Miele lanceert nieuwe vaatwassers voor de horeca

24 september 2019

Bediening vergelijkbaar met een smartphone en zuiniger in gebruik

De nieuwe vaatwassers met tankspoelsysteem van Miele zorgen ervoor dat afwassen in de horeca nog makkelijker wordt. De nieuwe bediening met touch display zorgt ervoor dat de horecamedewerker met één druk op de knop de afwas kan doen. Tijdens de beurs Gastvrij in Ahoy Rotterdam presenteert Miele deze nieuwe serie tankspoelers (stand 5.101).

Energiezuiniger door zuinige programma’s
Het waterverbruik daalt aanzienlijk vergeleken met de vorige generatie tankspoelers van Miele, namelijk tot wel 25%. Zo wordt in het Eco-programma de hoeveelheid spoelwater teruggebracht door een geoptimaliseerde waterstroom en door de volledig opnieuw ontworpen sproeiarmen. Hierdoor gebruikt de tankspoeler ook minder energie en reinigingsmiddelen, dit zorgt ervoor dat bedrijfskosten worden verlaagd.

Het kortste programma is al na 47 seconden voltooid en de programma’s passen zich aan de vaat aan. Zo heeft het programma voor glazen een andere spoeldruk, looptijd en dosering van reinigingsmiddelen dan het programma voor borden.

Bas Ruts, directeur Miele Professional: “Wij zijn enorm trots om deze nieuwe vaatwassers met tankspoelsysteem te introduceren. Eerder dit jaar hebben wij ook al de horeca-wasmachine gelanceerd. Op deze manier kunnen wij onze klanten uit de horeca nog beter bedienen.”

Bedienen als een smartphone
De bediening is vergelijkbaar met die van een smartphone en is daarom erg eenvoudig. Het touch display kan met handschoenen aan worden bediend. En de programma’s worden weergegeven in pictogrammen.

Niet meer poleren
Deze nieuwe tankspoelers zijn beschikbaar in vier modellen en afhankelijk van het model is er ook een reverse osmosesysteem aanwezig. Met reverse osmose komen de glazen zonder watervlekken uit de vaatwasser en dit maakt het poleren overbodig. Het grotere model kan worden gebruikt voor het reinigen van grote en omvangrijke producten, denk hierbij aan bijvoorbeeld trays of containers. De modellen kunnen onder een bar worden ingebouwd of zelfstandig worden geplaatst.

Miele als totaalaanbieder als het gaat om reinigen
Naast deze tankspoelers heeft Miele dit jaar een nieuwe generatie professionele wasmachines gelanceerd. Deze wasmachines kunnen ieder wasgoed aan, hoe zwaar vervuild ook. Speciaal voor de horeca ontwikkelde Miele de Kleine Geweldenaar met een siliconen manchet die bestand is tegen vet en olie. Iedere horecaondernemer kan zelf vier programma’s voorprogrammeren. Zo kan iedere medewerker het apparaat eenvoudig bedienen.

Download incl. media (zip)
Uw contactpersoon


pers@miele.nl

Bijpassende afbeeldingen

Beschrijving Download
Miele lanceert nieuwe vaatwassers voor de horeca

De nieuwe vaatwassers met tankspoelsysteem van Miele zorgen ervoor dat afwassen in de horeca nog makkelijker wordt. (Foto: ©Miele)

High Resolution JPG