Miele introduceert next level koken

21 mei 2019

De Dialog Oven; een revolutionaire, nieuwe manier van koken

Miele lanceert de Dialog oven in Nederland: een intelligente oven die de toekomst van het koken volledig zal veranderen. De oven gebruikt als eerste ter wereld een technologie waarmee gerechten worden bereid die niet met een gewone oven gemaakt kunnen worden. Dit is next level koken voor alle kookliefhebbers. De Dialog oven is vanaf juni in Nederland verkrijgbaar bij een select aantal keukenretailers en de Miele Experience Centers in Amsterdam en Vianen.

Baanbrekende M chef technologie

De Dialog oven kan verschillende ingrediënten, zoals vlees, vis of brood, tegelijkertijd perfect bereiden, bakken, verwarmen of ontdooien. Neem bijvoorbeeld een lamsbout met rode paprika, groene asperges en aardappeltjes. Plaats het geheel in de Dialog oven en na 45 minuten komt de lamsbout er sappig en gelijkmatig gegaard uit, met al dente gegaarde groenten en heerlijk zachte aardappeltjes. Sensorisch bestuurd bevindt de Dialog oven zich elke tien seconden in een parallelle dialoog met elk afzonderlijk ingrediënt. Hierdoor garen alle ingrediënten volledig en gelijkmatig, en niet zoals traditioneel het geval is, van buiten naar binnen.

Ongekende mogelijkheden

De Dialog oven opent een nieuwe wereld van ongekende mogelijkheden. De oven kan bijvoorbeeld verse vis perfect garen in een blok ijs, zonder dat het ijs smelt. Een luchtige soufflé of versgebakken brood zonder korst zijn eenvoudig in deze oven te bereiden. Bovendien bespaart de Dialog oven veel tijd, zonder kwaliteitsverlies: in slechts 2,5 uur tover je een boterzachte pulled pork op tafel (70% tijdwinst!).

Kook de sterren van de hemel

Tijdens de officiële lancering van de Dialog oven in Amsterdam, bereidden sterrenchefs François Geurds (FG restaurant**), Onno Kokmeijer (restaurant Ciel Bleu**) en Erik van Loo (restaurant Parkheuvel**) fantastische nieuwe gerechten uit de Dialog oven. Erik van Loo: “De Dialog oven geeft koken een nieuwe dimensie. Of je nu een sterrenchef of hobbykok bent, je kan jezelf weer compleet uitdagen in de keuken en gerechten bereiden die je in een normale oven simpelweg niet kunt klaarmaken.”

De Dialog oven ontving de red dot award (2018) voor Design en is onderdeel van de Generatie 7000: Miele’s compleet nieuwe lijn keukenapparatuur.

Download incl. media (zip)
Uw contactpersoon


marketing@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download

Sterren chef Erik van Loo (restaurant Parkheuvel**): “De Dialog oven geeft koken een nieuwe dimensie. Of je nu een sterrenchef of hobbykok bent, je kan jezelf weer compleet uitdagen in de keuken en gerechten bereiden die je in een normale oven simpelweg niet kunt klaarmaken.”  © Miele 2019

High Resolution JPG