• Gratis bezorging vanaf €39,95

Ventilatietechniek

Deskundig in ventilatietechniek

Ventilatietechniek

Alle Miele afzuigkappen zijn volgens de actueel geldende Europese normen getest. De in deze catalogus vermelde waarden voor luchtverplaatsings- en geluidsvermogen zijn representatieve en vergelijkbare waarden. Miele is sinds 2009 lid van het CECED* (Europees comité voor fabrikanten van huishoudelijke apparaten). Alle leden hebben zichzelf ertoe verplicht om vrijwillig de waarden voor luchtverplaatsings- en geluidsvermogen te meten volgens de geldende Europese normen en ook uitsluitend deze in de catalogi te publiceren. Zo is de transparantie van de vermogensspecificaties voor de klanten gewaarborgd.

Externe ventilatoren

Door het plaatsen van een externe motor in de luchtafvoer is het geluidsniveau in de keuken veel lager. De motor bevindt zich dan niet zoals gebruikelijk in de afzuigkap, maar wordt bijvoorbeeld op een buitenmuur gemonteerd. Voor een aanzienlijke verlaging van het geluidsniveau adviseren wij een afvoerleiding van minimaal 5–7 meter. Motor en afzuigkap worden via een besturingskabel met elkaar verbonden. Voor deze mogelijkheid zijn bij Miele motoren beschikbaar voor buitenwand- (AWG 102), dak- (DGG 102) en binnenwandmontage (ABLG 202).

Geluiddemper – extra stil

Veel Miele-afzuigkappen zijn standaard voorzien van een zeer efficiënt akoestisch pakket waardoor ze nog stiller werken. Voor die extra rust zorgt de Miele-geluiddemper DASD 150, die als extra accessoire verkrijgbaar is. De geluiddemper reduceert het geluidsniveau tot 4,5 dB(A) re1pW en zorgt zo voor een veel rustigere werkomgeving. Het apparaat is bovendien heel flexibel. Geschikt voor zowel een luchtafvoer- als een circulatiesysteem.

Muurkast

Om de lucht naar buiten toe te kunnen afvoeren, wordt in de buitenmuur een speciale muurkast aangebracht. Bij conventionele oplossingen kan een zogeheten koudebrug ontstaan die tot energieverlies leidt. In de winter kan bijvoorbeeld koude lucht het luchtafvoersysteem binnendringen. De Miele muurkast DMK 150 resp. DMK 150-1 voorkomt dat, want deze is voorzien van een goed sluitende terugslagklep. Een magnetische afsluiting voorkomt dat koude of warme lucht de woning kan binnenstromen en dat bespaart energie. Bovendien kunnen er geen bladeren en vuil in de luchtafvoerleiding komen. De lamellen in de muurkast zijn zo ontworpen dat de luchtstroom gericht wordt gestuurd. Verliezen bij het afzuigvermogen worden daardoor tot een minimum beperkt en de luchtstroom wordt van de muur van het huis weggevoerd.

Dakdoorvoer

Als de lucht via het dak naar buiten moet worden afgevoerd, dan hebt u een dakdoorvoer nodig. Bij Miele zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar (DDF 125/150 of DDF 200), die te gebruiken zijn voor schuine daken met een hellingshoek vanaf 22° en voor alle soorten dakpannen. De hoogwaardige roestvrijstalen ommanteling wordt omgeven door een robuust frame van weerbestendig lood.

Luchtafvoerslangen

De luchtafvoer maakt het mogelijk geurtjes, vocht en warmte gericht naar buiten toe af te voeren. De vorm en uitvoering van de afvoerleiding zijn bepalend voor de luchtverplaatsing en het geluidsniveau dat de afzuigkap produceert. Het meest geschikt zijn gladde, ronde leidingen of speciale platte afvoerkanalen, met behoud van de diameter. Meestal raadt Miele een diameter van 150 mm aan. Bij kappen met een zeer grote luchtverplaatsing is een diameter van 200 mm gebruikelijk. Miele biedt een uitgebreid assortiment platte afvoerkanalen aan. Meer informatie hierover vindt u in catalogus voor accessoires.

Afbeelding ter illustratie

    • 1 . Conseil Européen de la Construction d’appareils Domestiques
    • Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.
Naar boven