Katoen

Katoen is een van de meest gebruikte natuurlijke vezels vanwege de uitstekende spintechnische eigenschappen en het zeer grote weerstandsvermogen. Katoenen stoffen kunnen zeer goed worden geverfd en gebleekt. Anderzijds is katoen weinig elastisch, kreukt het snel en is het vermogen om warmte op te nemen gering. Toch zijn maar weinig materialen zo stevig en verdragen ze zoveel wasbeurten. Met de fijne, vaste vezels van de rameeplant uit het Verre Oosten kan katoen worden veredeld tot een zacht en fijn samengesteld weefsel met een mooie glans.

Wassen: Miele heeft speciale wasprogramma's ontwikkeld voor optimaal wasresultaat bij katoen. In het algemeen kan wit katoen worden gewassen op 95°C. Was bont textiel met een kleurwasmiddel en niet heter dan 60°C omdat de kleuren anders kunnen vervalen. Raadpleeg bij twijfel altijd het waslabel van uw kleding.

Drogen: Katoen kan meestal in de droogautomaat worden gedroogd. Daarom heeft Miele ook een droogprogramma voor katoen. Afhankelijk van de verwerking van de stof adviseren wij wel om altijd het waslabel te bekijken of de samenstelling van de stof geschikt is om te drogen. Zo weet u zeker dat de stof niet zal gaan krimpen.

Strijken: Katoen bij voorkeur heet (3 stippen) en met stoom strijken. Afhankelijk van de stof wordt aanbevolen het kledingstuk binnenstebuiten te strijken.