De eerste Miele-stofzuiger zonder stofzak

1 november 2016

Krachtig, stil en met hygiënecertificaat

Uitstekende reinigingsresultaten en gemakkelijk en hygiënisch legen van het stofreservoir – dat zijn de meest in het oog springende eigenschappen van de 'Blizzard CX1'. Bovendien is het geluidsniveau van de eerste Miele-stofzuiger zonder stofzak aangenaam laag. Tel daarbij op de kwaliteit waar Miele voor staat en de vele slimme details die uniek zijn voor dit model.

Bij de aanschaf van sledestofzuigers lopen de voorkeuren van klanten uiteen. In Europa kiest bijna elke tweede koper - vanwege het uitstekende zuigvermogen en omwille van de hygiëne - voor de variant met stofzak. Maar met het oog op de gebruikskosten en op de direct zichtbare 'opbrengst' in het stofreservoir geeft de andere helft de voorkeur aan een apparaat zonder stofzak. De nadelen van veel zakloze stofzuigers nemen de liefhebbers van deze apparaten voor lief, vooral de vaak weinig hygiënische manier van legen van het stofreservoir bij veel verkrijgbare apparaten en de matige prestaties bij het stofzuigen van tapijt.

Het is niet langer nodig om daar genoegen mee te nemen. “Met de Blizzard CX1 slaagt Miele erin om, consequenter dan andere merken, de kracht van het klassieke product te combineren met de voordelen van de zakloze stofzuiger,” aldus Irene Meulenkamp, productmanager bij Miele Nederland. Dit geldt voor zowel reinigingsvermogen als bedieningsgemak.

Meer kracht en comfort door Vortex-technologie
Hoe werkt het? In een stofzuiger zonder zak worden stof en lucht door centrifugaalkracht als gevolg van sterke luchtwerveling van elkaar gescheiden (cycloontechniek). Bij de meeste op de markt verkrijgbare stofzuigers wordt de lucht dan achtereenvolgens door diverse kleine cyclonen gevoerd (multicycloontechniek), wat veel vermogen kost en veel lawaai maakt. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om het zuigvermogen aan te passen, omdat multicycloonstofzuigers alleen werken op een constant luchtvermogen. Daarom heeft Miele gekozen voor monocycloontechniek (Vortex-technologie, het Latijnse Vortex = wervel), waarbij de lucht door maar één grotere cycloon wordt geleid. Zo wordt een uitstekende reiniging mogelijk bij een aangenaam geluidsniveau en kan de Blizzard CX1 comfortabel op vier vermogensniveaus worden ingesteld.

Maar met name als het gaat om hygiënisch comfort stelt de Blizzard de nieuwe norm. “Alleen als het fijnstof tijdens het stofzuigen goed wordt uitgefilterd, kan het stofreservoir vrijwel zonder stofwolken worden geleegd,” licht Irene Meulenkamp toe. In de Blizzard CX1 wordt de hygiëne gegarandeerd door een zeer effectieve scheiding van grof- en fijnstof. In de eerste filterfase wordt het grovere vuil consequent gescheiden van het fijnstof. Dat slaat vervolgens neer in de geplooide Gore®CleanStream®-fijnstoffilter.

Dit fijnstoffilter is ondergebracht in een apart filterreservoir binnen in het apparaat en blijft bij het legen buiten beschouwing. Het filter is voorzien van sensorgestuurde ComfortClean-zelfreiniging, die voor een vrijwel constante luchtdoorvoer zorgt. Bij normaal gebruik moet het eenvoudig uitneembare filterreservoir een tot twee maal per jaar met stromend water worden uitgespoeld, nadat de gebruiker daarvoor een eveneens sensorgestuurd signaal heeft gekregen. “Hierdoor is er bij het legen veel minder stofontwikkeling,” meldt productmanager Irene Meulenkamp. Bovendien zijn alle componenten zo geconstrueerd dat de gebruiker zelf niet in aanraking komt met vuil: niet bij het legen van de reservoir en ook niet bij het reinigen van het filter.

Certificaat voor hygiënisch legen en filteren
Voor de derde filterfase beschikt de Blizzard CX1 over een HEPA-filter. Dit filter vangt zelfs de kleinste deeltjes en allergenen op, met als resultaat dat de uitgeblazen lucht schoner is dan de lucht binnenshuis. Beide opties zijn geheel onderhoudsvrij. En ze werken, net als het fijnstoffilter, gedurende gehele levensduur van het apparaat en hoeven dus niet te worden vervangen. Alle componenten zijn zo geconstrueerd dat de huid niet in contact komt met vuil, niet bij het legen van het stofreservoir en niet bij het reinigen van het filter.

Dat zo veel oog voor detail in het gebruik door klanten wordt gewaardeerd, blijkt uit de resultaten van onafhankelijke tests. De zeer schone en hygiënische wijze van legen van de Blizzard CX1 is gecertificeerd door IBR Laboratories in de VS, de internationale marktleider voor de controle van filtervermogen. Bovendien wordt het goede filtervermogen van de Miele Blizzard CX1 met HEPA AirClean Lifetime-filter, dat ook geschikt is voor mensen met een allergie, eveneens bevestigd door de medische organisatie Allergy UK.

Net als alle andere sledestofzuigers van Miele is de Blizzard getest op een levensduur van 20 jaar op basis van ongeveer 45 minuten stofzuigen per week en 5.000 maal legen. En om te kunnen voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten is de Blizzard CX1 verkrijgbaar met twee motorversies: EcoLine en PowerLine. Met een maximaal vermogen van 900 Watt behoren de EcoLine-modellen tot energieklasse A, terwijl de PowerLine-motoren (1.200 Watt) in energieklasse C vallen.

Bij stofopname op tapijt behoort de Blizzard tot klasse B. Bij stofopname op harde vloeren en voor filteren zijn alle Blizzards ingedeeld in klasse A. Een ander voordeel van de Blizzard CX1 van Miele is het gebruiksvriendelijke samenspel van zuigwerking en zuigmond: met alle modellen kan ook bij vol vermogen comfortabel worden gestofzuigd. 

Uw contactpersoon


pers@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download
Blizzard CX1

Om te legen wordt het stofreservoir aan de handgreep uit het apparaat getrokken om het grovere vuil met een druk op de kop vrijwel zonder stofwolken te verwijderen.