Engelenhaar pasta met geitenkaas en honing

Engelenhaar pasta met geitenkaas en honing

20 minutenNoedels of PastaOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 30 gram engelenhaar pasta (kataifi verkrijgbaar in Turkse winkels)
  • 15 gram boter
  • 2 plakken zachte geitenkaas (50 gram per plak, 8 cm doorsnee)
  • 1 ½ eetlepel acaciahoning
  • 1 ½ eetlepel kastanjehoning
  • 3 eetlepels water
  • Pitten van een halve granaatappel
  • 2 verse vijgen (ieder in 6 partjes gesneden)
  • 50 ml crème fraîche
  • 20 gram gehakte walnoten of pecannoten
  • Muntblaadjes

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht Plus.

Stap 2:
Haal de engelenhaar pasta helemaal los en verdeel in vier porties.

Stap 3:
Vet vier kleine ovenschaaltjes in. Verdeel de helft van de pasta over de schaaltjes.

Stap 4:
Leg hierop een klontje boter en hierop een plakje van de geitenkaas. Dek dit af met de rest van de pasta.

Stap 5:
Zet de schaaltjes op de bakplaat in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Stap 6:
Maak een siroopje van de honing en het water en verwarm dit.

 

Serveren

Plaats het deeg op een bord als een ‘krokant nestje’, strooi de granaatappelpitjes erover, leg er een dotje van de crème fraiche op, schenk er wat van de siroop overheen, bestrooi met de noten en garneer af met een paar blaadjes munt.