Miele en Steelco bundelen krachten

12 juni 2017

Miele verwerft meerderheidsbelang in Steelco

De familiebedrijven Miele en Steelco Group zijn overeengekomen hun krachten te bundelen door het samenvoegen van hun deskundigheid op het gebied van medische technologie. Een gevolg hiervan is dat Miele een meerderheidsbelang zal verwerven in Steelco Group, terwijl de oprichters van Steelco de leiding over de groep blijven houden. Dankzij deze samenvoeging zal de divisie medische technologie binnen de Miele Group met een derde groeien tot ongeveer 250 miljoen euro per jaar. Het overkoepelende doel is om klanten een nog breder en geavanceerder assortiment producten te kunnen aanbieden – evenals de best mogelijke service, zowel voor als na de aankoop. De handelsovereenkomst moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Miele behoort tot de meest gerenommeerde fabrikanten van reinigings-, desinfectie- en sterilisatieproducten voor medische en laboratoriumtoepassingen. Dit omvat projecten als het ontwerpen en inrichten van Centrale Sterilisatie Afdelingen (CSA) in ziekenhuizen. "Samen met Steelco kan Miele haar toonaangevende positie wat kwaliteit en innovatie betreft combineren met een aanmerkelijk breder productaanbod, en daardoor haar marktpositie vergroten," aldus Andreas Barduna, commercieel directeur van de divisie Miele Professional. In het boekjaar 2015/2016 behaalde Miele een omzet van 3,71 miljard euro. Wereldwijd werken er bij dit door de vierde generatie geleide familiebedrijf 19.400 mensen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Gütersloh (Westfalen).

Steelco, producent van reinigings-, desinfectie- en sterilisatiebenodigdheden voor hoofdzakelijk de ziekenhuisbranche en de farmaceutische sector, heeft in de markt een uitstekende naam; het is in 1998 opgericht en gevestigd in de stad Riese Pio X in de Noord-Italiaanse provincie Treviso. Het bedrijf telt zo'n 400 medewerkers en behaalde in 2016 een omzet van 71 miljoen euro. Al jarenlang loopt de groei in de dubbele cijfers. Net als Miele is Steelco een familiebedrijf, met kwaliteit als belangrijkste uitgangspunt. De oprichters en eigenaren zijn actief betrokken bij het leiden van de onderneming en zullen dit blijven doen.

Oprichters Steelco blijven aan het roer
Oprichter en CEO Ottorino Casonato blijft verantwoordelijk voor het leiden van Steelco, geassisteerd door medeoprichters Fabio Zardini en Ivone Capovilla en door zijn dochter Nicoletta Casonato. Miele heeft daarentegen een meerderheid van leden in de raad van toezicht van de Steelco Group. "Miele is voor ons een sterke en betrouwbare partner voor een gezamenlijke, succesvolle toekomst en de bedrijven vullen elkaar uitstekend aan," zegt Ottorino Casonato

Aanzienlijke uitbreiding aanbod
Een blik op de strategische positie van beide bedrijven maakt de mogelijkheden van deze nieuwe fusie duidelijk. Miele heeft haar eigen verkoop- en servicestructuur, dat haar kernmarkten op een effectieve manier bestrijkt, terwijl Steelco zal bijdragen aan een sterk handelarennetwerk in meer dan 100 landen. Een ander belangrijk voordeel van Miele wordt gevormd door de talloze gepatenteerde USP's van de huidige modellen en op apparatenseries die op medisch gebied in ontwikkeling zijn. De Steelco Group brengt op haar beurt een nog breder en uiterst gerenommeerd assortiment in op het gebied van desinfectie en sterilisatie. Bovendien is Steelco uiterst succesvol in het gespecialiseerde segment voor het recyclen van componenten voor farmaceutische producten – een terrein dat nieuw is voor Miele.

Oplossingen op maat en marketing
In het belang van productoplossingen op maat en klantgerichte marketing is het de bedoeling de CSA-projecten samen te voegen onder leiding van het bedrijf en merk Steelco. Dit zal inhouden dat sterilisatoren en karrenwasinstallaties voor de Miele Group in hun geheel worden geproduceerd bij Steelco, als nieuw lid van de Miele Group. Voor de Miele-fabriek in Bürmoos, vlakbij het Oostenrijkse Salzburg, betekent dit dat de fabricage van deze productgroepen het komende jaar geleidelijk aan zal stoppen. Miele Bürmoos zal blijven bestaan als onderdelenfabriek voor het produceren van bedieningspanelen, korven en inzetten en van was-desinfectie-units, die hun naam op het gebied van kwaliteit, innovatie en hoge capaciteit zullen behouden.

Ook bestaat het plan de marketingteams anders te organiseren, om bepaalde verkoopkanalen beter te vertegenwoordigen. Op de doelgroepen waaronder operatiekamers, tandartspraktijken en laboratoria vallen, zal - zoals voorheen - rechtstreeks toezicht worden gehouden door de Miele-verkoopkantoren. Offertes voor CSA-projecten blijven daarentegen de verantwoordelijkheid van Steelco. Als gevolg hiervan bestaat het voornemen de medewerkers van de Miele-verkoopkantoren in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, die zich bezighouden met CSA-marketing, onder te brengen bij een Duits Steelco-dochterbedrijf dat gevestigd zal zijn nabij Gütersloh. Gesprekken over het verdelen van de taken van de verkoopteams voor andere belangrijke markten zullen binnenkort plaatsvinden om klanten, rekening houdend met de marktomstandigheden, zo goed mogelijk van dienst te zijn. Uiteindelijk zullen zowel Miele- als Steelco-klanten van over de hele wereld profiteren van het uitzonderlijke productaanbod en van de unieke dienstverlening.

Downloaden als PDF
Uw contactpersoon


marketing@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download

De familiebedrijven Miele en Steelco Group zijn overeengekomen hun krachten te bundelen door het samenvoegen van hun deskundigheid op het gebied van medische technologie. Een gevolg hiervan is dat Miele een meerderheidsbelang zal verwerven in Steelco Group.

High Resolution JPG