Paastulband

PaastulbandIngrediënten250 gram roomboter
250 gram witte basterdsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren op kamertemperatuur
1 citroen(rasp)
½ vanillepeul

1 rozenvorm
Violen geel en wit
Atsina cress
Chocolade eitjes puur en melk

150 gram poedersuiker
1 tot 1 ½ el citroensap
Gang

Bakken

Gelegenheid, moeilijkheidsgraad

Voor feesten en voor gasten

Apparaat

Oven

Combi-stoomoven

Gebak en deegwaren

Cake / taart

Smaak

Zoet

Bereiding:1. Verwarm de combi-stoomoven voor op 160 °C.

2. Klop de boter met de suiker en vanille luchtig.

3. Voeg nu ook de citroenrasp toe.

4. Klop er dan een voor een de eieren door.

5. Spatel als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoorheen en klop nog even goed door.

6. Doe het beslag in een ingevette tulband/rozenvorm.

7. Stel de combi-stoomoven in op Combi-Koken Hetelucht Plus 155 °C 100% vocht en een bereidingstijd van 60 minuten. Kies bij een bakoven voor Hetelucht Plus 180 °C en dezelfde bereidingstijd.

8. Als de cake gaar is (controleer met een prikker), laat het dan in de vorm afkoelen.

9. Los de cake en plaats hem op een bord.

10. Roer de poedersuiker aan met sap uit de citroen die we gebruikt hebben voor de rasp. Breng het op de juiste dikte en zorg dat het glad is.

11. Laat het glazuur over de cake lopen en garneer met de chocolade eitjes, violen en astina cress.

BereidingstipsGeen kinderen die mee eten? Dan is Limoncello een alternatief voor citroensap.

Deze cake kan makkelijk een dag van tevoren worden gebakken. Garneer de cake pas kort voor het serveren.