Een man in een wit overhemd en met een baard leunt tegen een houten muur. Hij lacht en kijkt in de verte.

Duurzaamheid bij Miele Professional

Immer Besser: voor de planeet, ons enige thuis

StartpaginaDuurzaamheid bij Miele Professional

Waarom duurzaamheid belangrijk voor ons is

Onze planeet maakt op dit moment ingrijpende veranderingen door. Veranderingen waarvan wij de gevolgen nu pas merken.

Wij dragen allemaal verantwoordelijkheid voor een betere en duurzamere toekomst. Dat geldt voor de grootste multinationals, maar ook voor de kleinste huishoudens. “Immer besser” staat voor onze overtuiging om bij alles wat we doen iedere keer nog beter te worden.

Het motiveert ons om steeds weer betere, intelligentere apparaten te ontwikkelen. De huishoudens en bedrijven die ze gebruiken worden daardoor duurzamer, dit wordt van de ene generatie op de volgende overgedragen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over wat wij op onze weg naar een betere toekomst doen.

Onze doelen voor de toekomst

Het redden van ons gemeenschappelijke thuis is een race tegen de klok. Daarom blijven wij onze ambitieuze doelen vastberaden verder ontwikkelen en bouwen we onze betrokkenheid continu uit. Met deze belofte willen wij de door ons ingeslagen weg voortzetten:

Een moeder en haar dochter staan naast de Kleine Geweldenaars van Miele en kijken op een tablet.

Duurzaamheid realiseren op alle niveaus

Wij werken er continu aan om duurzaamheid een essentieel onderdeel te maken in elke fase van de levenscyclus van een product of dienst. Dit betreft de totale waardeketen en de huishoudens of bedrijven van onze klanten.

Een modern touchscreen van een Miele Professional vaatwasser wordt getoond

Apparaten produceren die geen sporen achterlaten – met het doel deze 100% CO₂-neutraal te maken

Wij willen de beste producten en diensten ontwikkelen met zo min mogelijk effect op het milieu, waarbij het doel is dat deze volledig CO₂-neutraal zijn.

Een man kijkt door het gat van een onderdeel heen.

Oude apparaten nieuw leven inblazen om afval tegen te gaan

Wij zetten ons in voor een circulaire economie die geen afval achterlaat en waarbij alle materialen aan het einde van hun levensduur worden gerecycled.

Het is geen toeval dat wij er wereldwijd om bekend staan betrouwbaar te zijn. Alle producten worden aan zorgvuldige en rigoureuze tests onderworpen¹.

 • Onze wasmachines worden getest op 30.000 uur

 • Onze drogers worden getest op 40.000 programmacycli

 • Onze reinigings- en desinfectieapparaten worden getest op 15.000 gebruiksuren

 • Onze vaatwassers met verswatersysteem worden getest op 28.000 cycli²

 • De deuren van onze wasmachines worden 60.000 keer geopend, gesloten, vergrendeld en ontgrendeld

 • De deuren van onze vaatwassers worden 100.000 keer geopend en gesloten.

Duurzaamheid in een oogopslag

Onze infographic bevat informatie over ons bedrijf, onze milieubeloftes, details over andere duurzaamheidsoplossingen en interessante feiten over de rigoureuze tests waaraan onze machines worden onderworpen.

Nog meer informatie over het onderwerp duurzaamheid

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1899 is duurzaamheid stevig in onze waarden verankerd. Lees onze artikelen en ontdek meer over onze weg naar duurzaamheid!

Een eiland van boven gezien met water, oever en bomen.

Duurzaamheid zit in ons DNA

Sinds de oprichting van het bedrijf vormt duurzaamheid de kern van de productfilosofie bij Miele – ontdek onze weg naar een duurzamere toekomst.

Een vrouw bedient een tablet in een groene omgeving

Een duurzame toekomst voor onze planeet

Miele Professional zet zich in een duurzame toekomst voor onze planeet tot stand te brengen. Ontdek meer over onze duurzaamheidsbeloftes, waarmee wij onze doelen tot 2030 willen bereiken.

“Immer Besser” betekent altijd zorgzaam zijn

Als familiebedrijf vinden wij dat de toekomst duurzaam moet zijn en dat onze verantwoordelijkheid niet stopt buiten de poorten van onze fabrieken. Daarom streven wij ernaar om alles wat we doen op een duurzamere manier vorm te geven en anderen te helpen om hetzelfde te doen. Want alleen samen kunnen we de uitdagingen aangaan waar onze wereld momenteel voor staat.

Mensen uit het bedrijfsleven die aan het brainstormen zijn in een conferentiezaal
Wij nemen duurzaamheid serieus

Meer dan 50% van ons budget voor onderzoek en ontwikkeling gaat naar het ontwikkelen van duurzame apparaten en diensten. Het merendeel van de in 2020 verkochte Miele wasmachines heeft het beste energielabel dat er op de markt is.

Historische foto van een botermachine
Kwaliteit staat gelijk aan een lange levensduur

Al sinds de oprichting van ons bedrijf draait onze productfilosofie erom met hoogwaardige materialen en innovatieve productiemethoden apparaten te maken van een zeer hoge kwaliteit en met een lange levensduur. U kunt er dus zeker van zijn dat u met een Miele Professional apparaat met een lange levensduur minder consumeert.

Miele logo
Een betrouwbare partner

Miele (incl. Miele Professional) vindt het welzijn van de meer dan 22.300 medewerkers zeer belangrijk. Met behulp van een divers HR-aanbod stimuleren en ondersteunen wij al onze medewerkers en is het onze taak geworden een betrouwbare partner voor industrie en maatschappij te zijn.

U ziet een Miele productielocatie van binnen, er rijdt een medewerker op de fiets door het beeld
CO₂-neutraal op alle locaties

Miele neemt actief deel aan het initiatief “Science Based Targets” (SBTi) en is op alle locaties klimaatneutraal (Scope 1&2). Een belangrijke mijlpaal op deze weg: wij verlagen de uitstoot van onze producten tijdens het gebruik (Scope 3.11) met 15% van 2019 tot 2030; deze vormt het grootste deel van onze totale CO₂-voetafdruk.

Veel verschillende onderdelen op een witte achtergrond
Uw recht op reparatie

Dankzij de hoge kwaliteit hebben apparaten van Miele Professional een lange levensduur. Als een reparatie noodzakelijk is, zijn de belangrijke onderdelen tot 15 jaar na het einde van de serieproductie beschikbaar.3 Ook daarna is het vaak nog mogelijk om originele onderdelen voor belangrijke functies te leveren.

Miele duurzaamheidsrapport

Het nieuwe Miele duurzaamheidsrapport kunt u vanaf nu downloaden. Daarin onderschrijft Miele opnieuw de door de Verenigde Naties gepubliceerde “Sustainable Development Goals” (SDG's) en geeft aan voorstander te zijn van de 2-gradendoelstelling van het internationale klimaatbeleid. Net als in voorgaande rapporten, worden ook in deze uitgave de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI) gevolgd.

Heeft u persoonlijk advies nodig?

Wij helpen u graag om de juiste producten en diensten voor uw bedrijf te vinden. Miele Professional biedt duurzame oplossingen die perfect op uw behoeftes zijn afgestemd: neem contact met ons op voor meer informatie!

 1. 1.
  Productkenmerken kunnen al naargelang productcategorie en capaciteit variëren.
 2. 2.
  MasterLine-serie
 3. 3.
  Dit geldt niet voor digitale producten of producten voor procesdocumentatie.