De wasmachines en drogers van de nieuwe generatie Benchmark

Perfecte balans

De hartslag stijgt. De zintuigen staan op scherp. Vanaf nu telt alleen de volgende stap.

Slackliners brengen precisie, techniek en intuïtie in een absoluut evenwicht om de grenzen van het mogelijke te verleggen. Uw drang naar nieuwe prestatiepieken is een uiting van puur vertrouwen in uw eigen kunnen - en het resultaat van maximale precisie. Elke beweging wordt geïnternaliseerd, elk scenario wordt uitgespeeld. Materialen, instellingen, processen: elk detail is op elkaar afgestemd. De volledige focus ligt op een perfecte balans.

Het gaat om techniek, intuïtie en precisie.

Veel slackliners trainen de bewegingen met hun ogen dicht om hun eigen prestatiegrenzen te verleggen. Wij zijn van mening dat elke onderneming de lat hoger kan leggen als de technologieën op elkaar zijn afgestemd en processen nauwkeurig worden gecoördineerd. De Benchmark machines kunnen op een netwerk worden aangesloten en waarborgen een perfecte balans tussen reinigingskwaliteit, gebruikersveiligheid en rentabiliteit. Dit dankzij een intuïtieve bediening, speciale programma's die kunnen worden aangepast en een verbeterde toepassingstechniek.

Techniek is nooit af.
De nieuwe Benchmark wasmachines
Gepatenteerde technologieën en een intuïtief bedieningsgemak garanderen uitstekende reinigingsresultaten bij 9 tot 20 kg wasgoed.
Het is tijd voor de volgende stap.
De nieuwe Benchmark drogers
Innovatieve systemen en alternatieve verwarmingssoorten maken efficiënte droogprocessen bij 10 tot 44 kg belading mogelijk.

Twee series met verschillende uitrustingen. Een klasse apart.

Met twee series met verschillende uitrustingen en speciale brancheoplossingen bieden de nieuwe Benchmark wasmachines en drogers optimaal op elkaar afgestemde oplossingen voor elke uitdaging. De aantrekkelijk geprijsde PERFORMANCE modellen voldoen moeiteloos aan alle standaardeisen dankzij talrijke speciale programma's. PERFORMANCE PLUS modellen verrichten dankzij talrijke speciale programma's en mogelijkheden tot individualisering ook echte herculesarbeid. Het streven om door continue ontwikkeling de lat in de wasbehandeling opnieuw hoger te leggen, is de verbinding tussen beide series.

Intuitive Bedieningen M Touch Pro, M Touch Pro Plus & M Select

Controle ontstaat door maximale precisie. De nieuwe besturingen met kleursymbolen en teksten in de gewenste taal garanderen een gebruikersveilige bediening.

Gespecialiseerde was- en droogprogramma's

Hiermee beogen we optimaal gecoördineerde programma's. Exact afgestemde procesparameters waarborgen ook bij speciale toepassingen en een korte programmaduur uitstekende resultaten.

Intelligente interfaces

Wat belangrijk is, is een veilige verbinding. Wifi, Ethernet en nieuwe softwaretools maken niet alleen een digitaal wasbeheer mogelijk, maar ook de aansluiting op systemen van de klant.

Nieuwe programmeertool

Mensen reageren intuïtief op de kleinste veranderingen. U kunt de details van de machines en programma's bekijken en naar eigen wens aanpassen aan uw eisen en toepassingen.

Benchmark. De nieuwe norm bij de behandeling van wasgoed

  • Nieuwe software voor flexibele programma aanpassingen
  • Geoptimaliseerde processen voor korte programmaduur
  • Intuïtieve navigatie voor gemakkelijke bediening
  • Intelligent netwerk voor digitaal wasbeheer
  • Robuuste componenten voor een lange levensduur
  • Op maat gemaakte speciale programma's voor uitstekende resultaten
  • Minimaal water- en energieverbruik voor maximaal rendement

De nieuwe Benchmark wasmachines

Benchmark wasmachines zijn met het oog op de spreekwoordelijke Miele kwaliteit ontworpen om 30.000 bedrijfsuren lang maximale prestaties te leveren. Intuïtieve besturingen en individuele instellingen stroomlijnen de processen en bieden maximale gebruikersveiligheid. Nauwkeurig op standaard en speciale toepassingen afgestemde programmapakketten met een korte programmaduur leveren uitstekende resultaten, terwijl er minimaal gebruik van hulpbronnen wordt gemaakt. In combinatie met digitale interfaces en nieuwe technologieën wordt de serie Benchmark de meest evenwichtige oplossing voor grote beladingen en veel cycli per dag.

Deze kleine hendel controleert ongelooflijke krachten

Automatische deurvergrendeling OneFingerTouch

Dankzij het elektromotorisch vergrendelingssysteem “OneFingerTouch” kunt u de grote deuropening van 415 mm comfortabel openen en sluiten met één vinger. De automatische deurvergrendeling wordt ge(de)activeerd door hier licht op te drukken en garandeert daardoor een eenvoudige en comfortabele bediening. Door het nieuwe design van de handgreep met een signature-element is de bediening nu nog intuïtiever en absoluut veilig. Het systeem wordt natuurlijk pas na afloop van het programma ontgrendeld om maximale gebruikersveiligheid te garanderen wanneer het programma loopt.

U kunt uw evenwichtsgevoel trainen

Nieuwe 3D-onbalanssensor

De nieuwe 3D-onbalanssensor scant de bewegingen van de trommel met de belading in 3 dimensies. De sensor analyseert de prestatiegegevens afhankelijk van de richting en past het centrifugetoerental permanent automatisch aan. Het resultaat: een minimum aan restvocht, een kortere programmaduur en er wordt energie bespaard. Bovendien zorgt de sensor ervoor dat het gewicht van het wasgoed optimaal wordt verdeeld. Dit verlengt de levensduur van componenten die bijzonder zwaar worden belast, zoals de lagers en veren, en zorgt ervoor dat de machine zo geruisloos mogelijk draait, met name als deze volledig is beladen.

Het draait om zachte, vloeiende bewegingen

Gepatenteerde SoftCare-trommel 2.0

De trommelribben in de gepatenteerde SoftCare-trommel 2.0 laten het water over het wasgoed “regenen” om het textiel sneller, gelijkmatiger en efficiënter te bevochtigen. Op de honingraatstructuur van de trommel vormt zich een dun laagje water tussen de trommelwand en het textiel waar het wasgoed zachtjes overheen glijdt. Het resultaat: een grondige en vooral behoedzame reiniging, waarbij ook bijzonder veeleisende en gevoelige textielsoorten altijd hun vorm behouden.

Kniegewrichten moeten soepel blijven

Geoptimaliseerd dempingssysteem

Het “veer-in-veer”-dempingssysteem” is ontworpen voor maximale langdurige belasting. De onafhankelijk van elkaar werkende veren vangen de inwerkende krachten doeltreffend op en minimaliseren de schommelingen van de trommel. Ook bij gedeeltelijke en volledige belading en maximale centrifugetoerentallen zorgen ze ervoor dat de machine fluisterzacht draait en lang meegaat.

De nieuwe Benchmark drogers

Benchmark drogers bereiken ook na 20.000 uur continue belasting droogtijden die de fysieke grens naderen, terwijl het textiel hierbij optimaal wordt beschermd. Behalve de nieuwe besturing en intelligente interfaces zorgen bij deze drogers vooral gepatenteerde systemen (zoals AirRecycling Flex en PerfectDry) en een robuuste, onderhoudsvrije techniek voor een perfecte droging en nieuwe normen op het gebied van programmaduur, wasbescherming en energieverbruik.

Gebruik elke ademhaling optimaal

AirRecycling Flex

Bij het verlaten van de trommel bevat de proceslucht nog veel restwarmte. AirRecycling Flex gebruikt deze restwarmte voor een energie-efficiëntere, snellere droging, los van de gebruiksvoorwaarden: door het dynamisch verplaatsen van luchtcirculatie- en luchtafvoerleidingen verbruikt het systeem automatisch het optimale deel van de restwarmte in het droogproces en past deze aan de omstandigheden ter plaatse aan. Het resultaat: een snellere opwarmfase bij de koude start, minder vaak schakelen bij de warme start, een langere levensduur van de componenten. En natuurlijk gelijkmatige, perfecte droogresultaten met lagere kosten en een kortere programmaduur.

Combinatie van sensoren en kinetiek

Droogsysteem PerfectDry

Perfecte droging dankzij kalksensoren: het PerfectDry-systeem meet constant het restvocht van het wasgoed en de geleidbaarheid van het waswater en stemt het droogproces nauwkeurig op het actuele kalkgehalte af. Het aangegeven restvocht en de perfecte droogtegraad worden precies bereikt. Te lang of te kort drogen wordt voorkomen. En daarmee wordt weer tijd bespaard en dus kosten: uw personeel hoeft niet tot het einde van het programma te wachten en hoeft de droger ook niet nog een keer aan te zetten omdat het wasgoed nog restvocht bevat.

Het is belangrijk om de energie optimaal te verdelen

Warmtepomptechnologie

Eenvoudige installatie en een laag energieverbruik: de nieuwe Benchmark warmtepompdrogers werken met lage procesluchttemperaturen in een gesloten luchtcircuit zonder luchtafvoerleiding. In plaats daarvan wordt de afgegeven warmte met behulp van warmtewisselaars opnieuw gebruikt. Deze intelligente technologie zorgt ervoor dat alle soorten textiel met bijzondere zorg worden gedroogd. Daarnaast wordt er ca. 60% minder energie gebruikt dan bij vergelijkbare, elektrisch verwarmde drogers. In combinatie met het nieuwe, milieuvriendelijkere koelmiddel R134a levert de droger op deze manier nog een bijdrage aan de bescherming van het milieu.

Geen prestatie zonder warming-up

Verschillende verwarmingssoorten

Vanwege zeer uiteenlopende vereisten blijven er verschillende verwarmingssoorten bestaan. De speciale verwarmingssoorten gas, stoom en heet water zullen in de toekomst beschikbaar zijn voor trommelvolumes tot en met 500 l met eenfasige aansluiting voor een eenvoudige installatie. Op die manier garandeert Miele dat elke verwarmingssoort (afhankelijk van het toepassingsgebied elektrisch, gas, warmtepomp, stoom, heet water) direct en zonder ombouwwerkzaamheden kan worden aangesloten en dat de machine direct kan worden gebruikt. *De afbeelding toont verwarming met stoom

Nauwkeurig afgestemde brancheoplossingen

Klaar voor uw speciale vakgebied

Of het nu gaat om strenge hygiëne-eisen, gevoelige soorten textiel of sterke verontreinigen: met speciale brancheoplossingen (zoals “Mop Star” voor de gebouwenreiniging of “Self Service” voor wasserijen) kan de Benchmark elke uitdaging aan. Ga naar de volgende stap.