Gegevens & feiten

Onderneming

Miele & Cie. KG is sinds de oprichting in 1899 eigendom van de familie Miele (51 procent) en de familie Zinkann (49 procent). Het hoofdkantoor bevindt zich in het Duitse Gütersloh.

Naar de Key Facts

Filosofie

Miele is een onafhankelijk familiebedrijf dat in zijn branche de hoogste kwaliteit en beste technologie wil leveren. Miele staat garant voor een uitstekend partnership met zijn dealers, een bedrijfscultuur waarbij de medewerkers centraal staan voor continuïteit in waarden, doelen en leiderschap.

Over de ondernemingsfilosofie

Directie

Miele & Cie. KG wordt geleid door zes directeuren: Rebecca Steinhage (HR en Corporate Affairs) Olaf Bartsch (financieel directeur), Dr. Stefan Breit (directeur techniek), Dr. Axel Kniehl (directeur marketing en verkoop), Dr. Markus Miele en Dr. Reinhard Zinkann (beiden algemeen directeur).

Werknemers

Wereldwijd werken ongeveer 20.221 mensen voor Miele, waarvan 11.038 in Duitsland.

Bedrijfsontwikkeling

In het boekjaar 2022, dat op 31 december afliep, heeft het bedrijf 5,43 miljard Euro omzet gerealiseerd. Dat is een groei van 591 miljoen Euro of 12,2 procent. In de Duitse thuismarkt was de omzet 1,47 miljard Euro.

Duurzaamheid

Voor Miele is duurzaam handelen niet alleen een logisch gevolg van de waarden en traditie van het bedrijf, maar ook een absolute voorwaarde voor economisch succes op de lange termijn. Miele is lid van Global Compact, een VN-initiatief ter bevordering van maatschappelijk verantwoord ondernemen, en ondertekenaar van het 'Charta der Vielfalt', het Duitse handvest voor diversiteit in het bedrijfsleven. Om het jaar publiceert Miele een MVO-verslag. Alle informatie over duurzaamheid bij Miele vindt u hier.

MVO-verslag downloaden

Geschiedenis

Miele werd in 1899 opgericht door Carl Miele en Reinhard Zinkann als centrifugefabriek, maar het bedrijf ontwikkelde al snel een breder assortiment voor de landbouw met producttakken zoals zuiveltechniek, wasmachines, tweewielers en zelfs auto's. Tegenwoordig concentreert de onderneming zich op apparatuur voor huishoudelijk en professioneel gebruik en wil Miele in haar branche de hoogste kwaliteit en beste technologie leveren.

Naar Kroniek