Behandeling van robotinstrumenten

ROBOTVARIO X-tra: behandeling met PG 8528
Als systeemoplossing voor de behandeling van robotische instrumenten geniet ROBOTVARIO een groot vertrouwen in vakkringen en wordt het aanbevolen door de producent van OK-robots, Intuitive Surgical Inc. Miele Professional heeft het proces verder geoptimaliseerd en biedt een verhoogde opnamecapaciteit en een modulair concept voor beladingsdragers aan.
Het systeem ROBOTVARIO X-tra is uitgevoerd met de beladingswagen A 502 en verschillende modules die verkrijgbaar zijn voor het plaatsen van instrumenten kunnen worden gebruikt voor de centrale behandeling in het ziekenhuis. De wagen biedt een veilig gefixeerde plek voor tot 8 schachtinstrumenten en 2 extra speciale instrumenten en maakt een grondige doorspoeling van de binnenruimte mogelijk. Een extra strip met injectoren zorgt voor een doelgerichte reiniging van vaak sterk vervuilde werkeinden.
Bovendien is de beladingswagen A 502 uitgerust met een microfilter, dat de afzetting van deeltjes binnen in de instrumenten voorkomt. In de wagen is behalve voor de schacht- en speciale instrumenten ook plaats voor andere instrumenten en accessoires voor robot-geassisteerde operaties, zoals trocarthulzen.
ROBOTVARIO: behandeling met PG 8536
De beladingswagen E 428, te gebruiken in het Miele reinigings- en desinfectieapparaat PG 8536, is geschikt voor het reinigen van maximaal zes schachtinstrumenten. Voor elk van deze instrumenten zijn twee aansluitingen beschikbaar, voor een gescheiden doorspoeling van de besturingsbehuizing en de binnenkant van de schachten met het gebied van de distale tip.
Behandeling van robotinstrumenten
De complexiteit van robotinstrumenten stelt hoge eisen aan een veilige en betrouwbare behandeling. Het behandelingssysteem ROBOTVARIO bestaat uit een speciaal ontwikkeld inzetstuk, een nieuw aangepast programma en daarbij behorende proceschemie. Bovendien biedt Miele Professional een innovatieve oplossing voor een veilige en zuinige reiniging en desinfectie van de robotinstrumenten.
Uitvoering afhankelijk van model – afbeelding(en) ter illustratie, als toelichting