Knowhow in combinatie met 3D-printen.

Met 3D4U biedt Miele gratis accessoires aan die je kunt downloaden voor je eigen 3D-printer. Zo maak je zelf je eigen accessoires.

Stofzuigers

3D4U opzet voor bellen blazen

Waarom zou je de stofzuiger niet ook een keer op een ludieke manier gebruiken? Met het 3D4U-opzetstuk voor bellen blazen maak je moeiteloos de mooiste zeepbellen. De vorm van dit accessoire is gebaseerd op een groep zeepbellen. Om het opzetstuk te bevestigen, wordt de module op het luchtafvoerrooster van een Miele Complete C3 geplaatst. De zeer schone luchtstroom van de stofzuiger wordt door het opzetstuk geleid. Nu kun je een bellenblaasstokje voor de opening houden. Door de zachte luchtstroom ontstaan er binnen enkele seconden de mooiste zeepbellen.

Dowload 3D4U Bellenblaas-handleiding

3D4U flexibele zuigmond

Wie kent het niet? Er zijn van die nauwe plekjes in huis, waar je met geen enkel accessoire bij kunt komen. Met de 3D4U flexibele zuigmond bereik je nu ook deze plekken. De punt is geprint met een elastisch materiaal en beschermt daardoor je oppervlakken. Met 3D4U zijn er gratis 3 verschillende opzetstukken beschikbaar. En als dit nog niet voldoende is, kun je ook zelf punten voor de zuigmond ontwerpen.

Download de 3D4U zuigmonden-handleiding

3D4U monohouder

De 3D4U monohouder is de ideale uitbreiding voor je Compact C2 sledestofzuiger. Met de monohouder kun je een extra accessoire op je stofzuiger bevestigen, zodat je deze altijd binnen handbereik hebt. De monohouder wordt op de vergrendeling van de handgreep of op de opening voor de slang in het apparaat geschoven. Je kunt nu je accessoires, bijvoorbeeld een brede meubelzuigmond of een lange kierenborstel, op de kegel van de adapter plaatsen. Wist je dat je na de aankoop bij Miele meer dan 20 verschillende accessoires kunt aanschaffen?

Controleer voordat je gaat printen of je Miele sledestofzuiger de benodigde nokken op het aansluitstuk heeft. Dit is het geval bij modellen van de serie Compact C2 en bij enkele modellen van de serie Complete C3.

Download de 3D4U Monohouder-handleiding

3D4U filter

Het 3D4U filter is een veelzijdig hulpmiddel als het erom gaat groot en klein van elkaar te scheiden. Het maakt niet uit of je de keukenlades of een rugzak uitzuigt, in het tapijt naar een verloren oorbel zoekt of een stapel speelgoedblokken schoon zuigt: het vuil verdwijnt, je waardevolle voorwerpen niet. Het poreuze oppervlak van het filter is gebaseerd op het centrale filter van de Triflex HX1. Op de afbeelding is het oppervlak van het Triflex HX1 filter te zien. Ook hier wordt het vuil uit de lucht gefilterd, alleen op een veel kleinere schaal. De minuscule poriën van het filter houden zelfs het fijnste stof tegen.

Download de 3D4U Filter-handleiding

Keukenhulpjes

Doe-het-zelvers

3D4U twin-adapter

De 3D4U twin-adapter: voor vakmensen met grootse plannen. Door de twin-adapter kun je 2 zuigslangen tegelijkertijd aansluiten op je stofzuiger. Als je in je werkplaats aan het werk bent, verdwijnt er zo in dezelfde tijd nog meer stof in de stofzuiger. Voor de montage haal je de zuigslang van de stofzuiger. Nu steek je de twin-adapter in het bovenste gedeelte van de Complete C3 sledestofzuiger. Je kunt nu 2 slangen in de beide vrije openingen steken. Natuurlijk kunnen er ook 2 extra grepen, buizen en zuigmonden worden gemonteerd. Zo kunnen dan 2 personen tegelijkertijd met de stofzuiger aan de slag. Dat werkt met name goed op harde vloeren. De twin-adapter kan op alle Miele sledestofzuigers van de series Complete C3 en Compact C2 worden gebruikt.

Download de 3D4U Twin-Adapters-handleiding