Culinaire hoogstandjes bij u thuis

De Miele Dialog-oven maakt koken sneller en eenvoudiger

 Leestijd: 2 minuten

Bereid thuis een gastronomische maaltijd en houd tijd over om uw gasten te vermaken! Met de Dialog-oven brengt Miele een ware revolutie teweeg in de kookkunst.

Kunt u een kabeljauwfilet perfect bereiden terwijl deze nog in een blok ijs zit? Bij de IFA 2017 liet Miele een magisch staaltje kookkunst zien bij de presentatie van zijn nieuwe topproduct, de Dialog-oven. De vis in het ijsblok werd exact op de juiste temperatuur gebracht met een consistentie die een toprestaurant waardig was, en dat alles zonder dat het ijs in de oven smolt. Koks demonstreerden dit culinaire hoogstandje bij een aantal evenementen in Berlijn, waarbij internationale voedselexperts, vertegenwoordigers van de pers en influencers uit de culinaire wereld aanwezig waren.

Technologie en innovatie: hoe werkt de Dialog-oven van Miele?

Het experiment met de vis in het ijsblok lijkt wel een tovertruc, maar is mogelijk dankzij de precisietechnologie en innovatieve functies van het apparaat. Maar hoe werkt de Miele Dialog-oven met de M Chef-functie nu precies? Het apparaat heeft twee geavanceerde antennes die exact de juiste hoeveelheid energie afgeven om het voedsel perfect te bereiden. Tegelijkertijd meet de oven hoeveel van de afgegeven energie door het gerecht wordt geabsorbeerd, en past deze de energieafgifte overeenkomstig aan. Er vindt een doorlopende wisselwerking plaats tussen de Dialog-oven en het gerecht. Het revolutionaire is dat het apparaat voedsel in zijn geheel verhit, en niet langzaam van buiten naar binnen zoals een klassieke oven. Een biefstuk wordt bijvoorbeeld gelijkmatig rosé, van de rand tot in de kern.

Wat betekent deze revolutionaire technologie voor kookliefhebbers?

Culinaire innovaties, eenvoud, tijdsbesparing en uitmuntende resultaten. Als u bijvoorbeeld lamsbout met groene asperges en gebakken aardappeltjes wilt maken, hoeft u niet langer kunst-en-vliegwerk uit te halen om uw gasten te onderhouden, smakelijke bijgerechten te produceren en een perfect gare lamsbout op te dienen. Met de Dialog-oven kunt u meerdere ingrediënten met verschillende bereidingstijden klaarmaken op één enkele bakplaat. Bij het voorbeelddiner blijven de asperges stevig, terwijl het vlees mals en sappig wordt. En alles is tot 70 procent sneller klaar dan bij gebruik van een conventionele oven!

Liefhebbers van banket en elegante desserts vinden ook een ideale partner in de Miele Dialog-oven. Om een soufflé, Franse makronen of klassieke cheesecake te maken, hebt u veel geduld en een uitstekende timing nodig. Maar nu levert de M Chef-technologie exact de juiste hoeveelheid energie aan de delicate deegwaren en crèmes, zodat u keer op keer een perfect resultaat bereikt.

Als u ervan houdt om spontaan een feestmaal aan te richten met bevroren cake en andere gerechten, zult u verrukt zijn om te horen dat de Dialog-oven een cake binnen slechts 30 minuten gelijkmatig van de rand tot de kern kan ontdooien. Datzelfde geldt voor andere bevroren voedingsmiddelen en bevroren vis.

M Chef tilt thuis koken naar een geheel nieuw niveau

De revolutionaire M Chef-kookmethode is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van thuiskoks. De Dialog-oven is ideaal voor de culinaire experimenten van kookliefhebbers en mensen die graag hun gasten vermaken, maar behoefte hebben aan een slimme assistent die hen helpt bij het bereiden van ingewikkeldere gerechten.


Auteur: Jessica Seiffert
Foto's: Miele

Naar boven