Een blik in de blauwe lucht, waarin de boomtoppen te zien zijn,
StartpaginaOver ons

Over ons

Al sinds de oprichting van ons bedrijf hebben we een innovatieve cultuur hoog in het vaandel. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten een doorslaggevende meerwaarde kunnen bieden en willen samen naar de beste oplossing zoeken. Wereldwijd worden we gewaardeerd als betrouwbare zakenpartner, die staat voor uitstekende kwaliteit en competentie. Met onze professionele oplossingen ondersteunen we verschillende branches: van zorginstellingen, campings en ziekenhuizen tot de kinderopvang, van laboratoria tot wasserijen en alles ertussenin. We bieden uw bedrijf complete oplossingen.

Een historische foto laat de montage van Miele Professional wasmachines zien

Onze geschiedenis

Alles begon in 1899 in Herzebrock, toen technicus Carl Miele en zakenman Reinhard Zinkannn hun eerste melkcentrifuges en botermachines op de markt brachten. Hun motto “Immer Besser” is al die tijd hetzelfde gebleven en is nog steeds de spil van ons familiebedrijf. Het motiveert ons om steeds weer betere en intelligentere oplossingen te ontwikkelen om elke generatie huishoudens en bedrijven nog duurzamer te maken.

Oplossingen voor professioneel gebruik zijn altijd al een belangrijk onderdeel van Miele geweest. Sinds 1924 heeft ons Professional-team in de loop der decennia nauw samengewerkt met bedrijven, deskundigen en partners uit talrijke branches om te kunnen voldoen aan de unieke uitdagingen van onze klanten en om hun individuele wensen te vervullen. Daarbij hechten we altijd waarde aan duurzaamheid: onze 360PRO-oplossingen zijn gebaseerd op onze diepgewortelde waarden, maar laten tegelijkertijd onze visie zien: een betere toekomst voor al onze klanten.

We kijken ernaar uit ons volgende hoofdstuk te schrijven. Tenslotte kan het “Immer Besser”!

Het Miele 125 jaar logo tegen een grijze achtergrond.

Vier met ons mee

Lang verhaal kort. 125 jaar kwaliteit.

Traditie gaat hand in hand met innovatie: al 125 jaar staat Miele voor perfecte kwaliteit, die vertrouwen schept. Vier dit bijzondere jubileum met ons mee en ontdek onze jubileumaanbiedingen.

Kwaliteit waarop u kunt vertrouwen

Het display van een MasterLine vaatwasser van Miele Professional

Het is geen toeval dat we er wereldwijd om bekend staan betrouwbaar te zijn. Om een uitstekende standaard te waarborgen, doorlopen al onze oplossingen uitgebreide kwaliteitstesten en een zeer strenge eindcontrole. Waar anderen al na enkele testrondes tevreden zijn, stoppen wij nog lang niet. Zo kunnen we onze professionele klanten duurzame apparaten bieden die jaar na jaar overtuigen.

Onze wasmachines worden bijvoorbeeld voor 30.000 bedrijfsuren getest, de MasterLine vaatwassers met verswatersysteem voor 28.000 cycli en onze laboratoriumspoelmachines voor 15.000 bedrijfsuren. Ook de componenten, zoals de aan-/uitschakelaars en de machinedeuren, worden door ons heel zorgvuldig getest.

Maar dat is nog niet alles. De Duitse techniek betekent voor ons maximale precisie en we streven altijd naar verbeteringen. Materialen zoals roestvrij staal worden door ons zorgvuldig gekozen om de duurzaamheid te verhogen. We hebben bovendien gepatenteerde specificaties ontwikkeld, zoals onze SoftCare-trommel met honingraatstructuur, zodat onze klanten van uitstekende resultaten profiteren. Dat stimuleert onze klanten voor Miele Professional te kiezen, waarbij we samen de toekomst van hun bedrijf vormgeven.

Onze filosofie

Een zakenvrouw met een tablet staat bij een whiteboard

Als partner werken we van begin af aan nauw met u samen om u bij het realiseren van uw doelen te ondersteunen. We bieden u de beste ondersteuning en de zekerheid dat u met ons de juiste beslissing neemt.

We zijn een familiebedrijf in de 4e generatie en blijven altijd trouw aan onze verantwoordelijkheid voor onze producten en processen, onze medewerkers en zakenpartners. Dit geldt ook voor het behoedzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen. Dit blijkt zowel uit de door ons gekozen materialen als uit de constructie en productie van onze producten.

Onze belofte is niet voor niets: “Immer Besser”. Dat betekent dat we nieuwe wegen inslaan en nooit stilstaan. Van de samenwerking met onze klanten en leveranciers, onze cultuur en waarden tot de ondersteuning van onze medewerkers: bij alles wat we doen, streven we ernaar boven onszelf uit te stijgen. Zo blijven we gemotiveerd.

Onze bedrijfsleiding

De 6 algemene directeuren van Miele

Het begon als een fabriek in een kleine Duitse stad en groeide uit tot het huidige wereldbedrijf, waarbij Miele al sinds 1899 in het bezit is van de families Miele en Zinkann. En dat betekent dat onze stakeholders letterlijk Miele in hun DNA hebben.

Samen met 4 leden van de raad van bestuur die niet tot de familie behoren, zijn de beide families betrokken bij de operationele bedrijfsleiding en werken ze actief mee aan de strategie van het bedrijf. Als medewerker, partner of klant: ze zijn welkom als lid van onze familie.

De bedrijfstak Miele Professional wordt geleid door Dr. Christian Kluge, de drijvende kracht achter ons motto en een inspirerende partner voor oplossingen voor onze professionele klanten.

Onze bedrijfsontwikkeling

Vier jonge vrouwen werken in een workshop aan nieuwe ideeën

We willen zorgen voor een betere toekomst en met die visie een inspirerende partner zijn met oplossingen voor onze klanten. Dat is het doel van ons bedrijf. Van duurzaamheid, verhoging van de efficiëntie tot aan het gebruik van onze vakkennis voor het stimuleren van de door ons ondersteunde bedrijven: ons bedrijfsdoel is niet alleen een ambitie, maar ook een verantwoordelijkheid!

In lijn met ons motto “Immer Besser” hebben we de afgelopen jaren enkele grote stappen gezet om onze doelen te bereiken. Daartoe behoren de introductie van nieuwe producten, het combineren van de bekende Miele kwaliteit met de meest moderne technologieën en het gebruikmaken van nieuwe talenten die ons bij het realiseren van onze doelen ondersteunen. En natuurlijk blijven we ons ook inzetten om te voldoen aan onze duurzaamheidsbelofte. Dat alles weerspiegelt zich ook in onze bedrijfsresultaten.

In het boekjaar 2022 behaalde het bedrijf een omzet van 5,43 miljard euro. Dat betekent een groei van 591,0 miljoen euro of 12,2%. In Duitsland was de omzet 1,47 miljard euro. Op 31 december 2022 waren er wereldwijd ca. 23.300 medewerkers in dienst van de Miele groep, waarvan alleen al 11.900 in Duitsland.

Heeft u persoonlijk advies nodig?

We helpen u graag om de juiste producten en diensten voor uw bedrijf te vinden. Miele Professional biedt u oplossingen op maat die perfect op uw behoeften zijn afgestemd: neem contact met ons op voor meer informatie!