Paastulband

Paastulband

Cake/taartCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 1 citroen(rasp)
  • ½ vanillepeul
  • 1 rozenvorm
  • Violen geel en wit
  • Atsina cress
  • Chocolade eitjes puur en melk
  • 150 gram poedersuiker

Benodigdheden

  • Houten prikker
  • Tulbandvorm

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de combi-stoomoven voor op 160 °C.

Stap 2:
Klop de boter met de suiker en vanille luchtig.

Stap 3:
Voeg nu ook de citroenrasp toe.

Stap 4:
Klop er dan een voor een de eieren door.

Stap 5:
Spatel als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoorheen en klop nog even goed door.

Stap 6:
Doe het beslag in een ingevette tulband/rozenvorm.

Stap 7:
Stel de combi-stoomoven in op Combi-Koken Hetelucht Plus 155 °C 100% vocht en een bereidingstijd van 60 minuten. Kies bij een bakoven voor Hetelucht Plus 180 °C en dezelfde bereidingstijd.

Stap 8:
Als de cake gaar is (controleer met een prikker), laat het dan in de vorm afkoelen.

Stap 9:
Los de cake en plaats hem op een bord.

Stap 10:
Roer de poedersuiker aan met sap uit de citroen die we gebruikt hebben voor de rasp. Breng het op de juiste dikte en zorg dat het glad is.

Stap 11:
Laat het glazuur over de cake lopen en garneer met de chocolade eitjes, violen en astina cress.

 

Tips: Geen kinderen die mee eten? Dan is Limoncello een alternatief voor citroensap. Deze cake kan makkelijk een dag van tevoren worden gebakken. Garneer de cake pas kort voor het serveren.