Twee brandweermannen blussen vuur met waterslang.

Aanbevolen oplossingen voor brandweer en reddingsdiensten

StartpaginaBranchesOverige branchesBrandweer en reddingsdienstenAanbevolen oplossingen voor brandweer en reddingsdiensten
Brandweermedewerker plaatst ademluchttoestel in het rek.

Oplossingen vaatwastechniek voor brandweer en reddingsdiensten

Met Miele Professional is een even grondige als behoedzame behandeling van de volgelaatsuitrusting gewaarborgd. De totaaloplossing bestaat uit een vaatwasser met verswatersysteem met zorgvuldig afgestemde programma's voor de reiniging en desinfectie en rekken voor het veilig plaatsen van maskers en ademluchttoestellen in de spoelruimte. Bij de behandeling kunnen de ademluchttoestellen van perslucht worden voorzien om te voorkomen dat er vloeistof binnendringt. Bovendien zorgen kenmerken als de persluchtindicator en de wachtwoordbescherming voor de programma-instellingen voor extra procesveiligheid, zodat de waardevolle uitrusting al na korte tijd weer klaar is voor het volgende gebruik.

In de wasruimte van de brandweer hangen aan een stang diverse kledingstukken voor de brandweer. Er staan tevens een wasmachine en droger.

Oplossingen wasserijtechniek voor brandweer en reddingsdiensten

De betreffende wasserijmachines van Miele zijn standaard uitgerust met programmapakketten voor werkkleding, volgelaatsmaskers en chemiebestendige pakken. Overige speciale reinigings- en onderhoudsprogramma's, bijvoorbeeld voor wollen dekens, vrijetijdskleding of uniformen, vullen de toepassingen ter plaatse op de werkplek aan. De bediening van de machines via tekstdisplay is zeer eenvoudig.

Variatie van diverse reinigings- en desinfectieapparaten en een compacte sterilisator.

Oplossingen medische techniek voor brandweer en reddingsdiensten

Om anesthesie-instrumenten veilig en duurzaam te behandelen, biedt Miele Professional een veelzijdig assortiment accessoires aan. Met de introductie van de reinigings- en desinfectieapparaten van de serie PG 85 is het systeem van beladingssystemen compleet herzien. De nieuwe beladingssystemen gebruiken de inhoud van de spoelruimte nog beter, zodat er per charge meer anesthesieproducten kunnen worden behandeld. Een ander voordeel is het herziene water- en luchtcircuit: het spoelmedium en de drooglucht worden snel en met minimaal drukverlies in sproeiarmen en injectorsystemen geleid voor een zo goed mogelijke werking. Ook de automatische afsluiting van de aankoppelingsventielen die niet worden gebruikt, draagt bij aan de optimale drukverhoudingen. Een ander voordeel van het nieuwe beladingssysteem: het modulaire systeemkarakter.

Meer informatie over ons systeemconcept voor deze branche

De beschermende kleding van brandweermannen en reddingswerkers wordt vaak blootgesteld aan verontreinigingen van bijzondere aard. Na gebruik moeten de beschermingsfuncties van de kleding, volgelaatsmaskers of ademluchttoestellen en de verdere uitrusting snel en op de juiste wijze weer worden hersteld. Afhankelijk van de taken van de hulpdienst en de bouwkundige omstandigheden kunnen apparaten van verschillende grootte individueel in een totaaloplossing in een netwerk worden opgenomen.