor stap bereiden in het Miele Culinary Institute in Vianen. Hier vind je een goed uitgeruste workshopruimte, voorzien van alles wat je nodig hebt om op hoog niveau te koken. 

De Miele chefs leren je alle technieken om zelf aan de slag te gaan, je leert hoe je een viergangendiner zonder stress op tafel krijgt en je maakt kennis met bijzondere ingrediënten die je op nieuwe manieren gaat bereiden. Kortom: je leert alles wat je nodig hebt om straks met Kerst iedereen te verbluffen met je kookkunsten. Want de recepten krijg je natuurlijk mee naar huis.


Wat gaan we maken?

We beginnen met een spannend vega voorgerecht, waarmee je iedereen op het puntje van de stoel zet: een carpaccio van gerookte biet met een in zout ingelegde eidooier, mitzuna, mierikswortelcrème en een krokantje. Daarna gaan we aan de slag met het tussengerecht: een gelei van dashi met gekonfijte eendenbout, knolselderij en shanghai paksoi. Het hoofdgerecht is een prachtige klassieker: twee bereidingen van kalf. Kalfswang én entrecote met aardappelmousseline en bijzondere garnituren. Als dessert sluiten we  af met een echt spektakelstuk: de chocoladebal van de beroemde patissier Bart de Gans. En als toegift bakken we nog een pistache-cakeje voor bij de koffie. 

Wil je goed voorbereid de feestdagen in én alvast in de kerstsferen komen op een leerzame, lekkere en vooral leuke dag, schrijf je dan in voor deze unieke kerstworkshop in het Miele Culinary institute.

Deze workshop is los te volgen, maar om jouw combi-stoomoven en alle mogelijkheden écht goed te leren kennen raden we je aan de verschillende workshops als een reeks te volgen. Je kunt het best beginnen met de basistraining voor de combi-stoomoven, gevolgd door de workshop Dagelijkse kost. Vervolgens de workshop Bakken voor het gebruik van de ovenfuncties en tot slot de workshop Vier gangen menu om een echte expert te worden.

Wat je kunt verwachten

  •   Duur: 5,5 uur
  • Datum: zaterdag 17 december 2022
  • Prijs: 150 euro per persoon
Naar boven