Leden Consumentenbond meest tevreden over Miele

17 maart 2017

Hoge score Miele-apparaten

Uit onderzoek van de Consumentenbond onder ruim 3.500 van haar leden is naar voren gekomen dat bezitters van een Miele-droogautomaat en een Miele-afwasautomaat het meest tevreden zijn over hun apparaten. Zo waarderen de panelleden hun Miele-afwasautomaat met een 8,7 en hun Miele-droger met een 9. In beide gevallen behaalt Miele in het onderzoek het hoogste eindcijfer.

Het onderzoek van de Consumentenbond is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en oordelen van consumenten met en over hun droger of afwasautomaat. De resultaten zijn algemeen gemaakt en gaan over merken, niet over bepaalde modellen. Merkentrouwheid is ook een onderdeel van het onderzoek. Zo geeft een groot deel aan dat de volgende afwasautomaat ook weer een Miele gaat worden. Bijzonder is dat van de 480 deelnemers met een Miele, er 60 afwasautomaten ouder zijn dan 15 jaar. En wanneer de vorige afwasautomaat een Miele was, werd deze ook pas na 15 jaar vervangen.

Sinds het bestaan van vergelijkende warenonderzoeken zijn het steeds weer Miele-apparaten die hoog scoren. Een vergelijking van de ervaringen na jarenlang intensief gebruik zegt eigenlijk veel meer. En juist uit de resultaten van deze onderzoeken naar de kwaliteit tijdens het jarenlange gebruik blijkt steeds weer dat Miele altijd de hoogste scores behaalt en de meest tevreden bezitters heeft. Deze zeer hoge waardering voor Miele-apparaten door gebruikers in de praktijk vormt wellicht de krachtigste aanbeveling voor Miele-apparaten.

Download incl. media (zip)
Uw contactpersoon


pers@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download

De leden van de Consumentenbond waarderen hun Miele-afwasautomaat met een 8,7 en hun Miele-droger met een 9. In beide gevallen behaalt Miele in het onderzoek het hoogste eindcijfer.

High Resolution JPG