Producten

Professionele vaatwasmachines

Miele is de enige fabrikant van professionele vaatwassers die in zijn assortiment twee duidelijk verschillende benaderingen van afwassen hanteert. Professionele vaatwassers maken gebruik van ofwel het verswatersysteem ofwel het tank-spoelsysteem – dit laatste als voorlader of als doorschuifmodel.

Professionele vaatwassers die gebruik maken van het verswaterprincipe zorgen voor sprankelende resultaten in die gevallen waar optimale reinigingsresultaten en hygiëne van groot belang zijn. Doordat het water in iedere fase van het programma wordt ververst, staat het verswatersysteem van Miele garant voor consistente hoogwaardige reinigingsresultaten tijdens de gehele levensduur van het apparaat.

Deze machines, die gekenmerkt worden door een hoge verwerkingscapaciteit en korte programmatijden, staan voor de meest efficiënte oplossing voor de meest uiteenlopende professionele keukens. Glazenspoelmachines en vaatwassers zijn ideaal voor hotels, restaurants, sportverenigingen en scholen. In die situaties waar een zeer grote behoefte is aan hygiëne – zoals in ziekenhuizen, verpleeginstellingen en kinderdagverblijven – zijn professionele vaatwassers de aangewezen keuze voor het reinigen van glaswerk, bestek en vaatwerk.

Een maximale hygiëne is vooral van groot belang in situaties waarbij men te maken heeft met YOPI, dat wil zeggen: jonge (Young), oudere (Old), zwangere (Pregnant) en immuungecompromitteerde personen (Immunosuppressed) personen. In deze gevallen leveren de HYGIENE-modellen van Miele, die werken met hoge reinigingstemperaturen, een belangrijke bijdrage aan systematische infectiebeheersing.

Miele heeft niet alleen vaatwassers met verswatersysteem in zijn assortiment, maar ook vaatwassers met tank-spoelsysteem. Deze laatste categorie van Miele maakt niet alleen indruk door de uitstekende reinigingsresultaten die ze leveren. Met hun korte programmatijden, spaarzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en behoedzame behandeling van het materiaal leveren deze nieuwkomers de allerbeste prestaties in hotels, restaurants en kantines.

Vaatwassers met tank-spoelsysteem komen perfect tot hun recht in al die situaties waar grote hoeveelheden glas- en vaatwerk in korte tijd moeten worden weggewerkt.

Van glazenspoelmachines en standaard vaatwassers van 60 cm breed tot vaatwassers met een extra diepe spoelruimte voor grote onderdelen zoals dienbladen en bakken: de nieuwe professionele vaatwassers met tank-spoelsysteem bieden de juiste capaciteit voor een breed scala aan toepassingen, speciaal toegesneden programma’s voor alle soorten beladingen en verontreinigingen, en rekken die ervoor zorgen dat alles grondig wordt gereinigd.

Als aanvullende productlijn die toegesneden is op de professionele vaatwassers, biedt Miele Professional ook proceschemicaliën onder de naam ProCare Shine. Zorgvuldig samengestelde reinigings- en glansspoelmiddelen en de snelle reactietijden door de Miele servicedienst zorgen samen voor het uniekeSystem4Shine-systeem van Miele.

Verder heeft Miele doorschuifvaatwassers met kap in zijn assortiment. Deze bieden de ideale oplossing als het gaat om efficiënt afwassen in restaurants, hotels en kleinere bedrijven. Als er vooral behoefte is aan een zuinige en energie-efficiënte vaatwasser, is de eerste keuze natuurlijk de PG 8172 Eco van Miele met warmteterugwinning. Dit echte werkpaard levert in korte tijd perfecte reinigingsresultaten en wordt daardoor vanzelf het beste maatje van de professionele chef-kok.

De overkoepelende servicedienst van Miele reageert binnen de kortst mogelijke tijd.

Professionele vaatwassers voor bedrijvenAccessoires & reinigingschemie vaatwassersServiceaanbod

Professioneel wassen

Of het nu gaat om handdoeken uit de wellnessafdeling, hoteldekbedden, delicate kleding of grote hoeveelheden gastenwasgoed – de krachtigste wasmachines van Miele met capaciteiten variërend van 5,5 tot 32 kg en zowel standaard als speciale programma´s staan garant voor uitmuntende wasresultaten.

De wasmachines van Miele kenmerken zich door korte programmatijden, optimaal gebruiksgemak, uitstekende centrifugeprestaties en een efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Deze kenmerken maken dat de wasmachines van Miele een terechte plaats hebben veroverd in vele in-huiswasserijen in hotels en restaurants, of het nu gaat om grote full-servicewasserijen in verpleeg- en verzorgingshuizen of grote bedrijfswasserijen die behoefte hebben aan kleinere machines voor het verwerken van verschillende soorten wasgoed. Wasmachines worden ook gebruikt in de schoonmaakbranche, hotels, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, restaurants, maneges, wasserettes en brandweerkazernes. In de schoonmaakbranche en bijvoorbeeld op campings kunnen alle wasmachines van Miele worden aangeschaft, geleased of gehuurd.

De generatie wasmachines die in 2017 onder de naam The Benchmark Machines geïntroduceerd werd, is verkrijgbaar in twee productlijnen: Performance en Performance Plus, en omvat de categorie met een capaciteit van 10 tot 20 kg. Voor kleinere beladingen heeft Miele Professional de Kleine Geweldenaars die een capaciteit hebben van 5,5 kg, en de Octoplus-machines met een capaciteit van 8 en 10 kg. Professionele machines met twee deuren (reine en onreine zijde), oftewel een barrier wasmachine, kunnen worden ingebouwd in een scheidingswand in de in-huiswasserijen van verpleeg- en verzorgingshuizen.

De vrij programmeerbare besturing is speciaal ontworpen en getest voor het verwerken van bijvoorbeeld dekbedden, beddengoed van natuurlijke materialen, beschermende brandweerkleding, mops en paardendekens.

De wasmachines van Miele worden aangevuld door professionele drogers met dezelfde capaciteit. Kenmerkende eigenschappen van professionele drogers zijn het gepatenteerde PerfectDry-systeem, de gebruikersinterface, de programmeerbare besturing, de keuze uit diverse verwarmingsmethodes en de korte programmatijden.

In het productassortiment van Miele treffen we ook professionele mangels aan.

Vooral als het gaat om verpleeg- en verzorgingsinstellingen en hotels steekt het productaanbod van Miele met kop en schouders uit boven de geldende normen in de branche door services als capaciteitsberekeningen, projectmanagement, begeleiding van de realisatie, installatie, onderhoud en reparaties. Een specifiek sterk punt van Miele is het uitgebreide servicenetwerk met zeer snelle reactietijden wanneer er behoefte bestaat aan service.

Professionele- en Industriële wasmachinesProfessionele- en Industriële drogersProfessionele was/droogzuilenProfessionele mangelsProfessioneel stoomstrijksysteemAccessoires en reinigingsmiddelen professioneel wassenBetalingssystemenServiceaanbod

Luchtreinigingstechniek

Professionele luchtreiniger

Tandheelkunde

Met System4Dent biedt Miele Professional een innovatief en compleet systeem voor het betrouwbaar en efficiënt reinigen en desinfecteren van instrumenten in tandartspraktijken. Ontwikkeld op basis van vele jaren ervaring en in nauwe samenwerking met deskundigen voorziet System4Dent in alle vier stadia van de reinigings- en desinfectiecyclus: het reinigen en desinfecteren van instrumentarium in een thermodesinfector, het gebruik van speciaal toegesneden proceschemicaliën voor het grondig maar ook behoedzaam reinigen van tandheelkundige instrumenten, feilloze procesdocumentatie en een allesomvattende waaier aan services (pre-sales advies, financiering, reparaties en validering).
System4Dent is de nieuwe aanpak voor het professioneel reinigen en desinfecteren van instrumenten en komt tegemoet aan de allerstrengste vereisten, doordat alle aspecten van de reinigings- en desinfectiecyclus van de instrumenten aan bod komen. Deze systematische benadering staat garant voor perfecte resultaten waarbij de materialen zo veel mogelijk worden ontzien en er bij de reiniging en desinfectie in de CSA van tegenwoordig gegarandeerd zo economisch mogelijk wordt gewerkt. Dit blijkt in het bijzonder uit het Vario TD programma dat bedoeld is voor de veilige en routinematige reiniging en desinfectie van alle hittebestendige instrumenten conform de DIN EN ISO 15883 norm. Er wordt hierbij behoedzaam omgegaan met de materialen en deze aanpak wordt in het bijzonder aanbevolen voor de reiniging en desinfectie van hand- en hoekstukken en turbines.

De thermodesinfectoren van Miele in tandartspraktijken vormen een mijlpaal in het efficiënt en betrouwbaar machinaal reinigen en desinfecteren van tandheelkundig instrumentarium.

ThermodesinfectorenSterilisatorenAccessoires & proceschemie tandheelkundige techniekServiceaanbod

Laboratorium

De laboratoriumreinigingsvaatwassers van Miele staan voor een professionele oplossing voor het analysezuiver reinigen van laboratoriumglaswerk. Een bijzonder kenmerk is de grote verwerkingscapaciteit van de laboratoriumvaatwasser. Een nieuw modulair concept voor de rekken in de laboratoriumvaatwassers zorgt voor maximale flexibiliteit en een intuïtieve manier van bedienen, doordat de modules op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd en opnieuw geconfigureerd kunnen worden. Voordelen zijn tijdbesparing, meer ruimte en lagere kosten. Het productassortiment van Miele is geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen zoals de petrochemische en farmaceutische industrie.

In het belang van de veiligheid en voor het waardebehoud van het laboratoriumglaswerk biedt Miele een breed scala aan toebehoren dat bestaat uit boven- en onderrekken, rails en inzetten voor een groot aantal verschillende typen glaswerk.

De reinigingsmiddelen van Miele vormen de perfecte aanvulling op de laboratoriumreinigingsvaatwassers. Deze zijn uiterst nauwkeurig afgestemd op de eisen in de afzonderlijke programmafases, en de speciale samenstelling van de reinigings- en neutralisatiemiddelen staat garant voor een grondige, snelle en toch behoedzame verwerkingscyclus. Ze zijn optimaal geschikt voor allerlei verschillende toepassingen en het verwijderen van verontreinigingen in laboratoriumreinigingsvaatwassers zonder dat daarbij resten achterblijven.

De overkoepelende servicedienst van Miele reageert binnen de kortst mogelijke tijd.
Vooral in grotere industriële of universiteitslaboratoria steekt het productaanbod van Miele met kop en schouders boven de geldende norm in de branche uit door services als capaciteitsberekeningen, projectmanagement, begeleiding van de realisatie, installatie, onderhoud en reparaties. Een specifiek sterk punt van Miele is het uitgebreide servicenetwerk met zeer snelle reactietijden wanneer er behoefte bestaat aan service.

Reinigings- automaten voor laboratoriaGrote reinigings- automaten voor laboratoriaAccessoires & proceschemie laboratorium- techniekServiceaanbod

Medisch

Aangetoond is dat de reinigings- en desinfectieautomaten van Miele perfect opgewassen zijn tegen de zware dagelijkse beproevingen in het ziekenhuis. Miele heeft een breed scala aan onderbouwreinigings- en desinfectieautomaten voor medisch specialisten zoals gynaecologen en KNO-artsen. Het aanbod van Miele wordt gecompleteerd door grote reinigings- en desinfectieautomaten, sterilisatoren en karrenwasinstallaties voor ziekenhuizen, in combinatie met het benodigde toebehoren. Systematische oplossingen bieden extra voordelen als het gaat om duurzaamheid. Zo kunnen reinigings- en desinfectieautomaten bijvoorbeeld gekoppeld worden aan karrenwasinstallaties om energiebesparingen te realiseren in combinatie met het CombiEco-proces.

De reinigings- en desinfectieautomaten van Miele staan garant voor een betrouwbare en reproduceerbare reiniging en desinfectie van chirurgisch instrumentarium. De reinigings- en desinfectieautomaten zijn grondig, snel en gaan behoedzaam met het materiaal om. Bovendien vragen ze weinig onderhoud en zijn ze uiterst duurzaam waardoor uw investering in veel opzichten gewaarborgd is. De overkoepelende servicedienst van Miele reageert binnen de kortst mogelijke tijd, waardoor de machine zo kort mogelijk buiten dienst is.

Miele biedt een uitgebreid assortiment toebehoren waaronder boven- en onderrekken, rails en inzetten voor een breed scala aan instrumenten. Hierbij worden diverse disciplines zoals oogheelkunde, diergeneeskunde en chirurgie bediend. Medische instrumenten worden veilig en behoedzaam gereinigd en gedesinfecteerd waarbij hun waarde behouden blijft.

Een andere hoeksteen van het systeem wordt gevormd door de documentatie van de reinigingsprocessen. Miele biedt een flexibele en allesomvattende aanpak als het gaat om het documenteren van reinigings- en desinfectieprocessen van instrumenten. Dit systeem omvat de Segosoft Miele Edition-documentatiesoftware en de nieuwe DataDiary-aanpak waarbij de procesdocumentatie voor het eerst via wifi kan plaatsvinden. Miele biedt speciaal afgestemde communicatiemodules en toebehoren. De documentatie en registratie van het reinigings- en desinfectieproces, inclusief alle relevante parameters, biedt een duidelijk kwaliteitsvoordeel.

De software is bovendien ook verkrijgbaar. Wij ondersteunen de aanschaf van reinigings- en desinfectieautomaten door het aanbieden van aantrekkelijke leasemogelijkheden die speciaal zijn toegesneden op de individuele behoeften van het desbetreffende medisch specialisme.

Miele zet al meer dan 50 jaar de norm als het gaat om het efficiënt en betrouwbaar machinaal reinigen en desinfecteren in ziekenhuizen en (huis)artsenpraktijken. Vooral als het gaat om CSA’s steekt het productaanbod van Miele met kop en schouders boven de geldende norm in de branche uit door services als capaciteitsberekeningen, projectmanagement, begeleiding van de realisatie, installatie, onderhoud en reparaties.

Reinigings- en desinfectie- automatenBedpanspoelersAccessoires medische techniekServiceaanbodCentrale Sterilisatie Afdeling (CSA)