“Miele steekt met kop en schouders boven de andere merken uit”

In het panelonderzoek van de Consumentenbond hebben ruim 5200 consumenten hun waardering uitgesproken voor Miele-apparaten. En daar zijn we best wel trots op. Zo krijgen onze wasmachines een 9,3 de wasdrogers een 9,0 onze vaatwassers een 8,9 en de stofzuigers een 8,5. Hiermee scoren we in alle vier de categorieën op positie nummer één.

Merktevredenheid consumentenbond

Wasmachines

“Miele steekt met kop en schouders boven de andere merken uit en heeft veruit de meest tevreden gebruikers”, zo blijkt uit het panelonderzoek van de Consumentenbond als consumenten hun mening geven over onze wasmachines. Ze zijn zeer tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. Gekeken naar de gemiddelde levensduur van alle merken worden deze gemiddeld na 12 jaar vervangen. Miele gaat op dit vlak, met een gemiddelde van 16 jaar binnen het online panel, het langste mee.

Lees meer

Vaatwassers

Het panel geeft de vaatwassers van Miele niets dan lof en is zeer te spreken over het gebruiksgemak. Bijna 60% geeft aan nog niet te weten of de volgende vaatwasser wel weer van hetzelfde merk zal zijn. Van alle merken weet men het nog niet, behalve van Miele. Opvallend is dat Miele voornamelijk wordt gekozen vanwege eerdere ervaringen met het merk en vanwege de goede naam.

Lees meer

Stofzuigers

In deze productcategorie staan we op een gedeelde eerste plaats. De prestaties, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding van onze stofzuigers wordt geloofd. Wat de panelleden vooral opvals bij Miele is dat de stofzuigers lang meegaan en dat eventuele mankementen pas voorkomen ná de eerste 5 jaar.

Lees meer

Wasdrogers

Als het gaat over wasdrogers, krijgen we een hoge score. Consumenten scoren ons op ‘tevredenheid’ als winnaar. Bezitters van een Miele wasdroger geven hiervoor gemiddeld een 9. Meer dan de helft is zeer tevreden en zou de volgende keer zeker weer een Miele wasdroger kopen.

Lees meer