Miele Black Edition: puur genieten van koffie

Exclusief koffiemengsel voor de fijnproever. Ervaar de wereld van Miele Black Edition.

Miele koffie

Black Edition: met alle zintuigen genieten

Om je optimaal van je koffie te laten genieten, hebben wij vier eigen koffiesoorten geïntroduceerd: de Miele Black Edition. Zo kun je je koffiespecialiteiten altijd met de beste koffiebonen bereiden. Perfect afgestemd om jouw Miele koffiemachine en een ware smaakbeleving. 

Het gaat om de perfecte melange

De samenstelling van verschillende soorten bonen, hun kwaliteit en hun mengverhouding vormen de basis voor de smaak van elke koffie. Voor de exclusieve koffiemelanges van de Miele Black Edition hebben wij vier bonensoorten geselecteerd. We oogsten alleen rijpe bonen die met de hand worden geplukt en gesorteerd. Het resultaat is een harmonieuze en merkbaar aromatische koffie, die zorgt voor een verrassende geur- en smaakbeleving. Al onze koffiesoorten zijn Fairtrade en biologisch gecertificeerd* en kunnen in de Miele webshop worden besteld.

18 maanden versgarantie

Een goede smaak is ook in hoge mate afhankelijk van de opslag van de koffie. Om het volle aroma van de Miele Black Edition te behouden, wordt de koffie in geurdichte zakjes van 250 gram van meerdere lagen aluminium folie verpakt. Een aromaventiel zorgt ervoor dat koffiegassen kunnen ontsnappen. Omdat ook een beetje aroma via het ventiel kan ontsnappen als de koffie langer wordt bewaard, adviseert onze koffiebrander de koffie binnen 18 maanden te gebruiken voor een optimale smaak. Natuurlijk kan de koffie ook na deze tijd nog worden gebruikt.

Fairtrade: wij garanderen eerlijke handel

Voor ons zijn eerlijkheid en gerechtigheid vanzelfsprekend. Daarom hebben alle soorten Miele Black Edition het Fairtrade-certificaat. Fairtrade-koffie levert een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de leef- en werkomstandigheden van koffieboeren en hun gezinnen in ontwikkelingslanden. Ook draagt de koop van Fairtrade-producten bij aan een beter milieu. Onze Miele koffie komt voor 100 procent van Fairtrade-coöperaties.

* Volgens DE-ÖKO-001 ** Miele controlenummer DE-NW-001-25390-BD

Koffie met een bio-certificaat*

Elk bedrijf dat ecologisch bewerkte landbouwproducten produceert of verkoopt, moet volgens de ecologische verordening gecertificeerd zijn om het product binnen de EU te mogen verkopen. Deze certificering omvat de volledige ecologische productieketen – inclusief verbouwing, verwerking van ingrediënten, transport, opslag en handel. Volgens deze regels heeft niet alleen onze partner, de Vollmer Privatrösterei, een bio-certificaat – ook Miele heeft als opslagplaats van en handelaar in bio-koffie het bio-certificaat** gekregen.

Koffiemelanges

Koffie beleven met al je zintuigen en met Miele Black Edition in vier smaken

De Miele Black Edition: ontdek de wereld van de koffiesoorten van Miele.

Wij houden van ultiem genot. Daarom zijn er speciale koffiebonen van Miele: de Black Edition-serie. De melange van zorgvuldig geselecteerde, Zuid-Amerikaanse Arabica- en Robusta-bonen is speciaal afgestemd op onze koffiemachines. Al onze koffiesoorten zijn Fairtrade en kunnen in de online shop van Miele worden besteld.

Miele Black Edition One for all

Aromatisch en vol van smaak: zo smaakt de Miele Black Edition One for all. Bovendien verrast de roasting van de bonen met een subtiel fruitige noot, voor de extra bijzondere smaakbeleving. De One for all-bonenmix van 100% Arabica-bonen is dankzij het uitgebalanceerde aroma bijzonder veelzijdig te gebruiken: optimaal geschikt voor een heerlijke café crema of espresso tot aan alle koffiespecialiteiten met melk.

Bestel nu

Miele Black Edition Café Crema

Een voortreffelijke crema maakt een café crema. De bonenmix voor café crema zorgt met een lichte en uitgebalanceerde smaak voor echt genieten van koffie – begeleid door een bloemige fruitigheid, die het geheel net dat beetje extra geeft. De Miele Black Edition Café Crema bestaat voor 100% uit Arabica-bonen.

Bestel nu

Miele Black Edition Espresso

Voor de klassieker onder de koffiesoorten biedt Miele de Black Edition Espresso. De melange is bijzonder intens van smaak en heeft een kruidige chocoladesmaak, waardoor je pittige en bijzonder aromatische espresso's creëert. Perfect voor het afsluiten van een heerlijk diner. De eersteklas melange is gemaakt van hoogwaardige Robusta- en Arabica-bonen.

Bestel nu

Miele Black Edition Decaf

Met de Miele Black Edition Decaf geniet je van alle koffiespecialiteiten zonder cafeïne en dat op het hoogste niveau. Door een speciaal biologisch proces wordt de cafeïne heel voorzichtig uit de koffiemelange gehaald. Het intense aroma blijft daarbij voor 100% behouden. De melange is gemaakt van hoogwaardige Arabica-bonen. Net als al onze koffiesoorten is ook de Miele Black Edition Decaf Fairtrade en biologisch gecertificeerd.

Bestel nu

Koffiebonen branden

Onze partner: Vollmer Privatrösterei

De Vollmer Privatrösterei heeft evenals Miele een rijke traditie en hecht veel belang aan normen en waarden. De in 1936 opgerichte Vollmer Privatrösterei, die eerst in koloniale waren handelde en daarnaast een branderij had, heeft meer dan 80 jaar ervaring in het koffiebranden en het samenstellen van buitengewone koffiemelanges. Evenals Miele hecht ook Vollmer waarde aan de hoogste kwaliteit, is het bedrijf Fairtrade en heeft het al sinds 1996 het bio-certificaat.

Het juiste proces is beslissend

Pas door het branden en de daardoor veroorzaakte chemische reacties ontstaan het typische, unieke aroma en de smaak van elke bonenmelange. Tijdens het vetvrije en droge branden komen wel 800 aroma's uit de koffiebonen vrij. De duur van het koffiebrandproces beïnvloedt echter niet alleen het vochtgehalte, maar ook het zuurgehalte van de bonen. Hoe donkerder, hoe minder zuur, maar daarentegen wel hoe meer bittere stoffen en zoetigheid er vrijkomen. Het temperatuurverloop en de duur van het branden bepalen dus het aroma en de smaak van de bonen, zodat dezelfde bonensoort door het koffiebrandproces toch verschillend kan smaken. Omdat er tijdens het branden alleen smaakstoffen vrij kunnen komen die al in de ruwe bonen zitten, moet elk koffiebrandproces perfect op de desbetreffende bonenmelange zijn afgestemd. Pas dan kunnen de bonen hun volle smaak ontwikkelen. Omdat door het branden het vocht in de boon verdampt, neemt het watergehalte van ca. twaalf procent af tot slechts vijf procent en neemt ook het gewicht af. Maar denk niet dat de boon daardoor ook krimpt. Het volume wordt namelijk tijdens het branden verdubbeld, omdat het verdampende water de druk in de boon laat stijgen. Voor het branden van de Miele Black Edition wordt de ruwe koffie in een voorverwarmd reservoir gedaan. Dit droogt de bonen en verwarmt ze voor. Daarna worden ze gebruind, waarbij vanaf ongeveer 150 graden Celsius de eerste aroma's ontstaan. Aan het einde van het koffiebrandproces bedraagt de temperatuur van de koffie minstens 180 graden Celsius om daarna weer te dalen.

Apparaten en toebehoren

Miele koffiemachines: puur genot

Voor iedereen, die van perfecte koffiespecialiteiten houdt, heeft Miele een uitgebreid assortiment uitstekende koffiemachines. Of je nu een ambitieuze hobbybarista, een fan van melkschuim of een liefhebber van exclusieve koffiespecialiteiten bent: eindelijk kun je niet alleen in het café, maar ook thuis van je lievelingskoffie genieten. Altijd en heel eenvoudig – met Miele.

Meer informatie

Accessoires en reiniging voor langdurig plezier

De koffiemachine is slechts één voorwaarde voor het perfect bereiden van jouw favoriete koffiespecialiteit. Naast de juiste koffie spelen ook de bijpassende accessoires zoals bijvoorbeeld de koffiekan, die optimaal onder de uitloop van de koffiemachine past, een belangrijke rol. Het is net zo belangrijk dat je jouw Miele apparaat regelmatig en op de juiste manier reinigt. Daarbij maken wij het je zo gemakkelijk mogelijk: bijvoorbeeld met automatische reinigingsprogramma's of met het gemakkelijk te verwijderen filtersysteem. Als je het apparaat nauwgezet reinigt en onderhoudt, kun je het apparaat gedurende de totale levensduur zonder problemen gebruiken: je geniet langdurig van heerlijke koffie.

Meer informatie

Genieten van koffie

Met Miele kun je elke koffiespecialiteit perfect bereiden

Om je lievelingskoffie met de Miele koffiemachine perfect te kunnen bereiden en van het volle aroma te kunnen genieten, moet je een beetje experimenteren en op je gevoel afgaan. Door een beetje uit te proberen en te proeven, kun je heel gemakkelijk uitzoeken, welke instellingen het meest geschikt zijn voor jouw koffiesoort. Voor de beste resultaten zijn de volgende instellingen doorslaggevend: hoeveelheid water, koffiehoeveelheid, temperatuur, bevochtiging en maling. Hoe je deze parameters heel simpel kunt wijzigen, is in de gebruiksaanwijzing van het apparaat te lezen.

Allemaal een kwestie van instelling

Italiaanse barista's beheersen de kunst van het koffiezetten bijna tot in perfectie. Hun geheim is de grote zorgvuldigheid en nauwkeurigheid bij het koffiezetten en de beste afstemming van koffiemolen en -machine op de gebruikte hoogwaardige koffie. Daarom wordt elke ochtend de maling op de koffiemolen opnieuw ingesteld op basis van de weersomstandigheden (met name de luchtvochtigheid). Om de instellingen te controleren, worden net zo veel testespresso's gezet, tot de perfecte crema ontstaat. Om je als bezitter van een Miele koffiemachine te kunnen garanderen, dat je zonder al te veel moeite ook zulke perfecte resultaten kunt bereiken, hebben wij speciaal voor onze Black Edition de optimale instellingen op onze koffiemachines voorgeprogrammeerd:

Voor espresso, cappuccino en latte macchiato

 

Hoeveelheid: 30 ml
Koffiehoeveelheid: 3e positie van links
Bereidingstemperatuur: gemiddeld
Bevochtigen: lang
Maling: 4e pos.

 

 

Voor koffie

 

Hoeveelheid: 140 ml
Koffiehoeveelheid: 4e positie van links
Bereidingstemperatuur: laag
Bevochtigen: uit
Maling: 4e positie van links

 

Naar boven