Miele gaat culinaire samenwerkingen aan

5 juli 2016

Miele, AirDnD.nl en tv-chef Roberta Pagnier delen grote passie voor koken

Miele gaat twee bijzondere culinaire samenwerkingen aan, namelijk met AirDnD.nl en met de Italiaanse tv-chef Roberta Pagnier. AirDnD.nl (Air Drink 'n Dine) is een platform waarop online een diner in een huiskamer¬restaurant van een hobbychef kan worden geboekt. Miele zal op regelmatige basis de AirDnD-hobbychefs uitnodigen voor speciale kookworkshops in het Experience Center te Vianen om vooral kennis en recepten met elkaar te delen. De sympathieke Italiaanse tv-chef Roberta Pagnier - bekend van 24Kitchen en Carlo's TV café - gaat een prominente rol spelen in de communicatie van Miele. Zo gaat zij culinaire online video's maken, heerlijke recepten ontwikkelen en is ze culinair expert in een door Miele gesponsord tv-programma. Stefan Verhoeven, managing director van Miele Nederland reageert: “Door deze samenwerkingen komen wij op een vernieuwende en onderhoudende manier in contact met onze klanten, met als doel ze te inspireren en te voorzien van relevante informatie over gezond en lekker koken.”

AirDnD en Miele maken iedere keuken toegankelijk
Miele zal tijdens de kookworkshops in Vianen haar kennis over verschillende kookwijzen aan de hand van Miele-keukenapparatuur met de hobbykoks van AirDnD.nl delen. “Op deze manier dragen we eraan bij dat hobbychefs zich bewust worden van de mogelijkheden van onze apparatuur, zodat zij altijd een gezonde en bijzondere maaltijd voor hun gasten op tafel kunnen zetten”, aldus Verhoeven van Miele. Rob Lagendijk, co-founder en CEO AirDnD.nl: "Wij gaan alleen partnerships aan met bedrijven die in onze ogen een toegevoegde waarde zijn voor onze hobbykoks en gasten. De wisselwerking in kennis in de samenwerking met een ijzersterk merk als Miele is daar een mooi voorbeeld van."

Roberta Pagnier heeft gezond koken hoog in 't vaandel
Roberta (1979) werd geboren in Amsterdam en heeft een Italiaanse moeder. Dankzij haar kookt ze vanaf haar jonge tienerjaren zeer intensief. Als tv-chef wil Roberta kijkers inspireren om thuis verse, gevarieerde en verantwoorde gerechten te bereiden met een pure smaak. Pagnier en Miele delen dus een grote passie voor gezond koken. Zo is zij groot fan van de stoomoven: “In de professionele keuken kennen we de voordelen van koken met stoom als geen ander. Daarom wil ik mensen met mijn recepten graag laten kennismaken met deze manier van gezond en smakelijk koken.” Pagnier zal voor Miele culinaire online video's gaan maken, heerlijke recepten ontwikkelen en ze is te zien als culinair expert in het populaire programma RTL Woonmagazine waaraan Miele meewerkt. Bovendien gaat Roberta kookchallenges aan met aansprekende bloggers.

Over Miele
Miele heeft wereldwijd een leidende positie als aanbieder van premium huishoudelijke apparaten op het gebied van koken, bakken, stomen, koelen en vriezen, koffiezetten, afwassen, wassen, drogen, strijken en stofzuigen. Het bedrijf levert bovendien afwasautomaten, wasautomaten en wasdrogers voor professioneel gebruik, zoals reinigings-, desinfectie- en sterilisatieapparaten voor medische instellingen en laboratoria (Miele Professional). Het in 1899 opgerichte bedrijf heeft acht productielocaties in Duitsland en een fabriek in Oostenrijk, Tsjechië, China en Roemenië. De omzet bedroeg in het boekjaar 2014/2015 3,49 miljard euro, waarvan 70 procent voor rekening van het buitenland komt. In bijna 100 landen heeft Miele eigen verkoopmaatschappijen of importeurs. Wereldwijd werken er bij dit door de vierde generatie geleide familiebedrijf ruim 17.000 mensen, waarvan tweederde in Duitsland. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Gütersloh (Westfalen). In Nederland is Miele gevestigd aan de Limiet 2 in Vianen. In 2008 opende Miele haar Experience Center, waar alles draait om inspireren en ervaren. Het Miele Experience Center is een verzameling van gebouwen, waarbinnen de diverse bedrijfsonderdelen van Miele Nederland B.V. hun plaats hebben en zij haar gasten ontvangt. Zo zijn in de nieuwbouw onder andere het Miele Experience Center, het Miele Culinary Institute en twee stoomtheaters ondergebracht.

Download incl. media (zip)
Uw contactpersoon


pers@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download
Samenwerking

Samenwerking met AirDnD.nl

High Resolution JPG
Roberta Pagnier

Roberta Pagnier

High Resolution JPG