Rechtbank stelt Miele in het gelijk

29 maart 2017

Certificaat voor hygiënisch legen en filteren

Op 28 maart 2017 heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in het door Dyson, producent van huishoudelijke apparaten, aangespannen kort geding tegen Miele Nederland over de claims die Miele hanteert voor haar eerste zakloze stofzuiger, de Blizzard CX1. Met name de communicatie van Miele over het gecertificeerd hygiënisch legen van de opvangbak en het scheiden van grof vuil en fijnstof was voor Dyson aanleiding een kort geding aan te spannen. Miele Nederland is blij dat zij door de rechtbank volledig in het gelijk is gesteld en de voordelen van de Blizzard CX1-stofzuiger kan blijven communiceren. 

In vergelijking met andere stofzakloze systemen wordt bij de Miele-stofzuiger Blizzard CX1 het grove vuil consequent gescheiden van het fijne stof. Dit fijnstof wordt apart opgevangen met behulp van een Gore® CleanStream®-fijnstoffilter. Zo zal er veel minder fijnstof opdwarrelen bij het legen van de stofbak. Deze innovatieve scheiding van het fijnstof garandeert hygiënisch legen van de opvangbak en is gecertificeerd door IBR, één van 's werelds toonaangevende instituten op het gebied van prestatietests van filtersystemen.

De volledige uitspraak van de rechtbank Amsterdam vindt u hier.

 

Uw contactpersoon


pers@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download

Uitstekende reinigingsresultaten en gemakkelijk en hygiënisch legen van het stofreservoir – dat zijn de meest in het oog springende eigenschappen van de 'Blizzard CX1'.

High Resolution JPG

Het innovatieve en hygiënische principe van separate stofopvang van grove stofdeeltjes en fijnstof in twee afzonderlijke stofreservoirs, garandeert het hygiënisch legen van de Blizzard CX1. 

High Resolution JPG

Eenvoudig en hygiënisch in gebruik: het grote stofreservoir met grof stof is eenvoudig en snel te legen via één druk op de knop. 

High Resolution JPG