Miele kiest voor groen staal van Salzgitter AG

Vianen, 8 november 2021
  • Miele gaat CO₂-arm staal gebruiken in fornuizen en ovens
  • Nauwe samenwerking met Salzgitter AG

Miele gebruikt vanaf november 2021 - maandelijks 24 ton CO₂-arm staal van Salzgitter AG en verwerkt deze in de afdekplaat voor fornuizen en ovens. De CO₂-uitstoot tijdens het fabricageproces van dit staal wordt met meer dan 66% verminderd door gebruik te maken van duurzame energiebronnen en hergebruik van staalschroot. Hiermee zet Miele een volgende stap in de verdere vermindering van de uitstoot van ingekochte goederen en diensten. Momenteel test Miele het potentieel van het ‘groene staal’ voor het gebruik ervan in andere Miele-apparaten.

"We zijn blij dat we in Salzgitter AG een sterke en betrouwbare partner hebben die ons helpt de CO-voetafdruk van onze producten nog verder te verkleinen", aldus Miele’s Executive Director Technology, Dr Stefan Breit.

In de toekomst zullen waterstof en energie uit hernieuwbare bronnen de koolstof, die altijd nodig was voor de productie van staal, volledig kunnen vervangen en de CO₂-uitstoot bij de staalproductie met meer dan 95% kunnen verminderen. Salzgitter AG werkt aan de verwezenlijking van deze ambitieuze doelstelling.

Uw contactpersoon