Miele Professional

Foodindustrie

Steeds meer bedrijven gebruiken bedrijfskleding. Textielverzorging is voor veel organisaties echter een uitdaging. Dit gegeven vormt de aanleiding voor Miele Professional om een inkijk te geven in de feiten en de ervaringen van textielverzorging.

Neem contact op

Bakker Wiltink - Video

Bij Bakker Wiltink in Doetinchem produceert een team van meesterbakkers dagelijks vers brood, afgestemd op de smaak en wensen van hun klanten. Naast gewoon brood, produceert Bakker Wiltink ook het eerste dagverse glutenvrije brood van Nederland onder het merk YAM. De bakkerij biedt hiermee mensen die glutenvrij moeten of willen eten dezelfde broodbeleving als mensen die gewoon brood eten. Facilitair Manager Hans Basten vertelt in deze video over het belang van in-huis-wassen voor een glutenvrije bakkerij. 

Bekijk de video

Rodé Vis kiest voor duurzaam wassen in eigen huis

Rodé Vis uit Urk heeft een eigen wasserij in haar nieuwe fabriek ingericht. Duurzaamheid is daarbij het uitgangspunt. Zo wordt de warm watervoorziening voor de wasmachines en de warmtevoorziening voor de drogers terug gewonnen uit koelsystemen van de fabriek.

Lees hier het artikel

Whitepaper hygiëne - Download

Schoon textiel is van groot belang voor de algemene hygiëne in de foodsector. Van diverse microben is aangetoond dat ze op textiel kunnen overleven, met alle gevolgen van dien. Daarom is een gestructureerd wasproces van groot belang voor de gezondheid. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de was in eigen huis te doen, om zo alles in eigen hand te houden.

Download de whitepaper

Schmidt Zeevis: veel voordelen met eigen wasserij

Schmidt Zeevis streeft perfectie na in het primaire proces, de productie en levering van de beste vis in Nederland en daarbuiten. Voor secundaire processen geldt dat niet minder, laat directeur Jos van Vuren weten. Het nieuwe pand bood ruimte voor een interne wasserij. Van Vuren is enthousiast. “We hebben hier heel wat kleding voor productie, winkel, diepvriesafdeling, chauffeurs... De productiejassen, broeken, overhemden en sokken zijn wit, dus snel vuil. Vroeger besteedden we het wassen uit, nu hoeft dat niet meer."

Lees hier het artikel

Van techniek tot hygiëne-hulp: zo professionaliseer je een in-huis-wasserij

“Als bedrijf kun je je was prima in eigen beheer doen.” Anthony Hendriks is sales manager voor de afdeling Cole & Wilson bij Christeyns, een bedrijf dat professionele wasmiddelen produceert én hygiëne-expert is. Samen met Miele helpt Christeyns klanten in de voedselindustrie met het professionaliseren van hun in-huis-wasserij. Anthony legt uit hoe dat werkt.

Lees hier het interview