Miele-nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?


Meld u aan en ontvang handige en waardevolle informatie, zoals:

- Tips voor uw apparatuur
- Exclusieve acties
- Recepten en kookworkshops

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Terug

Perret Schaad

Perret Schaad Daniel Burchard

Ontwerpen van het duo Perret Schaad zijn gekenmerkt door eenvoud en elegantie, een voorliefde voor opvallende details en een verfijnde afwerking.

Perret Schaad is een nieuw Berlijns modelabel voor moderne vrouwen.

Johanna Perret en Tutia Schaad houden zich verre van vluchtige trends en vermijden zorgvuldig elke pretentie, maar hebben naam gemaakt met elegante ontwerpen in de fijnste stoffen en met een hoog afwerkingsniveau. De kleding wordt gekenmerkt door opvallende details zoals kleine vierkante perforaties, prachtige draperieën en ronde zakken. Hun collectie voor voorjaar/zomer 2015 is geïnspireerd op de ‘sfeer van een zomerdag aan de Franse Riviera met de vertrouwde, maar prikkelende contrasten: het felle zonlicht en het aangenaam verkoelende briesje’. De kledingstukken zijn licht en gemaakt van prachtige materialen zoals zijde, die worden gecombineerd voor een harmonieus of opzettelijk contrasterend effect. Het duo gebruikt krachtige kleuren: groen met roze, of smetteloos wit met accenten in limoen. En dan dat blauw!

Johanna Perret is afkomstig uit München en Tutia Schaad uit Vietnam. Ze studeerden allebei aan de Weissensee School of Art in Berlijn, waar ze elkaar ontmoetten. Ze werkten ook bij de ontwerpstudio van Givenchy in Parijs. In een interview met SZ-Magazin legde Johanna Perret uit: ‘We realiseerden ons dat we op dezelfde manier denken en werken – we bestelden zelfs dezelfde stoffen. We houden bovendien allebei van gezond eten, wat belangrijk is als je nauw met elkaar samenwerkt.’

Tekst: Regine Smith Thyme