Q&A Online Kookworkshops

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze vragen hebben wij met antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er wel tussen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail aan kokenmetmiele@miele.nl

Algemeen

Hoe werkt een online kookworkshop?
Onder professionele online begeleiding van de Miele chefs kook je een geweldig driegangenmenu. Helemaal corona-proof: gewoon in je eigen keuken. Met een online masterclass in duidelijke stappen, simpel om te volgen en geschikt voor elke keuken. Boodschappen doen is niet nodig, want de benodigde ingrediënten worden bij jou thuisbezorgd.

Wordt deze online kookworkshop live gegeven?
Nee, de Miele chefs hebben de kookworkshop vooraf opgenomen. Via de mail krijg je de link naar de video opgestuurd  Zo kun je de video van te voren al een keer door kijken of tijdens het koken pauzeren mocht je het nog eens terug willen kijken. Net wat je fijn vindt.

Kan ik bijpassende wijnen bestellen?
Voor een complete ervaring verzorgt De Bruijn Wijnkopers een bijpassend wijnarrangement dat je apart bij kunt bestellen. De link om de bijbehorende wijnen te bestellen, vind je op bestelpagina van de online kookworkshop.

Is er een vegetarische variant van de Miele Foodbox?
Je kan de Miele Foodbox niet vegetarisch bestellen.

Wordt er rekening gehouden met dieetwensen?
De Miele Foodbox kan helaas niet worden aangepast aan dieetwensen.

Kan ik de box voor drie personen bestellen?
De box is samengesteld voor twee personen. Wil je dit driegangenmenu voor meerdere personen bereiden, dan adviseren we om meerdere boxen te bestellen.

Wanneer kan ik meer informatie verwachten?
Je ontvangt aan het begin van de week waarin de online kookworkshop gegeven wordt een e-mail met daarin de laatste informatie over de kookworkshop. Zo kun je goed voorbereid beginnen aan het driegangenmenu in de Miele Foodbox.

Wanneer ontvang ik de link naar de video?
Je ontvangt aan het begin van de week waarin de online kookworkshop gegeven wordt een e-mail van ons met daarin de link naar de video.

Wat moet ik doen als mijn link naar de online kookworkshop/privé-chat met de Miele chef het niet doet?
Wat vervelend dat jouw link niet werkt. Stuur uiterlijk vrijdagmiddag 17:00, in de week van de online kookworkshop, een mail naar kokenmetmiele@miele.nl met de melding dat jouw link niet werkt. Wij zorgen ervoor dat dit wordt opgelost.

Wanneer ontvang ik de link naar de privé-chat met de Miele chefs?
Je ontvangt de link naar de privé-chat op de dag zelf dat de online kookworkshop gegeven wordt. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Box

Wat zit er in de Miele Foodbox?
Je krijgt de Foodbox thuis bezorgd met alle verse en voorbereide ingrediënten voor een volwaardig driegangenmenu voor twee personen, een receptenboekje met allergenen, een stappenplan, een Miele schort en de link naar de online-workshop en exclusieve toegang tot de privé-chat met de Miele chef.

Hoelang kan ik de Miele Foodbox bewaren?
De ingrediënten in de box zijn na ontvangst drie dagen houdbaar in de koelkast.

Wanneer kan ik koken met de Miele Foodbox?
Je ontvangt jouw box vrijdag vóór de datum van de online kookworkshop. Je kan dan zelf beslissen of je het driegangenmenu op de vrijdag, zaterdag of zondag kookt.

Bezorging

Wanneer ontvang ik de Miele Foodbox?
De vrijdag voor de datum van de online kookworkshop ontvang je de Miele Foodbox.  

Welk adres moet ik opgeven om de Miele Foodbox te ontvangen?
Geef een adres op waar iemand de box kan aannemen en de inhoud direct in de koelkast kan plaatsen.

Wat gebeurt er met de box mocht ik niet thuis zijn?
Onze bezorgpartner neemt de Miele Foodbox weer mee. De box wordt de dag erna opnieuw bij jou aangeboden.

Ontvang ik een track en trace code?
Ja, je ontvangt via de e-mail van onze bezorgpartner een track en trace code. Via deze track en trace volg je eenvoudig de status van je Miele Foodbox en weet je op welk moment op vrijdag jouw box wordt aangeboden.

Kan ik het bezorgadres nog wijzigen?
Het kan natuurlijk voorkomen dat plannen op het laatste moment wijzigen. Wil je de box laten bezorgen bij de buren of familie/vrienden in plaats van je eerder opgegeven thuisadres? Stuur dan uiterlijk de maandag voorafgaand aan de bezorging een mail naar kokenmetmiele@miele.nl met de adreswijziging.

Tijdens de workshop

Wanneer kan ik de Miele chefs bereiken met vragen over de bereiding?
Je kunt op het aangegeven tijdstip van de online kookworkshop op de website privé-chatten met de Miele chefs mocht je tegen vragen aanlopen tijdens het koken. Ook hiervoor ontvang je een link via de mail.

Welk bijlages moet ik gebruiken tijdens het koken?
In de box vind je naast ingrediënten ook een stappenplan (A4) en een receptenboekje (A5). Tijdens de kookworkshop maak je gebruik van het stappenplan. Het receptenboekje (A5) staan ook alle recepten voor reeds voorbereide ingrediënten. Dat kun je erbij pakken als je in de toekomst dit menu nogmaals wil koken zonder box.

Na de workshop

Waar post ik mijn foto's en video's?
Deel je foto’s en video’s op facebook, twiitter en instagram met de hashtag #kokenmetMiele en tag ons in je bericht @mielenederland. Wij vinden het ontzettend leuk om je resultaten te zien.

In welke afvalbak mag deze Foodbox?
De gehele box, inclusief isolatiemateriaal, kan bij het oud-papier.

Kan ik de koelpacks nog een keer gebruiken?
Ja, je kan de koelpacks opnieuw invriezen.

Naar boven