SmartLine: flexibele elegantie

30 januari 2017

Koken in stijl, geheel naar eigen wens

Ongekend elegant, flexibel en culinair veelzijdig – dat is van toepassing op de nieuwe SmartLine-kookelementen van Miele. Een inductiekookplaat, barbecue/grill, TeppanYaki, een gaselement, een inductiewok en een werkbladafzuiging kunnen naar eigen wens worden gecombineerd. Met elkaar vormen ze een kookopstelling, waarbij de ingetogen aanblik de grens tussen keuken en woongedeelte doet verdwijnen. De introductie van de SmartLine-kookelementen zal in juni 2017 plaatsvinden.

Het belangrijkste onderdeel zal in veel gevallen de 60 centimeter brede inductiekookplaat zijn, waaraan links en rechts de werkbladafzuiging en andere modules gekoppeld kunnen worden. "Met dat als fundament is onbeperkte creativiteit mogelijk, vooral ook omdat twee of meer werkbladafzuigingen kunnen worden geïntegreerd," zegt Joni Strik, productmanager Inbouwapparaten van de Miele-vestiging in Nederland. Alle SmartLine-modules zijn 52 centimeter diep; het keramische vlak zonder randlijst maakt een installatie liggend op het werkblad mogelijk óf volkomen vlak geïntegreerd. De touch-bediening (SmartSelect) op het zwarte keramiek wordt pas zichtbaar als een apparaat is aangezet. "Dat benadrukt het fraaie uiterlijk en zorgt voor een harmonieus design, waardoor SmartLine lijkt voorbestemd voor kookeilanden in open keukens," aldus Strik.

Een overzicht van de SmartLine-kookelementen
PowerFlex-inductiekookplaat (60 cm breed)

Deze inductiekookplaat is gebaseerd op een bestseller uit het Miele-assortiment: op een breedte van 60 centimeter zijn twee PowerFlex-kookelementen aangebracht. Deze kunnen worden gebruikt als vier afzonderlijke kookzones, maar ze werken bij gebruik van grote (braad)pannen automatisch samen (permanente panherkenning). Net als bij alle andere SmartLine-modules past Miele hier de SmartSelect-besturing toe. Daarbij kan het vermogen via een afzonderlijke cijferreeks voor elke kookzone worden ingesteld. Tot de uitrusting behoren allerlei productkenmerken met comfort en veiligheid als uitgangspunt: "Stop & Go" – en ook de warmhoudfunctie, schoonmaakbeveiliging, kookwekker, uitschakelautomaat, ingebruiknamebeveiliging en foutcontrole.

PowerFlex-inductiekookplaat (38 cm breed)
Voor een compacte opstelling kan de 38 centimeter brede PowerFlex-inductiekookplaat de ideale basis zijn. Gecombineerd met een werkbladafzuiging en grill, een TeppanYaki en een wok- of gaselement kan tijdens het koken de creativiteit de vrije loop worden gelaten. Wat uitvoering betreft komt het 38 cm brede kookelement overeen met de 60 centimeter brede variant, met als enige verschil dat het hier gaat om één PowerFlex-gedeelte (met twee kookzones).

Werkbladafzuiging
Een belangrijke SmartLine-module is de twaalf centimeter brede werkbladafzuiging, die de klassieke afzuigkap overbodig maakt en daardoor het karakteristieke, ingetogen keukendesign nog eens extra benadrukt. De werkbladafzuiging zuigt de wasem naar beneden toe af en absorbeert vetmoleculen met het tienlaags roestvrijstalen vetfilter. In luchtcirculatie-uitvoering bindt een herbruikbaar actief-koolstoffilter de geurtjes in een speciale circulatiebox. Wordt gekozen voor luchtafvoer, dan worden wasem en vocht via afvoerleidingen naar buiten geleid. De werkbladafzuiging is los verkrijgbaar en kan zonder meer met alle SmartLine-elementen worden gecombineerd. Bij gebruik wordt de keramische afdekking boven de luchtsleuf verwijderd. Een doordacht detail hierbij: grenzend aan een gaselement doet de aanwezige afdekking dienst als barrière en wordt het aanzuigen van de gasvlam voorkomen (FlameGuard). Voor het installeren is voor de werkbladafzuiging een inbouwhoogte van slechts 16 centimeter nodig; op die manier blijft er onder het kookgedeelte ruimte over voor laden. De gebruikte eco-motor is krachtig en als gelijkstroomaggregaat uiterst efficiënt met energie.

TeppanYaki
Iedereen die houdt van de moderne Japanse keuken kan eigenlijk niet zonder TeppanYaki. De gerechten worden hier rechtstreeks op de warme, roestvrijstalen plaat bereid, wat vooral bij snel-klaar-vlees uitstekende resultaten oplevert. De 38 centimeter brede TeppanYaki werkt op inductie, is snel op temperatuur en regelt die uiterst nauwkeurig. Er zijn twee afzonderlijk te bedienen zones beschikbaar. Dat maakt het bereiden van uiteenlopende ingrediënten mogelijk met verschillende temperaturen.

Grill
Een grill is bij uitstek geschikt voor het maken van heerlijk geroosterd vlees, vis of groente. De 38 centimeter brede grill heeft twee zones, waarvan de temperatuur afzonderlijk kan worden geregeld. Opvallende toepassing: aan de voorkant grillen op hoge temperatuur, op het achterste gedeelte gaar laten worden of warm houden. De grill kan met water worden gevuld en bovendien van lavasteentjes worden voorzien.

Gaselementen
Voor wie de voorkeur geeft aan koken op gas, biedt de SmartLine-serie twee mogelijkheden: een grote eenpitsbrander (Dualwok) en een tweepitsuitvoering met een gewone en een extra krachtige brander. Beide modules (38 cm breed) zijn voor het regelen van het vermogen uitgerust met klassieke metalen knoppen, die de luxe uitstraling van SmartLine benadrukken.

Eenvoudig schoon te maken, zonder uitzondering
Met doordachte details maakt Miele het schoonmaken van de SmartLine-elementen zo eenvoudig mogelijk voor de gebruiker. De gladde keramische bovenkant is gemakkelijk in onderhoud, ook al omdat de inductietechnologie – het keramiek zelf wordt niet verwarmd – aanbranden zo goed als uitsluit. De SmartSelect-besturing is voorzien van een schoonmaakbeveiliging. Die voorkomt een ongewilde wijziging van het ingestelde vermogen. Afneembare elementen, zoals grillrooster, pannendragers van de gasmodule en ook de roestvrijstalen vetfilterbox, kunnen gewoon in de afwasautomaat worden schoongemaakt.

Download incl. media (zip)
Uw contactpersoon


+31641099682
marketing@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download

Een op maat samengestelde kookopstelling: (v.l.n.r.) een grill, een werkbladafzuiging, een PowerFlex-inductiekookplaat met vier variabele kookzones, nog een werkbladafzuiging en een TeppanYaki.

High Resolution TIFF

Inductiekookplaat met een PowerFlex-kookzone en TeppanYaki, met daartussen een werkbladafzuiging, die de wasem naar beneden toe afzuigt. 

High Resolution TIFF

Bij de SmartLine-kookelementen van Miele – hier een TeppanYaki, een werkbladafzuiging en een tweepits-gasmodule – is de ventilatietechniek zo compact dat er zelfs nog ruimte overblijft voor laden in de onderkast. 

High Resolution TIFF

Doordachte oplossing bij de SmartLine-kookelementen van Miele: om te voorkomen dat de werkbladafzuiging de gasvlam aanzuigt, doet de afdekking van de luchtsleuf dienst als barrière. Magneten houden de afdekking op zijn plaats.

High Resolution TIFF

Karakteristiek design met SmartLine-kookelementen: twee werkbladafzuigingen flankeren de 60 centimeter brede PowerFlex-inductiekookplaat; rechts daarvan het roestvrijstalen grillgedeelte: de TeppanYaki. 

High Resolution TIFF