Miele bezorgt schone was aan huis

19 februari 2019

Miele Laundry Club

Vianen, 19 februari 2019 – Miele lanceert Miele Laundry Club, een wasservice die de was van klanten gratis ophaalt en binnen 48 uur perfect schoon en gestreken weer thuisbezorgt. De wasservice is op dit moment beschikbaar in Amsterdam en zal naar verwachting later dit jaar naar andere steden worden uitgebreid.

Met 120 jaar ervaring in wassen beschikt Miele Laundry Club over de beste apparatuur en eigen wasexperts die de kleding van klanten perfect schoon krijgen en langer mooi weten te houden. De nieuwe was service sluit aan bij de ambities van Miele om de consument optimaal te kunnen bedienen in al haar behoeften rondom wassen.

Nieuwe diensten

Stefan Verhoeven, Managing Director Miele Nederland: ““Wij zien trends in de markt zoals de verschuiving van product naar service en het uitbesteden van diensten om tijd te besparen. Miele Laundry Club sluit naadloos aan op deze trends. Wij willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om de was te doen, zodat er meer vrije tijd over blijft voor leuke dingen. Met dit soort initiatieven willen we oplossingen bieden die passen bij de behoeften van onze klanten.”

Eerder al introduceerde Miele de Laundrette: een gemeenschappelijke wasruimte in studenten- en starterswoningen voorzien van Miele apparatuur. Ook werkt Miele samen met Bundels, die wasmachines en drogers op basis van pay per use aan particulieren levert.

Leren door te doen

Miele Laundry Club is een initiatief van Miele Nederland B.V. in samenwerking met startup studio Aimforthemoon. Na een succesvolle pilot in Amsterdam, wordt het concept dit jaar breder uitgerold. “Tijdens de pilot bleek dat klanten vooral het strijken uit handen willen geven. De wasservice wordt veel ingezet voor overhemden en fijne kledingstukken, maar bijvoorbeeld ook na de vakantieperiode voor wintersportkleding,” zegt Jos Werner, Manager van Miele Laundry Club.

Alle bestellingen in Amsterdam worden per bakfiets geleverd door Cycloon Post & Fietskoeriers. De bakfiets is voorzien van een speciale roede om gestreken overhemden en pakken hangend te bezorgen.

--------------------------

 

Over Miele Laundry Club

Miele Laundry Club is een initiatief van Miele Nederland B.V. in samenwerking met startup studio Aimforthemoon. Meer informatie op https://www.mielelaundryclub.com

Over Miele
Miele heeft wereldwijd een leidende positie als aanbieder van premium huishoudelijke apparaten op het gebied van koken, bakken, stomen, koelen en vriezen, koffiebereiding, afwassen, wassen, drogen, strijken en stofzuigen. Het bedrijf levert onder de naam Miele Professional, bovendien afwasautomaten, wasautomaten en wasdrogers voor professioneel gebruik, zoals reinigings-, desinfectie- en sterilisatieapparaten voor medische instellingen en laboratoria.

Het in 1899 opgerichte bedrijf heeft acht productielocaties in Duitsland en een fabriek in Oostenrijk, Tsjechië, China en Roemenië. Daarnaast heeft het nog twee fabrieken van de Italiaanse dochteronderneming in de medische techniek Steelco Group. In het boekjaar 2017/2018 bedroeg de omzet 4,1 miljard Euro, waarvan 70% buiten Duitsland gerealiseerd werd. In bijna 100 landen heeft Miele eigen verkoopmaatschappijen of importeurs. Wereldwijd werken er bij dit door de vierde generatie geleide familiebedrijf 20.1000 mensen, waarvan tweederde in Duitsland. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Gütersloh (Westfalen). Miele Nederland is gevestigd in Vianen.

Download incl. media (zip)
Uw contactpersoon


marketing@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download

Miele lanceert Miele Laundry Club

Een wasservice die de was van klanten gratis ophaalt en binnen 48 uur perfect schoon en gestreken weer thuisbezorgt.