Voordelen machinale behandeling laboratoriumglas

Aan elke behandeling van laboratoriumglaswerk is een risico voor het personeel verbonden. Alleen de machinale behandeling van laboratoriumglaswerk kan worden gestandaardiseerd, gecontroleerd en automatisch gedocumenteerd. Omdat het totale proces volledig automatisch verloopt, wordt het risico voor het laboratoriumpersoneel tot een minimum beperkt. Daardoor is de veiligheid van het personeel tijdens de machinale behandeling maximaal.
Handmatige versus machinale behandeling
Elk gebruik van laboratoriumglaswerk is verbonden met potentieel gevaar voor de laboratoriummedewerkers. Glasbreuk kan tijdens de handmatige reiniging tot gevaarlijke letsels leiden. Besmettelijke en toxische contaminaties veroorzaken een gezondheidsrisico. De gebruikte reinigingsmiddelen zijn vaak zeer bijtend.

Alleen de machinale behandeling van laboratoriumglaswerk en -instrumenten kan worden gestandaardiseerd, gevalideerd en automatisch worden gedocumenteerd. Aangezien de reinigingsautomaten tijdens het volledige proces gesloten blijven en het totale proces volautomatisch verloopt, wordt het potentiële gevaar voor de laboratoriummedewerkers tot een minimum gereduceerd. Hierdoor wordt door de machinale behandeling een maximale bescherming van de medewerkers bereikt.
Uitvoering afhankelijk van model – afbeelding(en) ter illustratie, als toelichting