Rode kool stomen

20 - 60 minutenGroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 500 gram rode kool, gesneden
  • 1 appel, geschild, in plakjes
  • 125 ml rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 15 gram rijst
  • 250 gram vossebessen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • zout
  • 30 gram suiker
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Benodigdheden

  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 20 tot 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de rode kool en alle ingrediënten, behalve de appel, in een ruime dichte stoomovenpan.

Stomen        100 ºC
Tijdsduur      50 minuten

of in de drukstoomoven

Stomen        120 ºC
Tijdsduur      23 minuten

Stap 2:
Voeg de appelplakjes toe en schuif de stoomovenpan nog even terug.

Stomen                 100 ºC
Tijdsduur              10 minuten

of in de drukstoomoven

Stomen                 120 ºC
Tijdsduur              3 minuten

Stap 3:
Voeg de appel pas aan het einde van de bereiding toe omdat de appel het garen van de kool vertraagt.

Let op: Indien u zomer rode kool gebruikt, is de kooktijd korter:

Stomen            100 ºC
Tijdsduur         40 minuten

Of in de drukstoomoven

Stomen            120 ºC
Tijdsduur         15 tot 20 minuten

 

Tip: Lekker met hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek en het aardappeltaartje.

Samen koken met Miele

Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!

Bekijk de kookworkshops