Wool- and Downcare

.

Bestel nu

Ontvang 20% korting op wasmiddel voor dons en wol

Wastips voor wol en dons

Zo wast en verzorgt u wollen kleding

WolWasmachine

Was wol altijd in de wasmachine

Veel mensen hanteren het motto ‘doe bij twijfel een handwas’. Dit geldt alleen niet voor wollen kleding. De vezels zijn namelijk enorm kwetsbaar en als u wollen kleding met de hand wast, gaat u er al snel te ruw mee om. Staat er op het waslabel ‘handwas’ aangegeven, kies dan voor het wolwasprogramma van uw wasmachine. Dit programma wast uw wollen kleding zo voorzichtig als nodig is en beschadigt de vezels niet. Miele-wasmachines hebben zelfs een speciale SoftCare-trommel. Door het dunne laagje water tussen de trommel en het wasgoed wordt wol nog voorzichtiger gewassen.

Wol

Gebruik een wolwasmiddel

Gewoon wasmiddel kan de wollen vezels beschadigen. Kies daarom altijd voor een wasmiddel speciaal voor wollen kleding, zoals WoolCare van Miele. Dit beschermt de vezels en maakt de stof superzacht. Gebruik overigens nooit wasverzachter als u wollen kleding wast. Wasverzachter vormt namelijk een laagje om de wolvezel en hierdoor verliest de wol z’n kwaliteit.

Strijken

Strijk zo min mogelijk

Wollen kleding hoeft u in principe niet te strijken. Zijn er onverhoopt toch kreukels in gekomen? Strijk dan voorzichtig door uw strijkijzer een paar centimeter boven het kledingstuk te houden. Zo komen de vezels mooi rechtop te staan en drukt u ze niet plat.

DownCareWassen

Het wassen van dons is eenvoudig

Was dons niet op een te hoge temperatuur, onder de 40 graden moet voldoende zijn zodat uw was niet gaat krimpen. Gebruik tijdens de wasbeurt geen chloor- of bleekmiddelen maar wasmiddel specifiek voor dons. Met Miele DownCare behoudt de elasticiteit van het dons en wordt het product efficiënt gereinigd. Hierdoor zal u een perfect wasresultaat krijgen. 

Actievoorwaarden

De vouchercode 'WOOLDOWN20’ is geldig tot en met 31 december 2018. Deze code geeft recht op 20% korting op Caps WoolCare, Caps DownCare, WoolCare-fijnwasmiddel, Wasmiddel Dons. Deze actie is uitsluitend geldig op www.miele.nl/shop en is niet geldig in combinatie met andere acties en geplaatste bestellingen. Voer in stap 2 van uw winkelmand uw vouchercode in om deze te verzilveren.