Die kompakten Thermodesinfektoren PWD 8531 und PWD 8532

Hygiënisch schoon resultaat, kleiner formaat

Compacte modellen – optimale reinigingsresultaten

De thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 staan garant voor betrouwbare reinigings- en desinfectieresultaten. Door hun compacte vorm kunnen de thermodesinfectoren ook in kleine hygiënische ruimten worden geplaatst– op het werkblad, vrijstaand of als onderbouwmodel.

Voordelen

Meer efficiency voor kleine praktijken

De grootte van de kamer is afgestemd op de behoeften in kleine praktijken. Hierdoor kunnen de reinigingscycli al naar gelang de behoefte en eventueel ook meerdere keren per dag worden gestart. Een efficiënte en duurzame oplossing voor kleine tandartspraktijken – vooral doordat de apparaten veel minder water en stroom gebruiken.

Ruimtebesparende oplossing

Door hun compacte afmetingen kunnen de thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 ook in kleine hygiënische ruimten worden geplaatst: op het werkblad als tabletop-model, vrijstaand of als onderbouwmodel. De ergonomische werkhoogte maakt het comfortabel beladen en uitruimen van het apparaat mogelijk – zonder bukken! In de PWD 8532 is er bovendien opbergruimte voor uw chemicaliën. In de sokkel kunnen twee cans van 5 liter ruimtebesparend worden geïntegreerd.

Grondig drogen

De heteluchtdroging DryPlus met een HEPA-filter van klasse H 14 (scheidingsrendement van 99,995%) is de ideale oplossing voor holle instrumenten.

Eenvoudig doseren

Vloeibare reinigingsmiddelen worden via twee doseerpompen automatisch en eenvoudig gedoseerd. Bij de PWD 8531 worden de proceschemicaliën uit de geïntegreerde reservoirs voor chemicaliën in de desbetreffende reinigings- en desinfectiefases gedoseerd. Bij de PWD 8532 met sokkel wordt rechtstreeks vanuit de twee geïntegreerde cans van 5 liter gedoseerd.

Visuele controle

Door de volledig glazen deur is het mogelijk tijdens het reinigings- en desinfectieproces een visuele controle uit te voeren, zodat blokkades in de belading snel kunnen worden gedetecteerd.

Comfortabele bediening

Het hoogwaardige, verzonken glazen oppervlak is bijzonder gemakkelijk te reinigen en draagt zo bij aan een betere hygiëne. Bij de dagelijkse werkzaamheden staat de MP.CON 3 besturing met het intuïtief bedieningsconcept „Touch on Glass“ garant voor een snelle toegang tot alle programma’s en instellingen. Door diverse snelkeuzetoetsen en het 4“-kleurendisplay kunnen de apparaten op comfortabele wijze worden bediend.

Waterdichte procesdocumentatie

Met behulp van onze mogelijkheden voor procesdocumentatie kan uiterst betrouwbaar worden gedocumenteerd. Dit gebeurt naar keuze door het versturen van de procesgegevens naar documentatiesoftware of via het afdrukken van de procesgegevens. Bovendien beschikken de apparaten over een intern geheugen waarin maximaal 200 cycli als back-up worden opgeslagen. De via de RS232-interface overgedragen gegevens kunnen met behulp van gebruikelijke extra IT-componenten worden uitgebreid tot andere communicatiestandaarden zoals ethernet, wifi of USB.*

*De IT-componenten dienen via andere leveranciers te worden aangeschaft. Hierbij moet erop worden gelet dat er een veilige infrastructuur wordt gebruikt. Het apparaat moet niet op internet worden aangesloten.

 

Hygiënisch schone resultaten

Om verkleuringen, afzettingen en vlekken op medische instrumenten te voorkomen zijn de thermodesinfectoren van Miele standaard uitgerust met een geïntegreerde waterontharder die hardheidsvormende ionen grotendeels uit het leidingwater verwijdert. Er worden optimale reinigingsresultaten bereikt, wat een positieve bijdrage levert aan het kwaliteitsbehoud van het instrumentarium en de levensduur van de thermodesinfector.

Meer betrouwbaarheid door voortdurende procescontrole

De thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 beschikken over onafhankelijk van elkaar functionerende systemen voor een continue controle van de procesparameters, in het bijzonder van druk en temperatuur. Ook in geval van een storing is er sprake van documentatie en een gecontroleerde beëindiging van het reinigings- of desinfectieproces.

Lange levensduur

Om de best mogelijke kwaliteit te waarborgen zijn spoelruimte, sproeiarmen en filters vervaardigd van hoogwaardig roestvrij staal.

Perfecte reinheid

Voor een optimaal reinigingsresultaat en een langere levensduur van de pomp wordt het water driemaal gefilterd.

Geteste Miele kwaliteit

Door de hoge eisen die bij de dagelijkse werkzaamheden worden gesteld, is er behoefte aan betrouwbare producten. Daarom worden alle thermodesinfectoren van Miele in het laboratorium van Miele grondig getest en geoptimaliseerd. Bij de beoordeling telt de langdurige ervaring in toegepaste technologie waarover Miele beschikt, in belangrijke mate mee. Zodat alle apparaten voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van Miele, voor optimale reinigingsprestaties bij een constante spoeldruk en betrouwbare reinigings- en desinfectieresultaten.

Productoverzicht

PWD 8531

 • Tabletop-apparaat met twee geïntegreerde reservoirs voor chemicaliën
 • Capaciteit: de grootte van de kamer is afgestemd op de behoeften in kleine praktijken, bijvoorbeeld 6 hand- en hoekstukken/turbines en 6 afzuigers en verder spoelgoed
 • Compact model en flexibel te plaatsen als tabletop-model
 • "Touch on Glass"-bediening met snelkeuzetoetsen en 4''-kleurendisplay
 • Geïntegreerde heteluchtdroging DryPlus met HEPA-filter H 14
 • Twee geïntegreerde doseerpompen voor vloeibare reinigingsmiddelen
 • Geïntegreerde waterontharder
 • Aansluiting op wisselstroom
 • Procesgegevens worden doorgestuurd naar documentatiesoftware of worden geprint
Bekijk PWD 8531

PWD 8532

 • Vrijstaand apparaat met sokkel voor twee cans van 5 liter voor proceschemicaliën (vrijstaand of geschikt voor onderbouw)
 • Capaciteit: de grootte van de kamer is afgestemd op de behoeften in kleine praktijken, bijvoorbeeld 6 hand- en hoekstukken/turbines en 6 afzuigers en verder spoelgoed
 • Compact model en flexibel te plaatsen, vrijstaand of als onderbouwmodel
 • "Touch on Glass"-bediening met snelkeuzetoetsen en 4''-kleurendisplay
 • Geïntegreerde heteluchtdroging DryPlus met HEPA-filter H 14
 • Twee geïntegreerde doseerpompen voor vloeibare reinigingsmiddelen
 • Geïntegreerde waterontharder
 • Aansluiting op wisselstroom
 • Procesgegevens worden doorgestuurd naar documentatiesoftware of worden geprint
Bekijk PWD 8532

Toebehoren & Proceschemicaliën

Perfect samenspel: rekken en inzetten voor de serie PG 853x

Meer informatie over het toebehoren vindt u hier.

Naar de producten

De basis voor een grondige en behoedzame behandeling: ProCare Dent

De proceschemicaliën ProCare Dent leggen de basis voor een grondige en toch behoedzame behandeling van het kostbare instrumentarium. Conform de aanbevelingen van de fabrikanten van de instrumenten levert Miele Professional verschillende speciale producten voor de reiniging en desinfectie van standaard instrumenten, hand- en hoekstukken en turbines.

Naar de producten

Downloads

Brochure

Hieronder kunt u de brochure met gedetailleerde informatie over de PWD 8531 en PWD 8532 downloaden: 

Brochure