Professionele reparateur

Als professionele reparateur kun je onderdelen bestellen en de servicedocumentatie voor wasmachines, was-droogcombinaties, vaatwassers en koel-/vriesapparaten raadplegen door je te registreren via onderstaande link.

 

Zowel de lijst met reserveonderdelen als de explosietekeningen zijn beschikbaar voor alle huishoudelijke apparaten.

Bij reparaties, aanpassingen, tests en onderhoudswerkzaamheden van/aan elektrische apparaten moeten alle relevante wettelijke voorschriften en veiligheidsnormen in acht worden genomen. Voordat er onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan het apparaat worden uitgevoerd, moet het apparaat beslist spanningsvrij worden gemaakt. Wij adviseren je om de werkzaamheden altijd door een gekwalificeerde technicus te laten uitvoeren, bijvoorbeeld een Miele technicus of een door Miele opgeleid servicepartner.

Kom je er niet uit of wil je aanvullend advies? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar.

De volgende software en tools zijn beschikbaar voor professionele reparateurs:

Miele servicedocumentatie: de software is een browsergebaseerde toepassing voor het zoeken en bekijken van service-informatie.
Je hebt toegang tot informatie over onderdelen, handleidingen, beschrijvingen en schakelschema's.

Miele diagnosehulp: de pc-toepassing maakt het mogelijk om via een verbinding het apparaat uit te lezen, het apparaat te resetten en de software van een apparaat te actualiseren. Hiervoor is ook een optische interface nodig.

De Miele diagnosehulp kan ook offline zonder internetverbinding op locatie bij klanten worden gebruikt. Dit vereist echter dat de toepassing minimaal 10 dagen voor een klantbezoek wordt geactualiseerd met een online update.