Miele

Kyle ConnaughtonHet moment tot uitdrukking brengen

Hoewel hij een met 3 Michelinsterren onderscheiden topkok is, is Kyle Connaughton heel gewoon gebleven. Hij houdt van tuinieren, kookt, omdat hij ervan geniet, het anderen naar hun zin te maken en is eindeloos gefascineerd door de Japanse keuken. Een leven leiden, dat verder gaat dan alles wat tot nu toe is geweest, betekent voor hem dat hij nooit op zijn lauweren zal gaan rusten.

“Het leven is te kort om in je comfortzone te blijven. Je moet jezelf steeds weer uitdagen.”
Kyle ConnaughtonMet 3 Michelinsterren onderscheiden topkok

Als eigenaar en chefkok van restaurant “Single Thread” in Sonoma County in Californië wijdt Kyle zich aan zijn ingrediënten: van de herkomst tot en met de presentatie op het bord. Op zijn 2 hectare grote boerderij teelt hij groente die hij na de oogst vers in zijn keuken verwerkt. Zo koestert hij een moment en creëert voor zijn gasten met behulp van zijn gerechten een verbinding met het hier en nu.

Californië ontmoet Japan

“Bij het opmaken of voor nauwkeurige werkzaamheden in de keuken gebruik ik uitsluitend eetstokjes, omdat ik houd van het natuurlijke ritme ervan, de flow. Over het algemeen gebruik ik niet veel, maar zeer hoogwaardige en zeer functionele keukenapparaten.”

Zijn liefde voor de Japanse cultuur ontdekte Kyle al toen hij 9 jaar oud was, toen hij zijn vader regelmatig op zakenreizen over de Stille Oceaan naar vergelegen eilanden vergezelde. De twee aten vaak in Japanse restaurants in Los Angeles en vlogen steeds weer naar Japan om de cultuur en de keuken van het land beter te leren kennen. Geïnspireerd door deze ervaringen, begon Kyle zijn carrière in Japanse restaurants, ging naar een van de meest gerenommeerde Japanse kookscholen en deed zijn opleiding in Japan, voordat hij uiteindelijk zelfs naar Hokkaido verhuisde.

“We zijn altijd op zoek naar de volgende grote creatieve doorbraak. Wat is innovatief? Hoe kunnen we iets maken wat nog nooit iemand heeft gezien?”

Kyle en Azuma

Zijn nauwe verbinding met zowel de natuur als de Japanse cultuur zijn slechts twee van de redenen waarom Kyle en de bloemenkunstenaar direct zo goed met elkaar overweg konden. “Met andere kunstenaars en ambachtslieden samenwerken is voor ons koks bijzonder inspirerend”, zegt Kyle. “Er zijn zoveel overeenkomsten tussen Azuma's bloemenwereld en onze culinaire wereld.”

Bescheiden elegantie – werken met de combi-stoomoven

Geïnspireerd door de combi-stoomoven hebben de twee eenvoudige ingrediënten gekozen en daarvan iets buitengewoons gemaakt. Kyle heeft heel verschillende soorten groenten samengesteld en deze gecombineerd met de bewuste eenvoud van een perfect stukje vis. Een geniaal eenvoudig, maar heel bijzonder gerecht.

Leer meer over de combi-stoomoven

Een saus van zijdentofu, avocado en kruiden vormde de basis die de diverse soorten groenten en de vis met elkaar combineerde. Kyle concentreerde zich op de nauwkeurige bereiding van elk ingrediënt en was er op deze manier zeker van dat alle verschillende aroma's perfect met elkaar in balans waren.

Het moment koesteren – werken met de FullSurface-inductiekookplaat

“Wat ik zo fantastisch vind aan deze inductiekookplaat, is dat je zoveel verschillende dingen in een keer kunt doen. Tot op heden heeft de technologie het nog niet mogelijk gemaakt ons met zulke elegantie en flow in de keuken te bewegen, maar juist daarnaar zijn wij koks op zoek”, legt Kyle uit. Het resultaat is een momentopname van de dag, het beste wat het seizoen te bieden heeft, verdeeld over meerdere kleine gerechten.Een creatie waarbij je elk afzonderlijk aroma proeft, elk element precies de gewenste gaarheid heeft en kunstig gepresenteerd is.”

Leer meer over de inductiekookplaat

“Er is een Japanse uitdrukking, die “Kaizen” heet en een verandering naar het positieve betekent. Elke dag hebben we het erover hoe we echt iets kunnen veranderen. Daarvoor mag je niet wegkijken, nooit je drang om iets nieuws te ontdekken opgeven, je nooit tevreden stellen met middelmaat en altijd proberen het volgende niveau te bereiken.”