Miele AirControl.

Minder virussen. Meer samen.

Maximale filtering. Minimaal geluid:
de krachtige, nieuwe luchtreiniger Miele AirControl.

De nieuwe Miele AirControl maakt samen leven en samen werken weer aangenamer. De krachtige luchtreiniger zorgt voor een maximale bescherming tegen virussen. Hij filtert de lucht namelijk in een 5-laags filtersysteem, onder andere met een uiterst effectief HEPA H14-filter. Eenvoudig, stil en betrouwbaar. Zo biedt de Miele AirControl uitstekende technische prestaties en een buitengewoon comfort voor professioneel gebruik. 

De belangrijkste voordelen op een rij:

Geïntegreerde CO2-sensor

Zorgt voor CO2-gestuurde werking, zodat het vermogen automatisch aan de omgevingsomstandigheden wordt aangepast. Dit leidt tot een deels duidelijk merkbare reductie van het geluidsvolume.

Via de permanente meting van het CO2-gehalte in de ruimtelucht wordt de overschrijding van een vastgelegde grenswaarde van 1.400 ppm visueel op het display weergegeven. Als de signaallamp gaat branden, moet er worden geventileerd.
In CO2-gestuurde modus wordt het vermogen van de ventilator automatisch aan de omgevingsomstandigheden aangepast, bijvoorbeeld op het aantal personen in de ruimte, het ventilatiegedrag etc.

Combinatie van 5 filters

Dankzij de filters wordt min. 99,995% van alle zwevende deeltjes, virussen, bacteriën en schimmels gefilterd.

Door de combinatie van 5 filters, bestaande uit een voorfilter voor grof- en fijnstof, een hoogwaardig HEPA H14-filter (conform EN 1822), een actiefkoolstoffilter en een nafilter, wordt de lucht in de ruimte optimaal ontdaan van allerlei soorten stoffen (zoals virussen, bacteriën, schimmels, geurtjes etc.). Daarnaast zorgen de twee voorfilters voor een lange standtijd van het HEPA-filter.

Miele ThermoControl

De lucht voor de filtercassette wordt tot 70 °C verwarmd voor het thermische inactiveren van relevante ziekteverwekkers.

Doordat de lucht voor de filtercassette (bestaande uit een voorfilter voor fijnstof en HEPA H14-filter) automatisch wordt verwarmd, wordt na elk gebruik gewaarborgd dat virussen, bacteriën en andere relevante ziekteverwekkers worden uitgeschakeld en dat het filter wordt gedroogd. Bij de routinematige vervanging van het filter wordt zo voor extra veiligheid gezorgd.
Tijdens de verwarmingscyclus wordt gewaarborgd dat de ommanteling slechts minimaal opwarmt.

Automatische modus

Zorgeloos: 3 instelbare automatische programma's regelen het gebruik voor u.

CO2-gestuurd automatische modus:
Vaak gaat een hoger CO2-gehalte in de lucht gepaard met een hogere belasting door aerosolen. Om de mogelijke blootstelling aan aerosolen te verminderen, laat de Miele AirControl het vermogen continu stijgen als het CO2-gehalte stijgt, en dat geheel automatisch.

Tijdsgestuurd automatische modus:
Voor bijzonder efficiënte werkprocessen kunnen de start- en eindtijd overeenkomstig de werktijden van tevoren worden vastgelegd.

CO2-geregeld automatische modus met tijdbesturing:
De ingebouwde sensor zorgt ervoor dat het CO2-gehalte continu wordt bewaakt en dat het ventilatorvermogen automatisch wordt geregeld. Daarnaast kunnen de start- en eindtijd overeenkomstig de werktijden van tevoren worden vastgelegd.

Beschermd tegen manipulatie en kantelen

Dankzij de bescherming met pincode en afsluitbare toegangsklep is toegang door onbevoegden niet mogelijk.

De regeling is met een pincode beschermd tegen onbedoelde toegang tot het apparaat. Bovendien kan de toegangsklep voor de besturing (in het sokkelgedeelte van het apparaat), indien nodig, veilig worden afgesloten.

Extra stabiliteit voor alle drie luchtreinigers (PAC 1045, PAC 1080 en PAC 1200) wordt bereikt door uitdraaibare stelvoeten.

Schone lucht made by Miele.

Bescherming tegen corona is ook een kwestie van techniek.

Combinatie van 5 filters

1. Groffilter: voor grotere deeltjes zoals pollen, pluizen, etc.
 

2. Fijnfilter: voor kleinere deeltjes en fijnstof.
 

3. HEPA H14-filter: ontdoet de ruimtelucht voor 99,995% van de deeltjes met een grootte van 0,1–0,3 μm – daartoe behoren ook micro-organismen zoals bijvoorbeeld virussen (o.a. corona)
 

4. Actiefkoolstoffilter: neutraliseert geurstoffen
 

5. Nafilter: optimaliseert de luchtafvoer en zorgt voor een gelijkmatige verdeling.

 

Effectieve preventie tegen aerosolen

99,995% luchtfiltering dankzij combinatie van 5 filters

Of iemand besmet wordt met corona of niet, hangt sterk af van de infectiedosis die hem/haar bereikt. Naast druppeltjes zijn ook aerosolen als dragers van virussen geïdentificeerd: ze zweven in de lucht en verrijken de lucht met virushoudende deeltjes. Om dat te voorkomen, is luchtverversing van groot belang.

Luchtreinigers verbeteren de luchtkwaliteit en dragen sterk en permanent bij aan de verlaging van de virusbelasting in binnenruimtes. Voorwaarde daarvoor is een hoogwaardige filtertechnologie, een groot luchtvolume en een optimale luchtverdeling. Lees hier hoe de Miele AirControl werkt.

Luchtverversing – van groot belang voor onze gezondheid

Hoge effectiviteit bevestigd:

Een onderzoek van het gerenommeerde hygiëne-instituut Hybeta in Münster bracht de reductie van aerosolen bij gesloten ramen met meer dan het driedubbele naar voren. Bij 5 minuten lang ventileren met geopende ramen om de 45 minuten plus inzet van de luchtreiniger werd er een 2 maal lagere concentratie aerosolen gemeten in vergelijking met ventileren met geopende ramen om de 20 minuten.

“Als resultaat van de wetenschappelijke onderzoeken […] staat vast dat de ruimteluchtreinigers en ontkiemingsapparaten met een volumestroom per uur, die ten minste het zesvoudige van het ruimtevolume bedraagt, en met hoogwaardige filters uit klasse H 14 een zeer zinvolle, technische oplossing zijn om in klaslokalen het indirecte infectiegevaar door aerosolen sterk te reduceren”.

Onderzoek van de Universität der Bundeswehr München van 22 september 2020

Miele AirControl
Techniek voor uw welzijn

De veelzijdige PAC 1080 is de technisch doordachte mobiele ruimteluchtreiniger voor ruimtes tot 80 vierkante meter en biedt in die klasse absolute premiumprestaties. De Miele AirControl wordt bovendien ook als PAC 1045 voor ruimtes tot 45 vierkante meter en als PAC 1200 voor ruimtes tot 200 vierkante meter aangeboden.

Onderwijs

– scholen
– kinderdagverblijven en peuterspeelzalen
– hogescholen
– particuliere en openbare onderwijsinstellingen
– (hoor)collegezalen

Bedrijven en openbare ruimtes

– kantoren, vergaderruimtes
– banken
– ontvangst- en verblijfsruimtes
– bibliotheken
– kerken, moskeeën, synagoges
– luchthavens, stations, binnenruimtes voor openbaar vervoer

Horeca en hotelwezen

– restaurants, bars, cafés
– mensa's, kantines
– discotheken en clubs
– hotels en pensions
– recepties, counters, lobby's

U kunt ons eenvoudig via ons contactformulier of telefonisch bereiken:

Heeft u vragen over de nieuwe Miele AirControl? Wilt u een offerte die aansluit op uw behoefte? Wij staan altijd voor u klaar en adviseren u over professionele toepassingen.