Over ons

StartpaginaOver ons

Over ons

De hoogste kwaliteit is ons motto – Immer Besser is ons gemeenschappelijke doel. We zijn de enige fabrikant die onze producten testen op een levensduur van 30.000 bedrijfsuren. Of het nu gaat om het analysezuiver reinigen van laboratoriumglaswerk of om de dagelijkse frisse was voor hotelgasten: ons motto stimuleert ons al meer dan 115 jaar om voor onze klanten de beste oplossingen te ontwikkelen, zodat zij op hun beurt hun klanten weer het beste kunnen bieden.

Goede redenen voor Miele Professional

De kwaliteit van Miele Professional

Kwaliteit waarop men kan vertrouwen. Apparaten van Miele Professional worden ontwikkeld door de ingenieurs van Miele en de zorgvuldig geselecteerde onderdelen worden overwegend in onze eigen fabrieken in Duitsland en Europa gemaakt. Duitse engineering betekent voor ons vooral dat we de details uiterst serieus nemen. Zelfs voor kleine verbeteringen doen we grote inspanningen.

Zo kunnen we, zoals geen ander in deze bedrijfstak, een lange levensduur van onze producten en 100% kwaliteit garanderen, in alles wat we doen.

 

De efficiëntie van Miele Professional

Het voordeel van de Miele Professional-kwaliteit betaalt zich op termijn eenvoudigweg uit. Kijkt men naar de kosten over de totale levensduur van onze producten, dan wordt duidelijk hoe zuinig ze zijn. Voor onze klanten betekent Duitse engineering daarom het hoogste niveau van efficiëntie: lange levensduur, laag water- en energieverbruik endit alles gecombineerd met snellere en veiligere werkprocessen en duurzame, storingsvrije techniek.

 

De prestaties van Miele Professional

Welke eisen ook aan onze apparaten worden gesteld, de prestaties en de lange levensduur van onze robuuste machines zullen u overtuigen. Elk product wordt onderworpen aan een laatste test en pas als alle testen vlekkeloos doorlopen zijn, is het product klaar voor de praktijk. Ze blijven maar doorgaan, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op hun bedrijf: met zekerheid perfecte resultaten leveren.

 

De ergonomie van Miele Professional

Apparaten van Miele Professional bieden een breed scala aan intelligente functies en passen zich altijd op elke situatie aan. Veel van deze processen verlopen automatisch, maar het zijn juist de vrij te kiezen programmaparameters die maken dat het apparaat intuïtief en snel te bedienen is. Het overzichtelijke en goed leesbare bedieningsdisplay laat geen vraag onbeantwoord, zodat u altijd weet wat u doet.

 

De Service van Miele Professional

Onze Service begint al voordat we onze producten bij u afleveren. Door de zorgvuldige analyse van de behoeften, gekoppeld aan procesplanningen en gedetailleerde haalbaarheidsstudies. In samenspraak met de klant werken we specifieke concepten uit voor elke specifieke toepassing. Zo ontstaan op u afgestemde systeemoplossingen, die een veilige werking garanderen. Onze servicetechnici staan altijd elke werkdag klaar voor onze klanten. Met afgestemde serviceprogramma's en serviceovereenkomsten bieden we een preventieve service aan. Inspecties, onderhoud en service zorgen ervoor dat u zonder problemen kunt werken, dat het apparaat z'n waarde behoudt en dat uw investering verzekerd is. En als er toch een probleem is, kunnen we door ons zeer uitgebreide Miele Professional-servicenetwerk snel reageren.

Filosofie

Miele Professional concentreert zich op de productie van professionele producten op het gebied van professionele vaatwassers, wasserijtechniek, laboratoriumtechniek, tandheelkundige en medische techniek. Overal waar gezocht wordt naar innovatieve high-end producten met een hoge reinigingsprestatie en hoge hygiënische eisen, wil Miele Professional de eerste keus zijn.

Geschiedenis

Al meer dan 90 jaar vormen de producten voor professioneel gebruik een brede basis voor succes voor Miele & Cie KG. Miele begon ooit met de ontwikkeling van grote wasmachines, later kwamen daar vaatwassers bij, en sinds de jaren 60 ook medische producten. Sinds het jaar 2000 heeft Miele Professional zich ontwikkeld van fabrikant van producten tot systeemaanbieder voor professionele oplossingen.

Management

Miele Professional International wordt geleid door de heer Christian Kluge.

Het dagelijks bestuur van de handelsmaatschappij in Duitsland is de verantwoordelijkheid van de heer Martin Hübner.

Bedrijfsontwikkeling

In het boekjaar 2022 behaalde het bedrijf een omzet van € 5,43 miljard. Dit komt overeen met een stijging van
€ 591 miljoen, ofwel 12,2%. In Duitsland bedroeg de omzet € 1,47 miljard. Op 31 december 2022 had de Miele Group wereldwijd ongeveer 23.300 mensen in dienst, waarvan 11.900 in Duitsland.

Duurzaamheid

Voor Miele is duurzaam handelen traditioneel een van de belangrijkste waarden en een absolute voorwaarde voor economisch succes op de lange termijn. Miele is lid van Global Compact, een VN-initiatief ter bevordering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, en ondertekenaar van het “Charta der Vielfalt”, het Duitse handvest voor diversiteit in het bedrijfsleven. Om het jaar publiceert Miele een duurzaamheidsverslag.