Overzicht van alle productvoordelen - Stoomovens

Highlights

Alleen bij Miele

DualSteam

Allround-talent voor gelijkmatige resultaten 

De beste smaak: de stoom verdeelt zich gelijkmatig en snel – daardoor geniet u van optimale bereidingsresultaten. 

Meer informatie
    Alleen bij Miele

    Roestvrijstalen ovenruimte met lijnstructuur 

    Professioneel uitgerust. 

    Hoogwaardig en makkelijk in gebruik: onze stoomovens zijn allemaal van een roestvrijstalen ovenruimte voorzien. 

    Meer informatie
    Alleen bij Miele

    Grote ovenruimte, grote inhoud 

    Veel ruimte voor uw creativiteit 

    Maximale ruimte: diepe ovenruimte en grote inhoud voor de gelijktijdige bereiding van meerdere porties.

    Meer informatie
    Alleen bij Miele

    Stomen onder druk 

    Gezond, smakelijk en snel 
    Alleen bij drukstoomovens

    Tijdbesparend en gezond: uw levensmiddelen zijn bij 101 °C tot 120 °C bijzonder snel gaar. 

    Meer informatie

    Automatische programma's 

    Moeiteloos naar het beste resultaat 

    Altijd perfect gaar: tot wel 135 gerechten zijn optimaal en gemakkelijk te bereiden, met succesgarantie. 

    Meer informatie

    Externe stoomopwekking 

    Voordelig: stoom van buitenaf 

    Stoomopwekking buiten de ovenruimte: levensmiddelen worden gelijkmatig gaar en hun kleur blijft behouden. 

    Meer informatie

    Bedieningsgemak

    Stoomreductie 

    Stoom afblazen 

    Veilig en comfortabel: u kunt de deur zonder storende stoomwolk openen en het gerecht er meteen uit halen. 

    Meer informatie

    Vele gebruiksmogelijkheden 

    Diverse mogelijkheden 

    Laat niets te wensen over: onze stoomovens bieden u een veelvoud aan toepassingsmogelijkheden. 

    Meer informatie

    Lichtgewicht waterreservoir 

    Eenvoudig in de omgang 

    Makkelijk in gebruik: het lichtgewicht kunststof waterreservoir garandeert bijzonder eenvoudig vullen. 

    Meer informatie

    Automatisch naar een lagere temperatuur 

    Geen ongepland doorkoken 
    Alleen bij drukstoomovens

    Gaar zoals gepland: aan het einde van het proces wordt de ovenruimte gekoeld om ongewild doorkoken te vermijden. 

    Meer informatie

    Uittrekbare standplaats 

    Flexibele standplaats 
    Alleen bij drukstoomovens

    Handig voor ovenschalen: is het werkblad niet meer nodig, dan kan het gewoon onder het apparaat worden geschoven. 

    Meer informatie

    Liftdeur 

    Perfect afgestemd 
    Alleen bij drukstoomovens

    Elegante aankleding: het design van de liftdeur past optimaal bij het design van andere Miele-inbouwapparaten. 

    Meer informatie

    Bereidingsruimte

    Alleen bij Miele

    Roestvrijstalen ovenruimte met lijnstructuur 

    Professioneel uitgerust. 

    Hoogwaardig en makkelijk in gebruik: onze stoomovens zijn allemaal van een roestvrijstalen ovenruimte voorzien. 

    Meer informatie
    Alleen bij Miele

    Grote ovenruimte, grote inhoud 

    Veel ruimte voor uw creativiteit 

    Maximale ruimte: diepe ovenruimte en grote inhoud voor de gelijktijdige bereiding van meerdere porties.

    Meer informatie

    Led-spot 

    Het beste licht 

    Spot on: de LED-spots verlichten de ovenruimte optimaal en zijn bovendien bijzonder energie-efficiënt.

    Bekijk alle producten met dit kenmerkMeer informatie

    Transparante deur 

    Alles in het zicht 

    Het beste zicht op het eten, dankzij de transparante deur en praktische verlichting van de ovenruimte. 

    Meer informatie

    Roestvrijstalen ovenruimte 

    Professioneel uitgerust 
    Alleen bij drukstoomovens

    Hoogwaardig en makkelijk in gebruik: onze stoomovens zijn allemaal van een roestvrijstalen ovenruimte voorzien. 

    Meer informatie

    DirectWater Plus 

    Altijd gebruiksklaar 
    Alleen bij drukstoomovens

    Meer comfort dankzij verswateraansluiting: niet meer zelf het waterreservoir vullen en legen.

    Meer informatie

    Diverse gebruiksmogelijkheden

    Vis en zeevruchten

    Gezonde producten uit de zee: vis en zeevruchten worden perfect gegaard en behouden hun aroma en vorm.

    Vlees

    Mals en sappig: vlees uit de stoomoven scoort met de intensieve eigen smaak.

    Bijgerechten 

    Lekker erbij: aardappelen, rijst en pasta passen bij elk gerecht en leveren een hoge voedingswaarde. 

    Desserts 

    Het beste komt als laatste: ook desserts kun jeop verschillende manieren bereiden in de Miele-stoomoven.

    Eieren koken 

    Zacht, gemiddeld of hard? Op 100 °C heb je in enkele minuten een perfecte eitje bij het ontbijt 

    Yoghurt bereiden 

    Zelfgemaakt: in slechts 5 uur kun je op 40 °C met de stoomoven je eigen yoghurt maken. 

    Babyflessen desinfecteren 

    In slechts 15 minuten bacterievrij: babyflessen kun je snel en gemakkelijk bij 100 °C desinfecteren. 

    Soepen 

    Romig of helder: soepen in talloze variaties zijn een geliefd voorgerecht. 

    Blancheren 

    Optimale voorbereiding: blancheer fruit en groente om het daarna met de beste kwaliteit houdbaar te maken. 

    Verwarmen 

    Alsof het vers is: gerechten van de vorige dag kunnen in enkele minuten op 80–100 °C perfect worden opgepiept 

    Gistdeeg laten rijzen 

    Luchtig en soepel: met dit allround-talent lukt ook gistdeeg – het rijst prima op 40 °C. 

    Vochtige doekjes verwarmen 

    Verwen je gasten: geef ze na het eten vochtige doekjes uit de Miele-stoomoven. 

    Warmhouden 

    Wordt er iets later gegeten? De stoomoven houdt de gerechten automatisch tot wel 15 minuten warm. 

    Sap bereiden 

    Maak lekkere sap of gelei van fruit: door met stoom sap te bereiden, gebeurt dit op behoedzame wijze. 

    Chocolade smelten 

    Zoete verleiding: op 90 °C smelt chocolade zonder te klonteren of te verbranden, voor taarten en koekjes. 

    Ontvellen 

    Eenvoudig verwijderd: tomaten, nectarines, amandelen en meer kunt u na 1–4 minuten in de stoomoven ontvellen. 

    Inmaakglazen steriliseren 

    Ideaal voorbereid: je kunt glazen potten optimaal desinfecteren voor het inmaken van fruit etc. 

    Groente 

    Puur natuur: door de voorzichtige bereiding in de stoomoven blijft de eigen smaak behouden en het is zeer gezond. 

    Inmaken 

    Lang houdbaar: fruit, groente, vlees en worst kunnen met de stoomoven bijzonder makkelijk worden ingemaakt. 

    Ontdooien 

    Zacht voor diepvriesproducten: deze kun je voorzichtig op ca. 60 °C en dus onder ideale omstandigheden ontdooien.

    Sous-vide bereiden 

    Culinair genot: vacuüm bereid vlees, groente of fruit zorgt voor de ultieme smaakbeleving.

    Genot

    Alleen bij Miele

    DualSteam

    Allround-talent voor gelijkmatige resultaten 

    De beste smaak: de stoom verdeelt zich gelijkmatig en snel – daardoor geniet u van optimale bereidingsresultaten. 

    Meer informatie
    Alleen bij Miele

    Stomen onder druk 

    Gezond, smakelijk en snel 
    Alleen bij drukstoomovens

    Tijdbesparend en gezond: uw levensmiddelen zijn bij 101 °C tot 120 °C bijzonder snel gaar. 

    Meer informatie

    Automatische programma's 

    Moeiteloos naar het beste resultaat 

    Altijd perfect gaar: tot wel 135 gerechten zijn optimaal en gemakkelijk te bereiden, met succesgarantie. 

    Meer informatie
    Alleen bij Miele

    Automatische warmhoudfunctie 

    Houdt bereide gerechten automatisch warm

    Niet meteen koud: de gerechten worden na einde van het bereiden nog 15 minuten automatisch warm gehouden. 

    Meer informatie

    Bereiden onafhankelijk van hoeveelheid 

    Diverse hoeveelheden, dezelfde bereidingstijd 

    Altijd dezelfde tijd: of uw gerecht nu 100 g of 1 kg weegt, de bereidingsduur blijft steeds hetzelfde. 

    Meer informatie

    Sous-vide koken 

    Bereiding in een vacuüm 

    Behoudt voedingsstoffen en smaak: bij lage temperaturen worden gevacumeerde gerechten zeer behoedzaam bereid. 

    Bekijk alle producten met dit kenmerkMeer informatie

    PowerSteam 

    De kortste bereidingstijden 
    Alleen bij drukstoomovens

    Niemand is sneller: de kleine ovenruimte en de uiterst krachtige stoomgenerator verkorten de gaartijden merkbaar. 

    Meer informatie

    Opbouw/Functie

    Externe stoomopwekking 

    Voordelig: stoom van buitenaf 

    Stoomopwekking buiten de ovenruimte: levensmiddelen worden gelijkmatig gaar en hun kleur blijft behouden. 

    Meer informatie

    Externe stoomopwekking 

    Voordelig: stoom van buitenaf 
    Alleen bij drukstoomovens

    Stoomopwekking buiten de ovenruimte: levensmiddelen worden gelijkmatig gaar en hun kleur blijft behouden. 

    Meer informatie

    Veiligheid

    Veiligheidssystemen 

    Automatisch uitschakelen voor maximale veiligheid
    Alleen bij drukstoomovens

    Uw beschermengel: betrouwbare veiligheidssystemen garanderen veilig en comfortabel bereiden. 

    Meer informatie
    Kenmerken afhankelijk van het model, afbeelding dient als voorbeeld

    Wetenswaardigheden over de stoomovens van Miele

    Stomen met Miele

    Grenzeloos genieten

    Haal een multitalent in je keuken: enkele bijgerechten of volledige menu's in een enkel bereidingsproces. De Miele- stoomoven maakt het koken makkelijker op elk moment van de dag – volledig individueel naar jouw wensen. Daarmee biedt het apparaat een perfecte toevoeging voor de oven.

    Meer informatie
    Gestoomd eten bevat meer voedingsstoffen

    Goed voor je gezondheid

    Wie gezond eet, blijft lang fit: met de Miele-stoomoven bereid je levensmiddelen op uiterst behoedzame wijze. Want bereiden met stoom zorgt voor het behoud van de intense en natuurlijke smaak van uw gerechten, evenals het behoud van waardevolle vitamines, mineralen en sporenelementen. En dat kun je niet alleen proeven bij elke maaltijd, maar het werd ook bewezen bij verschillende proeven. Wetenschappelijke studies bewezen de duidelijke voordelen van stomen tegenover conventionele bereidingsmethoden: in gestoomde gerechten zitten tot wel 50% meer vitamines – voor een gezonde voeding rijk aan voedingsstoffen.

    Meer informatie
    Modellen, nismaten en types

    Verschillende maten

    Iedere keuken is anders en vraagt een andere uitrusting. Daarom is er nu onze Miele-stoomoven in verscheidene nismaten en uitvoeringen – passend bij iedere eis, of er nu veel of weinig plek is.

    Meer informatie
    Miele-stoomsystemen en -technologieën

    Innovatief en doordacht

    In tegenstelling tot bij sommige andere stoomovens wordt de stoom bij onze apparaten buiten de ovenruimte opgewekt – en dat biedt enkele voordelen voor het bereidingsproces: de ideale hoeveelheid stoom, optimale temperatuurmeting en -constante, bereidingstijden onafhankelijk van de hoeveelheid en een snelle opwarming. Dit bespaart tijd en maakt het bereiden bijzonder eenvoudig. Tijdens het bereidingsproces vult de gehele binnenruimte zich met stoom en wordt de zuurstof verdrongen – hierdoor blijven het uiterlijk, de structuur en de natuurlijke smaak van de ingrediënten behouden. Nog een pluspunt: omdat in de ovenruimte geen kalkafzetting kan ontstaan, is ook de reiniging bijzonder eenvoudig.

    Meer informatie

    Accessoires en reinigingsproducten