De AMS Universiteit van buitenaf
StartpaginaKnowledge HubBlogHet Academisch Medisch Centrum (AMC)

Het Academisch Medisch Centrum (AMC)

Referenties
In dienst van de patiënt en de wetenschap: het AMC is van oorsprong ontstaan uit de fusie van twee eeuwenoude universiteitsklinieken, het Binnengasthuis en het Wilhelmina Gasthuis, met de medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Zo werd de basis gelegd voor de succesvolle combinatie van zorg voor patiënten, wetenschappelijk onderzoek en medische opleiding.
Deel deze pagina
Succesvol
Link is gekopieerd

Een kenniscentrum voor humane geneeskunde

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) is de meest gerenommeerde medisch-wetenschappelijke instelling van Nederland en een van de grootste ziekenhuizen van het land. De medische faculteit en het ziekenhuis van de Universiteit van Amsterdam werken hier onder één dak samen met het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen en de medische afdeling van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Een reeks biotech bedrijven completeren de geconcentreerde medische competentie van deze instelling, die een perfecte basis biedt voor een vruchtbare wetenschappelijke samenwerking.

Een kenniscentrum op het gebied van humane geneeskunde vraagt om een zeer hoge verantwoordelijkheid betreffende hygiënische instrumenten. In het AMC Amsterdam is daarom de Nederlands-Britse firma Synergy Healthcare B.V. verantwoordelijk voor de desinfectie van chirurgische instrumenten. Synergy Healthcare PLC is in het Verenigd Koninkrijk de grootste aanbieder voor de verplaatste desinfectiedienst voor het herbehandelen van medische instrumenten. De onderneming heeft enige tijd geleden haar dienstenpakket gecompleteerd met een procedure voor het duurzaam behandelen van flexibele endoscopen. De chirurgische afdeling van het AMC is dagelijks 15 uur operationeel en behandelt jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen instrumenten.

Heeft u individueel advies nodig?

Alles onder één dak: aan deze eis voldoet Miele Professional zowel bij de wasserij- als bij de laboratoriumtechniek. Wij bieden totaaloplossingen op maat, die tot in detail zijn aangepast op de individuele eisen van uw instelling.