• Gratis bezorging vanaf €39,95

Gestoomd eten bevat meer voedingsstoffen

Goed voor je gezondheid

Wetenschappelijk bevestigd  

Wetenschappers van de gerenommeerde Duitse universiteiten in Gießen en Koblenz/Landau bevestigden met hun onderzoeken de belangrijke voordelen van stomen in vergelijking met conventioneel koken – voor gegarandeerd meer voedingsstoffen in uw eten.  

Meer vitamine voor iedere dag 

Weinig andere vitamines vervullen zoveel belangrijke functies als vitamine C; deze draagt onder andere bij aan de werking van uw immuunsysteem. Bereidt u groente met de Miele-stoomoven, dan blijft een groot aandeel van de vitaminen behouden – in tegenstelling tot het gewone koken in water: paprika uit de stoomoven bevat 25% meer vitamine C, broccoli zelfs 50% meer. 

Net zo gezond als rauwkost  

Wanneer fruit en groente rauw worden gegeten, krijgt het lichaam bijzonder veel vitamines en mineralen binnen. Met de Miele-stoomoven kunt u uw levensmiddelen bereiden en hun belangrijke voedingsstoffen behouden – want gestoomde paprika bevat net zoveel voedingsstoffen als rauwe paprika. Ter vergelijking: in water gekookte paprika bevat zo'n 45% minder voedingsstoffen.  

4 keer overtuigd 

Uiterlijk, geur, smaak en textuur: vier criteria die essentieel zijn voor de kwaliteit van elk voedsel. Bij proeven in laboratoria werden deze naar een wetenschappelijk puntensysteem beoordeeld, met een meer dan duidelijk resultaat: stomen is de lekkerste en gezondste methode om levensmiddelen te bereiden, of deze nu vers zijn of uit de diepvries komen. Ook vis behoudt in stoom zijn structuur, uiterlijk en onmiskenbare smaak – een duidelijk bewijs voor de zintuiglijke superioriteit van onze stoomovens.  

Afbeelding ter illustratie

    • Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.
Naar boven