Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoekIngrediënten250 gram bloem
250 gram boter
250 gram suiker
1 ei
1 el speculaaskruiden
1 ei om te smeren
Garnering: een paar hele amandelen
Gang

Bakken

Apparaat

Oven

Bereiding:1. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.

2. Kneed de boter, suiker, bloem, speculaaskruiden en één ei tot een samenhangend deeg.

3. Vet de boterkoekvorm in met boter en bestuif hem met een klein beetje bloem.

4. Druk het deeg in de boterkoekvorm. Strijk het deeg glad met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de boterkoek overal even dik is.

5. Klop het andere eitje met een garde los en bestrijk hiermee de boterkoek.

6. Trek met een vork mooie lijntjes over de bovenkant van de boterkoek en druk er een paar amandelen in.

7. Schuif de boterkoek 30 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen.